Skocz do zawartości
lfanek

S3 Wraca Do Gry !

Rekomendowane odpowiedzi

za 139 (cena z allegro) mozna sie zastanowic

a teoretycznie wydajnosciowo powinen byc na poziomie 9500pro

9500pro? chyba pomyliles się niedawno sprzedawalem moje 9500pro no i po podkreceniu robiła 17 tys w 3d marku 2001se a to to pewnie nawet z 9 tyś nie zrobi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a macie jakies dobre sterowniki do niej, zainstalowalem najnowsze. W grze The godfather nad rożnymi elementami jak dym z papierosa widac takie odblaski(swiatlo).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro jest porównywalna do 9550, to jeszcze teraz porównaj mi 9550 z GW GF3 Ti200 450PP... :]

Albo prościej: Czy jest sens zmieniać GF3 na to S3? Czy jest mocniejsza od GF4200?

Wiem, że pomoże mi to uruchomić nowsze gry (wymagające Pixel S.. itp), ale czy np w takim Q3 doda mi chociaż 5 klatek? Oczywiście nie pytam dosłowie o 5 klatek, ale o sam fakt, czy jest wydajniejsza od tej wersji GF3?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro jest porównywalna do 9550, to jeszcze teraz porównaj mi 9550 z GW GF3 Ti200 450PP... :]

Albo prościej: Czy jest sens zmieniać GF3 na to S3? Czy jest mocniejsza od GF4200?

Wiem, że pomoże mi to uruchomić nowsze gry (wymagające Pixel S.. itp), ale czy np w takim Q3 doda mi chociaż 5 klatek? Oczywiście nie pytam dosłowie o 5 klatek, ale o sam fakt, czy jest wydajniejsza od tej wersji GF3?

Od ti4200 na 100% jest slabsza, gf w dx 8.1 jest silniejszy z tego co pamietam od 9550 (4x2 vs 4x1).

S8 do gier sie za bardzo nie nadaje, tylko do www/filmy a skoro juz takie zastosowanie, to kupil by byle x300, zeby miec chociaz dobry obraz i gwarancje jakosci. ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co widać na Allegro, to sprzedają się jak świeże bułeczki. Szkoda, że tylko tam, bo gdyby na taka skalę pojawiły się w sklepach, to mogłoby to ruszyć ceny kart low-end na korzyść klienta.

S3 pokazało, że bez trudu można zrobić niezłą kartę za małe pieniądze. Niech teraz jeszcze zrobią konkurenta dla 6600GT oraz czegoś z wyższej półki. Potem dorzucą do tego niższe (od konkurencji) ceny i może się zrobić całkiem ciekawie. :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem ludzi. Szukują dziury w całym. Macie problem z tą kartą ja wam ją sprzedam w cenie 220 złoty. Tylko kto by kupił coś takiego (nowego i niesprawdzonego) jak w tej samej cenie jest Radeon 9600pro, które jest na 200% wydajniejszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Lemon-Cola

Nie rozumiem ludzi. Szukują dziury w całym. Macie problem z tą kartą ja wam ją sprzedam w cenie 220 złoty. Tylko kto by kupił coś takiego (nowego i niesprawdzonego) jak w tej samej cenie jest Radeon 9600pro, które jest na 200% wydajniejszy.

Polska...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do odpowiednika GF6600GT to już coś takiego jest. Nazywa się S27, ma 8 potoków a rdzeń taktowany bodajże 700mhz. Gdzieś był test takiego tandemu 2xS27 (Multichrome się toto nazywa) na SLI w stosunku do tandemu 2x6600gt. W 3dmarkach karty s3 rozwalały geforce, w niektórych gierkach były co najmniej tak samo dobre, ale w innych (bf2) juz nie bardzo. Co najciekawesze w stanach cena jednej S27 to poniżej 100$ a dwóch poniżej 200$. Adresu niestety nie pamiętam.

Należy chwalić takie inicjatywy - gdybym od zera kupował grafę na agp, wybrałbym tanie s3 z allegro. Jednak ogólnie jestem zdania że s3 za długo wypadło z obiegu i jest za duża przepaść między nimi a firmami jak ati i nvidia i oni chyba już tego nie nadrobią - a szkoda. Wszystkie ich karty cierpią na problemy ze sterami = to znamy jeszcze z czasów Virge i s3trio... Zobaczcie na stronie s3 listę kompatybilności gier - wiele nowszych tytulow nie odpala w ogóle/ albo z przeklamaniami...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problemy ze sterami... to troszke delikatnie powiedziane...

Co starsi użytkownicy pewno pamiętają słynnego Savage'a 2000 i jego silnik T&L którego nigdy nikt nie odpalił ze względu na to że stery były do... wiadomo czego, a szkoda gdyby wtedy okazało się że karta jest chociaż porównywalna z geforce 256 to mielibyśmy dzisiaj może 3 graczy na rynku, i highendowe karty nie kosztowałyby 2500-3000zł tylko 1200 (ahh kto to jeszcze pamięta)

Matroxowi nic do tego ;) od czasu wypuszczenia wspaniałej w zamysle i żałosnej w wykonaniu parhelii nic nie wypuścił... może poza parhelią na pci-e ale to to samo...

jeszcze XGI jest no ale to też w zasadzie folklor graficzny ;)

co nie zmienia faktu że i tak grubo ponad 50% rynku kontroluje.... Intel ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Parhelia - pierwszy na świecie 512bit GPU - w praktyce dostawala po [gluteus maximus] od r9600..... ale tak szczerze, chętnie zmieniłbym mojego x700 pro na taką parhelię.... fajnie mieć taką elitarną kartę:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ma ktos nowe jakies wiesci o tej karcie AGP CLUB3D S8 DELTA CHROME 256MB 128BIT chodzi mi o gre counter strike pytanie czy bede mial 100 fps 512 ddr, venice 3000 + czy ta karta ma problemy z grami .?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi