Skocz do zawartości
Kochan

Ograniczenie Uploadu

Rekomendowane odpowiedzi

jest jakis soft ktory to potrafi? slyszalem o Total Traffic Server ze strony http://www.lightspeedsystems.com/ ale sciagnac nie moge :)

po prostu mam asymtryczne lacze i upload mi duzo zabiera downloadu, help ..

?

asymetria lacza oznacza ze wartosc max uploadu i downloadu jest inna, a nie ze upload zabiera ci pasmo do downloadu.

jesli masz net przez siec osiedlowa/lan , to moze nie masz wlaczonego full duplexu w sieciowce

update:

dlaczego mi wycielo slowo d.u.p.l.e.x ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest jakis soft ktory to potrafi? slyszalem o Total Traffic Server ze strony http://www.lightspeedsystems.com/ ale sciagnac nie moge :)

po prostu mam asymtryczne lacze i upload mi duzo zabiera downloadu, help ..

?

asymetria lacza oznacza ze wartosc max uploadu i downloadu jest inna, a nie ze upload zabiera ci pasmo do downloadu.

jesli masz net przez siec osiedlowa/lan , to moze nie masz wlaczonego full <font color="#FF0000">[ciach!]</font> w sieciowce

update:

dlaczego mi wycielo slowo d.u.p.l.e.x ?

moze to jakis brzydkie slowo ;) no to mam asymetryczne ale jescze upload m isie gryzie z downloadem - dajmy na to jak mam 10 kB UL to moge miec spokojnie 60 kB DL, ale jak juz mam 12 kB UL (moj max) to juz nie bede mial nawet 30kB DL .. to cos jest nie tak, chcialem tylko ogolnie o 2 kB zwolnic UL - zeby szybko sciagac i w miare dobrze grac.. (pingi)

poza tym mam przez USB modem kablowy podlaczony, a inaczej 0- ta siec jest half duple.x !!! :/

ehh d.u.p.l.e.x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi