McGreg Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 sciagnalem ostatnio linuxa mandrive 2006 free edition?? co myslicie na jego temt?. mnie osobiscie sie bardzo podoba, ale nie moge uruchomic gry na nim. gra jet plik ze znaczkiem konsoli i za nic nie chce sie uruchomic. co robic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lofix Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 :mur: co myslicie na jego temt?. mnie osobiscie sie bardzo podoba, ale nie moge uruchomic hę? gra jet plik ze znaczkiem konsoli i za nic nie chce sie uruchomic. co robic??hm chmod u+x nazwa_tegoz_to_plikupotem ./tenze_plik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosweratu Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 polecam ubuntu zamiast mandrivy bardziej mi sie podoba i do tego nie ma problemow na laptopach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McGreg Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 :mur: hę? hm chmod u+x nazwa_tegoz_to_plikupotem ./tenze_plik przepraszam ze jestem taki upierdliwy ale gdzie mam szukaxc pomocy jak nie w forum, czy to zle zadawac pytania?? pozdrawiam i dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonheart Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 uzywam tej mandrivki juz jakis cas. jest nawet spoko ale zdarza jej sie wysypac i trzeba sie napocic zeby ja z dolka wyciagnac u mnie padala ze 2 razy przy sprawach sieciowych i czesto wysypuje sie kde ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Swietna dystrybucja zupełnie jak Windows wysypuje sie i jest wolna... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 (edytowane) Wystarczy wywalić parę zbędnych rzeczy i wyłaczyć kilka procesów aby Mandriva naprawde chodziła piknie. Na początek zacząłbym od wywalenia kata. Usuwamy go tym poleceniem: # urpme kat libkat0 (Oczywiście robimy to w konsoli z poziomy roota. Czyli odpalamy terminal i wpisujemu su potem hasło roota. Jak juz bedziemy na roocie należy wpisać powyższe polecenie ;)) Co do zbędnych procesów radze zobaczyć tę strone. Edytowane 20 Marca 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...