Skocz do zawartości
zolw

Wybór Monitora Lcd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszytkich. W ciagu 2 tygodni planuje zakup nowego monitora i zdecydowałem sie na LCD. Kwota jaka mogę przznaczyć na ten cel to 1200 max 1300 zł. Przeglądałem wiele serwisów internetowych, chodziłem po sklepach i na dzień dzisiejszy jestem skłonny kupic któryś z tych dwóch monitorów.

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=18393

lub

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=21688

Czy może mi ktos z Was powiedzieć jak te dwa monitory się sprawują? moze ktos posiada jeden z nich lub ma znajomych ktorzy posiadaja owe LCD?. ciekawi mnie firma sony jak się ona sprawdza na rynku monitorów, Samsung wiadomo robi jedne z lepszych matryc a Sony?

Co byście ewentualnie polecili w tym przedziale cenowym? zaznaczma ze oprócz parametrów technicznych liczy się dla mnie także wygąd, monitor jest czescia wyposazenia pokoju i musi sie prezentowac a nie wyglądac jak strach na wróble :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym jeszcze minimalnie trochę kasy dołożył i kupił Samsunga 770P. Monitor ma matrycy PVA, czyli ma duże kąty widzenia.Jego szybkość jest również wystarczająca w grach. Jest to jeden z najlepszych monitorów LCD 17 cali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli może być około 1500-1600 Zł to oczywiście Samsung 770P.

Jesli koniecznie 1300 zł to kup Samsunga 740B. Paramtry ma jak "reszta stawki", ale obraz w rzeczywistości jest bardzo dobry.

PS.

W aktualnym Chip Komputer TEST Samsung 740B dostał 91% za jakość obrazu!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli może być około 1500-1600 Zł to oczywiście Samsung 770P.

Jesli koniecznie 1300 zł to kup Samsunga 740B. Paramtry ma jak "reszta stawki", ale obraz w rzeczywistości jest bardzo dobry.

PS.

W aktualnym Chip Komputer TEST Samsung 740B dostał 91% za jakość obrazu!!

770P można mieć już za 1390 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaskoczyłeś mnie trochę...... W komputroniku jest za 1479 złotych...

W takim razie koniecznie brać Samsunga 770P - bezkompromisowa jakość.

Ale ta cena trochę śmierdzi - podejrzane?

W skapiec.pl w niektórych sklepach ceny są jeszce niższe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O Skąpcu wiem nie od dziś, ale często sklepy robią taki numer, że jak zabraknie danego towaru to opuszczają cenę (dla picu), żeby ktoś się zainteresował tym sklepem. Ja tak miałem - w wakacje miałem kupować GF6800GT 256MB 256-Bit za 849 złotych... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi