AragornPL Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 (edytowane) Naprawde, już mam mętlik w głowie Oglądam te wszystkie WC, składane i zestawy Zastanawia mnie, czy można dostać coś ciekawego w cenie do 400 zł Z zestawów myśle o Thermaltake BigWater SE A ze składanych, cóż, napewno nie chce nagrzewnicy samochodowej, i chce coś co sie zmieści w budzie Interesuje mnie tylko chłodzenie CPU wodą, chociaż w przyszłości mógłbym dokupić blok na GPU Macie coś ciekawego do zaproponowania? Z góry przepraszam za popełnienie lamkowatego/n00biastego posta <_< EDIT: I chciałem zaznaczyć, że nie mam w c[ciach!]ja kasy jak większość osób które posiada WC, więc sytuacja jest nieciekawa... Edytowane 19 Marca 2006 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 (edytowane) Bloczek Cpu X3N,Cube Pro ,Frost2Slim (kolejnosc przypadkowa ;P ) chlodnica freezer 2x120,cooltek dual Atman 305@ in-line weze,borygo Taki zestaw bedzie bardzo wydajny ;) i Bigwatera to on zjada :D Edytowane 19 Marca 2006 przez Nicko13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Bloczek Cpu X3N,Cube Pro ,Frost2Slim (kolejnosc przypadkowa ;P ) chlodnica freezer 2x120,cooltek dual Atman 305@ in-line weze,borygo Taki zestaw bedzie bardzo wydajny ;) i Bigwatera to on zjada :D Ten Cooltek to rezerwuar? A na chłodnice domyślam sie, że Fandery będą najlepsze? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 cooltek to wentyle, ale fandery też dobre! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Z góry przepraszam za popełnienie lamkowatego/n00biastego posta <_<No to masz racje ... tematów tego typu jest masa, wiec pozbierac do kupy wc na samego proca to bananalna sprawa :P Za 400zł to masz duze pole do popisu. Moez byc cos takiego: Blok (1): F2S cena 99zł Blok (2): Cube Pro Slim (Misiu15ego) Cena: 99zeta Blok (3): X3N cena: ok 120zeta Blok (4): Prison Pro v2 (Kyniek) Cena 100zł Chłodniczka (1): Chłodnica Black Ice Pro Cena 89zeta Chłodniczka (2): Chłodnica Black Ice Pro II Cena 200 zeta Chłodniczka (3): Chłodnica Freezer 2x120 + 2xFander 120 Cena: 219 zeta Chłodniczka (4): BlackWater Ultimate 122 Cena: 199zeta Pompa (1): Hydor Seltz L20 II Cena: 109 zeta Pompa (2): Pompa CoolRiver 12V 500l/h Cena: 125zeta Pompa (3): Atman 201, 202, 204, 305 Cena: ok 50 zeta Węże i inne duperele Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 (edytowane) Dobra, kieruje sie raczej wrażeniami wizualnymi (tak jak typowa blondynka ;)) i ceną Narazie wybrałem blok - Frost 2 Slim - bo nie ma 3 tych gó[ciach!]en i jest dość ładny EDIT: Chłodnica też już jest - Freezer 2x120 + 2x Fander 120 I pompka... Hmm... Jest jakiś patent aby włączała sie razem z kompem (włącznik synchroniczny?), chyba wybiore Hydor Seltz L20 II Edytowane 19 Marca 2006 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 nie tylko ladny ale i wydajny :) jak ladnie poprosisz samhaina to moze ci da nawet podkladki pod kolor do szminki ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 ja radze poczytać zanim cokolwiek napiszesz ostatnio jest cała masa takich pytań Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 I pompka... Hmm... Jest jakiś patent aby włączała sie razem z kompem (włącznik synchroniczny?)Coolriver ... pod 12V i bardzo prosta w obsłudze (ułatwia odpowietrzania i napełnianie układu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek345 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 I pompka... Hmm... Jest jakiś patent aby włączała sie razem z kompem (włącznik synchroniczny?), chyba wybiore Hydor Seltz L20 II Mam tego hydorka i jest całkiem cichy a z włącznikami synchro daruj sobie, pompka najlepiej jak chodzi 24/7 i jest przy tym praktycznie nie słyszalna :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 ja sprawe z synchrnocznym włączaniem rozwiązałem podłączając pompke pod listwę zasilającą kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 cooltek to wentyle, ale fandery też dobre! niee, ten cooltek to wydaje mi sie ze chodziło o tą chłodnice: http://www.realitynet.pl/sklep/product.php?id=728 jest prawdopodobnie wydajniejsza od freezera x120 bo grubsza, cooltek ma 3,7cm a freezer 2,5cm, a wiatraki to bym wziął fandery lub akasa amber. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Wreszcie sie opamiętałem i stwierdziłem, że jak sam coś wybieram - to zawsze źle Pewien Tweakowicz zaproponował mi pomoc - więc skorzystałem O to co mi doradził (i bynajmniej nic w tym nie zamierzam zmieniać): Cube Pro Slim od Misia15go Chłodnica COOLTEK EXSTREAM 120 mm Dual' ATMAN At-305 2x Fander 120mm I do tego AirTrap z Realitynet Tutaj nasuwa sie kolejne pytanie: O co chodzi z tymi króćcami i złączkami oraz rozmiarami wężów, które najlepiej wybrać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Tutaj nasuwa sie kolejne pytanie: O co chodzi z tymi króćcami i złączkami oraz rozmiarami wężów, które najlepiej wybrać? krócce to przyłącza za pomocą których podpinasz węże do części wuceta, każde mająswoje zalety-choinki(NK) to te zwykłe, szybkozłączki skręcane to te z nakrętką zabezpieczającą przed ześlizgnięciem http://dobrekomputery.com/index.php?option...w&id=65&Itemid= na dole masz o złączkach węże jak najcieńsze (ale bez przesady) 8/10 są bardzo fajne ;] 10/12 też; ] nie ma to wpływu na wydajnosć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajrus-World Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Mam Thermaltake Bigwater SE i osobiście samego nie polecam, ale po wymianie orginalnej pompki na hydor seltz L20 i wrzuceniu dodatkowej chłodnicy Thermaltake AQUABAY M2(taka dlatego gdyż lubie porządek a mieści się w zatoce 5.25) zestawik już jest na wysokim poziomie i nic do szczęścia więcej nie potrzeba a i jeszcze wymieniłem węże na 9.5mm orginalne 6.5mm. To chyba na tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 (edytowane) jak masz kase to nie kupuj atmana!!! chociaz jak go ładnie zmodujesz na inline (standardowo jest zatapialna) to bedzie ok, ale ja bym wolał juz tego hydora albo coolrivera z realitynetu, chłodnica cooltek jest spoko, blok od misia tez, ale ja nie wiem czemu ale bym wybrał frosta. 10zł róznicy wiele chyba nie zrobi. EDIT: Węze na dzien dzisiejszy jak chcesz miec poządek w budzie to 8/10, do tego szybkozłączki skręcane SM10. Węzyki cellfast. Edytowane 19 Marca 2006 przez mkwd40 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Ja mam atmana i naprawde jest świetny! Jak chce troszke oszczedzic to moze na pompce,przeciez hydor niczym sie nie rozni od atmana w jakosci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Hmm 400 zł to już można kupić porządny zestawik 3 blokowy :wink: Chłodniczka to wedlew uznania, bloczek też :wink: ale ja bym się jeszcze pokusił koniecznie o GPU. Pompka to może być aquael 650 za 35 zł [cicha, bezawaryjna i pociągnie 3 bloczki] albo Atman lub już pełen professional czyli Coolriver :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 (edytowane) Powoli zacząłem już zamawiać rzeczy Narazie zamówiłem dwa Fandery i AirTrapa ;) Edytowane 19 Marca 2006 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Powoli zacząłem już zamawiać rzeczy Narazie zamówiłem dwa Fandery ;) to wstrzymaj sie jaki kupisz chłodnice z fenderami to wyjdzie dużo taniej !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Mam Thermaltake Bigwater SE i osobiście samego nie polecam, ale po wymianie orginalnej pompki na hydor seltz L20 i wrzuceniu dodatkowej chłodnicy Thermaltake AQUABAY M2(taka dlatego gdyż lubie porządek a mieści się w zatoce 5.25) zestawik już jest na wysokim poziomie i nic do szczęścia więcej nie potrzeba a i jeszcze wymieniłem węże na 9.5mm orginalne 6.5mm. To chyba na tyleinnymi słowy zmieniłeś połowę firmowego zestawu :) - został CI bloczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pico_pl Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 cooltek to wentyle, ale fandery też dobre! Cooltek dual to jest akurat chłodnica (posiadam taka i jest super) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...