prenrzyk Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Witam. Mam router d linka 624. Podlaczony do niego jest przez kable PC i przez wi-fi laptop. W laptopie pokazuje 54MB/s bo taka mam karte w lapotopie. Chodzi o to ze przykladowo zdjacie ktore maja 600 mb przeszysla bardzo bardzo dlugo a wkoncu powinien przesylac z predkosica 54MB/s. Ktos moze wie o co chodzi i czemu tak sie dzieje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macgyver2004 Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Witam. Mam router d linka 624. Podlaczony do niego jest przez kable PC i przez wi-fi laptop. W laptopie pokazuje 54MB/s bo taka mam karte w lapotopie. Chodzi o to ze przykladowo zdjacie ktore maja 600 mb przeszysla bardzo bardzo dlugo a wkoncu powinien przesylac z predkosica 54MB/s. Ktos moze wie o co chodzi i czemu tak sie dzieje ? To jest prędkość w megabitach wiec musisz podzielic przez 8. Czyli wychodzi jakieś 6MB na sek. Do tego dochodzą jeszcze ew. zakłucenia i słabnięcie sygnału wraz z odległością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 I jeszcze fakt, ze ta predkosc jest podawana lacznie za upload i download, wiec wychodzi na ok 3MB/s w idealnych warunkach, ktore raczej nie wystapia:) Powinno isc ~1MB/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prenrzyk Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 No laptop stoi kolo routera.... :) I tylko jest wlaczone kopiowanie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prenrzyk Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 A jak bym podlaczyl kablem skorosowanym PC i laptopa to szybciej by bylo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 100Mbit fullduplex w koncu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prenrzyk Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 A jak to skonfigurowac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...