Skocz do zawartości
kata strofa

Wentylatory Elektroland

Rekomendowane odpowiedzi

Widzieliście to?

http://www.elektroland.com.pl/index.php/cPath/224_108

Trudno mi uwierzyć, żeby wentylator 80x80 za 8 zł miał głośność 14 dB przy prędkości obrotowej 3000 RPM... goście powinni zarabiać tyle ile ważą w złocie, gdyby to była prawda!

Czy ktoś tego używał, i może skomentować jakie są prawdziwe parametry tych wentylatorków?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzieliście to?

http://www.elektroland.com.pl/index.php/cPath/224_108

Trudno mi uwierzyć, żeby wentylator 80x80 za 8 zł miał głośność 14 dB przy prędkości obrotowej 3000 RPM... goście powinni zarabiać tyle ile ważą w złocie, gdyby to była prawda!

Czy ktoś tego używał, i może skomentować jakie są prawdziwe parametry tych wentylatorków?

Hehe pewnie 3000 rpm to ma na 12V, a 14 dBA ma na 5V ;) Nie lubie takich chwytow. Wydajnosc tez pewnie podana na 12V, a raczej na pewno. Tak ze w trybie silent na 5V pewnie pierdniecie mocniej dmucha :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadałem kiedyś taki wentylator tylko 120 mm!

Jak ktoś poszukuje taniego wentylatora to się nadaje!

Przy 5 v jest cichutki ale dmucha słabiutko, przy 12v jest już głośny, do tego trzęsie się jak cholera!

Ale do wentylowania budy wystarczy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi