Fahtrin Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 (edytowane) Zamierzam sprzedać dysk Seagate Barracuda 80GB. Zrobiłem "Error Scan" programem HDTune 2.52, wykrył mi jeden uszkodzony sektor. Dysk był głównie używany do przechowywania plików, więc moje pytanie, czy taki uszkodzony sektor nie będzie przeszkadzał w postawieniu systemu i ile dysk traci na wartości przez takie coś? Dodam jeszcze, że przy Quick Scan nie wykyryło nic... Edytowane 18 Marca 2006 przez Fahtrin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
infact Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 ..dysk traci tyle na wartosci co uszkodzony sprzet ..zalezy jak uszkodzony sector .(logiczny blad czy fizyczny) tak czy siak oba sa zle i moze byc problem z postawieniem systemu) jakis link do aukcji? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fahtrin Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 ..dysk traci tyle na wartosci co uszkodzony sprzet ..zalezy jak uszkodzony sector .(logiczny blad czy fizyczny) tak czy siak oba sa zle i moze byc problem z postawieniem systemu) jakis link do aukcji? ;] Ile dałbyś za taki dysk? Czy 140zł byłoby uczciwą ceną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
infact Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 ..jesli dysk nie posiada innych uszkodzen procz tego co wymieniles to chyba tak .. w okolicach >100 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...