KAMIENIARZ6 Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Kupiłem ostatnio płytę Asrock P4v88+. Podłączyłem wszystkie stare bebechy: grafika Radeon 9550 HiS 128mb 4ns Celerona D 2.90GHz (socket 478) Ram DUAL 2x512 HDD Samsung 200 GB Problem zaczął się po zakupie HDD Seagate Barracuda 9 NCQ 250 GB SATA300 FV SATA na płycie jest na RAID, ale niestety płyta nie widzi twardziela. Szukałem najnowszych sterowników do SATA na stonie producenta, ale ma to samo, co ja na płycie instalacyjnej. Kolega mówił mi, że też miał problem z Seagate Barracuda i po podłączeniu WD problem zniknął. Pomóżcie, czy mieliście podobne problemy, co z tym zrobić. Twardziel leży obok kompa i mogę sobie na niego popatrzeć. Twardziel jest sprawny bo słychać, że się kręci. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 mój stary hitachi 160gb jak i samsung 160gb chodziły na tej płycie bez problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Na plycie jest SATA a nie SATA2. Kupiles dys SATA2 wiec przed wlozeniem powinienes przestawic dysk na prace z SATA. Zrobiles to? Jesli nie to dysk nie bedzie dzialal prawidlowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMIENIARZ6 Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Na plycie jest SATA a nie SATA2. Kupiles dys SATA2 wiec przed wlozeniem powinienes przestawic dysk na prace z SATA. Zrobiles to? Jesli nie to dysk nie bedzie dzialal prawidlowo.Napisz jak, będe wdzięczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Na plycie jest SATA a nie SATA2. Kupiles dys SATA2 wiec przed wlozeniem powinienes przestawic dysk na prace z SATA. Zrobiles to? Jesli nie to dysk nie bedzie dzialal prawidlowo.ee? w tej chwili mam samsunga ustawionego na sata2 a na płycie mam sata i jakoś działa i do tego dobrze więc wtf? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Napisz jak, będe wdzięcznymasz tam pewnie wycignieta zworke musisz ja wlozyc na pozycje sata I Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...