Skocz do zawartości
-=drake=-

Komp Na Ścianie O,0

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam nadzieję że dobrze trafiłem. Wpadłem na nieco abstrakcyjny pomysł jakim jest zawieszenie mobo na ścianie. Dysk, Zasiłka i DVD będą leżeć na biurko na dole. Chce aby był bez obudowy po prostu samo mobo z grafą prockiem i chłodzeniem na ścianie. Kupiłem TT Sonic Tower i myślę że będzie się ładnie prezentował. Kupiłem także 6 neonków czerownych które dam za mobo i będą pięknie rozświetlać ściane. Nię będe włączał komputera przez Power ON, już zmieniłem w biosie opcję samowłączania po CTRL + F1 więc z tym nie będzie problemu. I teraz tak:

1) Czym przykręcić mobo do ściany czy na śruby czy po prostu przybić ale preferowałbym zwykłe przykręcenie do ściany.

2) Czy ten Sonic Tower nie jest za ciężki do mobo? I czy nie zajmuje dużo miejsca z tył tak abym mógł komfortowo przykręcić kompa do ściany?

3) I pytanie czy takie coś jest wogóle wykonalne, namówił mnie do tego stary i chyba ma dość dobrą koncepcję, co wy o tym myślicie?

[ Jeśli wbiłem się do nie tego topicu co trzeba to przepraszam ;( ]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) Czym przykręcić mobo do ściany czy na śruby czy po prostu przybić ale preferowałbym zwykłe przykręcenie do ściany.

:ploom: :ploom: :ploom: :ploom: :ploom: :ploom:

ja bym jednak się do mobo z młotkiem nie zbliżał :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:ploom: :ploom: :ploom: :ploom: :ploom: :ploom:

ja bym jednak się do mobo z młotkiem nie zbliżał :]

Tak wiem, teraz jest jeszcze jedna sprawa. Widziałem tamten mod i bez obrazy jest trochę obleśny.. :/ Kable wszędzie porozrzucane :/ chce to tak zrobić aby Zasiłka i dyski były pod monitorem mam tam ładną półeczkę. Czy ten Sonic Tower nie jest za ciężki ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba niejest, przecież normalnie zamontowany do płyty będzie miał taki sam ciężar, jakby płyta była w kompie.

Waga: 692 g

jak na dzisiejsze coolery to chyba standard, ale na toim miejscu wybrał bym jakąś ładniejszą konstrukcje, z jakimś cichym wentylem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak wiem ale chciałem coś innowacyjnego :) Silent Tower ma wymiary o 1/3 mniejsze a ten ma 112x112x150 czyli w sumie do budy mi się nie zmieści :) Chciałbym aby to naprawde ładnie wyglądało, najgorzej z tym epoxem i kablami bo kable od zasilania są przy Sockecie a kable ATA są po drugiej stronie mobo dlatego zrobie to tak żeby Zasilanie mobo leciało dołem odrazu a kable ATA pociągne za mobo i dołem :)

Dziś prawdopdobnie już komp poleci na ściane ;p ale to jest tylko wstępne ustalenie bo przydała by się 2 para rąk

Edytowane przez -=drake=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie zmontowałem qmpla :) dziś po 18 jak skończe grać w radiu mocujemy mobo :) dyski i cd pójdą pod monit tam gdzie mam pudełko od cd-ków

EDIT: Bebechy na wierzchu :P ostatnie przymiarki i jedziemy ;) Dołączona grafika

Edytowane przez -=drake=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A poco miałbym mobo odkręcać ? bez jaj ;p

will see :lol:

a pozatym.. to bedzie prowiozorka... bedziesz musiał szybko sciagnąc w jakimś celu kompa ze sciany i bedzie odkrecał 50 śrubek.. zamiast sciagnać cały panel z 2 haków...

Idziesz na utrudnioną łatwiznę i prowizorkę.. jak dla mnie to już założenia są tandetne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-=drake=- - mostek pólnocny nie grzeje ci sięprzypadkie mza bardzo? Lepiej podłącz epoxowego wiatraczka albo kup niebiskiego zalmana (zmieści się) bo jak zrobiłem tak na mojej to zbyt stabilnie nie było ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-=drake=- - mostek pólnocny nie grzeje ci sięprzypadkie mza bardzo? Lepiej podłącz epoxowego wiatraczka albo kup niebiskiego zalmana (zmieści się) bo jak zrobiłem tak na mojej to zbyt stabilnie nie było ;)

eeee nie wychodzi powyżej 30c ;) może jak będzie silent tower to wzniesie się troche

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi