zolw Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Witam wszytkich. W ciagu 2 tygodni planuje zakup nowego monitora i zdecydowałem sie na LCD. Kwota jaka mogę przznaczyć na ten cel to 1200 max 1300 zł. Przeglądałem wiele serwisów internetowych, chodziłem po sklepach i na dzień dzisiejszy jestem skłonny kupic któryś z tych dwóch monitorów. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=18393 lub http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=21688 Czy może mi ktos z Was powiedzieć jak te dwa monitory się sprawują? moze ktos posiada jeden z nich lub ma znajomych ktorzy posiadaja owe LCD?. ciekawi mnie firma sony jak się ona sprawdza na rynku monitorów, Samsung wiadomo robi jedne z lepszych matryc a Sony? Co byście ewentualnie polecili w tym przedziale cenowym? zaznaczma ze oprócz parametrów technicznych liczy się dla mnie także wygąd, monitor jest czescia wyposazenia pokoju i musi sie prezentowac a nie wyglądac jak strach na wróble :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 ten sony wydaje misie dobrym wyborem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolw Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 mi tez sie wydaje ze Sony chyba jest dobry aczkolwiek posluchal bym czegos na jego temat bo szczeze nigdy z ta firma nie mialem do czynienia jesli chodzi o monitory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Ja bym jeszcze minimalnie trochę kasy dołożył i kupił Samsunga 770P. Monitor ma matrycy PVA, czyli ma duże kąty widzenia.Jego szybkość jest również wystarczająca w grach. Jest to jeden z najlepszych monitorów LCD 17 cali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ur6aN Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Niewiem też mam zamiar kupić zaniedługo monitor w podobnym przedziale cennowym Wydaje mi się że to będzie najlepszy wybór http://www.proline.pl/shop.php?prodid=SAMSUNG+19+913N+SILV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Samsung robi dobre lcd, i skłaniał bym sie ku temu co lukmek napisał, http://www.mva.pl/ tu macie ciekawą stronke o lcd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Jeśli może być około 1500-1600 Zł to oczywiście Samsung 770P. Jesli koniecznie 1300 zł to kup Samsunga 740B. Paramtry ma jak "reszta stawki", ale obraz w rzeczywistości jest bardzo dobry. PS. W aktualnym Chip Komputer TEST Samsung 740B dostał 91% za jakość obrazu!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Jeśli może być około 1500-1600 Zł to oczywiście Samsung 770P. Jesli koniecznie 1300 zł to kup Samsunga 740B. Paramtry ma jak "reszta stawki", ale obraz w rzeczywistości jest bardzo dobry. PS. W aktualnym Chip Komputer TEST Samsung 740B dostał 91% za jakość obrazu!! 770P można mieć już za 1390 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 (edytowane) Zaskoczyłeś mnie trochę...... W komputroniku jest za 1479 złotych... W takim razie koniecznie brać Samsunga 770P - bezkompromisowa jakość. Ale ta cena trochę śmierdzi - podejrzane? Edytowane 19 Marca 2006 przez Venice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Zaskoczyłeś mnie trochę...... W komputroniku jest za 1479 złotych... W takim razie koniecznie brać Samsunga 770P - bezkompromisowa jakość. Ale ta cena trochę śmierdzi - podejrzane? W skapiec.pl w niektórych sklepach ceny są jeszce niższe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 O Skąpcu wiem nie od dziś, ale często sklepy robią taki numer, że jak zabraknie danego towaru to opuszczają cenę (dla picu), żeby ktoś się zainteresował tym sklepem. Ja tak miałem - w wakacje miałem kupować GF6800GT 256MB 256-Bit za 849 złotych... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolw Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 a co mozecie mi powiedziec o sony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Taki sobie - słaba matryca i słabe parametry. Już zdecydowanie lepszy jest Samsung 740B... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolw Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 a powiedzcie mi jak to jest z kontrastem 450:1 jest lepszy od np 600:1 i co to wlasciwie jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 mam AG Neovo F-419 i mogę go polecić :-) w cenie nieco ponad 1000 zł, niestety na zwykłej matrycy, ale jak dla mnie bomba :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...