lukaswoj Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Witam Planuje zakup LCD'ka i jestem już praktycznie przekonany do jednego z poniższych modeli - zastanawia mnie jednak czy poza spełnianą normą jakościową czymś innym różnią się te dwa modele. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=26653 - 940n http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15527 - 913n Może ktoś wie ? Jak wie to niech powie :) Będę wdzięczny -- pozdrawiam Łukasz Wojciechowski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Jesteś przekonany do zakupu modelu na matrycy TN ? - to nie jest dobry pomysł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaswoj Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Wyboru dokonuje już drugi tydzień. Opieram się tylko na opiniach i testach znalezionych w sieci. Przesiadam się z 10 letniego 17'' DELL'a CRT. Na początku napaliłem się na Belinea 101920C (na podstawie testu na benchmark.pl i opinii w komputroniku) właśnie ze względu na matryce MVA - wychodząc z założenia, że monitor kupuje się na wiele lat i lepiej dołożyć do czegoś porządnego ale..... ... z drugiej strony - prawie wogule nie gram, czasami obejrzę film a pozatym to tylko praca i praca więc nic nadzwyczajnego nie potrzebuję a przy dzisiejszym tempie zmian w zakresie paneli LCD - za rok czy dwa mogą już być kolejne fajne ciekawe technologie zaimplementowane, więc - zdecydowałem kupić tańszy model z myślą o tym, że za rok czy dwa sprzedam go, dołożę trochę gotówki i wezmę coś bardziej na czasie. chętnie przyjmę porady w zakresie moich rozterek :) -- pozdrawiam Łukasz Wojciechowski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Do dyspozycji jest niecałe 1300 PLN (jeśli dobrze widzę) , w tej cenie polecam monitor 19" na matrycy MVA z akceleratorem dającym czas reakcji 8ms i z cyfrowym łączem DVI (to podstawa) ...... czyli : BenQ FP91GP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaswoj Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 dzięki za podpowiedź - zapewne skorzystam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...