acer2413 Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 mam maly problem z laptopem lap to nowiutki Acer 2413 WLMI, chcem wylaczyc oryginalny dysk, a podlaczyc dysk zewnetrzny USB freecom 1,8 cala 20 Gb, dokladnie model FHD-XS - 20 GB - stalowo szary, nie wiem czy mozna dawac tu linki, ale bez problemu mozna znalesc go na polskiej stronie producenta pojawil sie jednak problem, lap ma maxymalnie okrojony bios, nie ma w nim nawet opcji wylaczenia dysku, musialem to zrobic przez odlaczenie kabla nie ma tez opcji bootowania z usb, jest chyba tylko opcja plyta, albo dysk do laptopa nie dostalem zadnej plyty, wszystko lacznie z oryginalnym windowsem znajduje sie na ukrytej partycji 3gb do dysku usb dostalem chyba plyte z jakimis programami, ale zero driverow itp odlaczam dysk oryginalny, podlaczam dysk usb, ustawiam bootowanie na plyte, wrzucam windowsa ( oryginal jest na ukrytej partycji) wiec korzystam z normalnego wina do komputerow stacjonarnych ( win do acera jest troche inny), win kopiuje niby pliki, 1 restart i pojawia sie niebieski ekran z info ze nastapil blad krytyczny itd probowalem kilka razy i to samo zmienilem w lapie bios na nowszy, ale nic to nie dalo dysk usb nie jest na bank uszkodzony moze ktos wie jak rozwiazac ten problem ? zaznaczam odrazu, ze chcem NA tym dysku miec normalny system, oryginal odlaczam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łuk-a-sz Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Witam Też kupiłem niedawno Acera 2413 ale mój był bez Wina. Więc chyba Ci nie pomogę. Na jaki bios zmieniłeś ? Ja miałem oryginalnie 1.7v i nie widziałem nowszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...