pyzaa Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 jak w temacie.... od czego zaczac?? chcialbym cos zaczac krecic ale dopoki nie zmienie wentyli nie bede katowal..ale ktory wazniejszy PROC czy GRAFA.... sprzet tak jak w sigu.. jesli chodzi o proca to kupie fryzjera przystepna cena i dobrze chodzi... a do grafy?? co polecacie dobrego i nie bardzo drogiego?? chcialbym cos z niej wycisnac... pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDiablo Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 do grafy pentagram a na procka fryzjer 64 pro zmieniaj na procku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Ja mam na swoim 9800 pro AiW pentagrama xc-80 AlCu. Jedzie na 5V i jest nawet cichy. Aczkolwiek do milczenia mu brakuje troche. Na procke Freezerek 64 pro i bedzie gites Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzaa Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 na grafe myslalem o tym pentagramie miedzianym... a fryzjer 64 na proca to oczywiste :) czy odczuje bardziej wydajnosc w grach podkrecajac najpierw proca czy grafe?? od tego uzaleznie zmiane wentyla najpierw na procu lub na grafie.. ps.pierwszy proc?? fryzjera podlaczamy pod plyte?? a pentagram?? pod molexa czy normalnie z grafy bedzie pasowal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 na grafe myslalem o tym pentagramie miedzianym... a fryzjer 64 na proca to oczywiste :) czy odczuje bardziej wydajnosc w grach podkrecajac najpierw proca czy grafe?? od tego uzaleznie zmiane wentyla najpierw na procu lub na grafie.. ps.pierwszy proc?? fryzjera podlaczamy pod plyte?? a pentagram?? pod molexa czy normalnie z grafy bedzie pasowal Wiekszego kopa daje krecenie grafy, ale oczywiscie proc tez pomoze ;) Fryzjerka podpinasz pod plyte. Poprostu :) Pentagrama... coz pod karte nie dasz rady (chyba ze potniesz ale wg. mnie nie ma sensu) bo na akrcie sa wtyki 2-pin i 4-pin i to takie malutkie. (Chyba w kazdym 9800 tak jest ale jak sie myle to nie bić). Ja wpialem pod rozdzialke MOLEX-4x3pin (2x 12V + 2x 5V) i jade na 5V. A regulator obrotow z pentka urzylem do akasy 80mm B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 na grafe myslalem o tym pentagramie miedzianym... a fryzjer 64 na proca to oczywiste :) czy odczuje bardziej wydajnosc w grach podkrecajac najpierw proca czy grafe?? od tego uzaleznie zmiane wentyla najpierw na procu lub na grafie.. ps.pierwszy proc?? fryzjera podlaczamy pod plyte?? a pentagram?? pod molexa czy normalnie z grafy bedzie pasowal Wiekszego kopa daje krecenie grafy, ale oczywiscie proc tez pomoze ;) Fryzjerka podpinasz pod plyte. Poprostu :) Pentagrama... coz pod karte nie dasz rady (chyba ze potniesz ale wg. mnie nie ma sensu) bo na akrcie sa wtyki 2-pin i 4-pin i to takie malutkie. (Chyba w kazdym 9800 tak jest ale jak sie myle to nie bić). Ja wpialem pod rozdzialke MOLEX-4x3pin (2x 12V + 2x 5V) i jade na 5V. A regulator obrotow z pentka urzylem do akasy 80mm B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzaa Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Ja wpialem pod rozdzialke MOLEX-4x3pin (2x 12V + 2x 5V) i jade na 5V. molex ten ktory podpina sie do dysku?? tak.... skoro jest to rozgalezienie z jednej wtyczki na cztery to jak mozliwe sa dwa rozne napiecia 5 i 12 v?? nie kumam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 (edytowane) Bo masz dwa napięcia z zasilacza 5v 12v i dwie masy,czyli 4 przewody. Biorąc napięcie z 12 i 5 można uzyskać jeszcze 7 volt. Edytowane 19 Marca 2006 przez MarcinX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erOl Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 A jaka jest granica jesli chodzi o temperature na a64 ?? Przeciez one sie praktycznie nie grzeja!! Dlatego ja bym krecil n boxie a zmienil grafike... bo na bank tam jest wiekszy wyjec... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Bo masz dwa napięcia z zasilacza 5v 12v i dwie masy,czyli 4 przewody. Biorąc napięcie z 12 i 5 można uzyskać jeszcze 7 volt. co kończy się u mnie zwarciem ;p serio mówie :P próbowałem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzaa Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 (edytowane) grajac ok 2 godzin w call of duty 2 na rozdz. 800x600 antylis. x4 zaczelo sypac artami ,ale gra dzialala normalnie, w misji tobruk zaczelo przycinac i restartuje komp...co jest grane...?? karta pada?? co to moze byc... gram na seryjnych ustawieniach ps.uruchomilem 3dmarka03 w wszystko ok.... to o co chodzi Edytowane 19 Marca 2006 przez pyzaa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 co kończy się u mnie zwarciem ;p serio mówie :P próbowałem :D Całkiem możliwe w przypadku uszkodzonego uzwojenia silniczka wentyla :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...