nikon01 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Witam Sprzęt na którym pracuję: płyta: Asus A7N8X VM/400 ( zintegrowana karta graficzna ) Gainward GF 6600 128MB 1GB DDR monitor 21" HP p1130 Opis problemu: Po podłączeniu nowej karty kompletnie sypie się obraz. Są okropne smugi, jakby obraz uciekał w prawo. Na wysokich częstot. odświeżania ( obsługiwanych pzrez monitor // kartę ) rozjeżdża sie obraz, najprościej mówiąc wszystko miga wsyztsko lata. testowałem kartę na innym kompie i chodzi bez zarzutu, monitor tak samo Wydaje mi sie ze problem tkwi w zintegrowanej karcie graficznej której nie umiem wyłączyć. Pod tym adresem umieściłem instrukcję w PDFie Manual PDF Manual PDF - spakowany RARem Jeszcze jakiś czas bede musiał popracować na tym sprzęcie ( który anleży do mojego współlokatora - oprócz grafy, ramu i monitora ) i chciałbym prosić Was o pomoc z tym draństwem bo nei moge normalnie pracowac w domu, komp nadaje się do oglądania filmów i grania ( chociaż tam też widoczne są smugi i zniekształcenia obrazu ) ... pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Stery poinstaowane, w biosie znajdź opcje dotyczące zintegrowanej grafiki i wyłącz je, jaki masz zasilacz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikon01 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 W tej chwili jestem w biurze, nie mam jak sprawdzić zasilacza, drivery mam anjnowsze do karty ( GF 6600 ) i monitora, właśnie w tym sęk że nie mogę tej karty wyłączyć, w manualu do którego dałem linki są popkazane wsyztskie screeny z BIOSu w advanced / chipset próbowałem zmieniać na wsyztskie możliwe kombinacje i nic nie pomogło ... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lfanek Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Wylaczenie zintegrowanej grafiki powinno pomoc. No ale przed wlozeniem karty trzeba bylo sie o zasilacz zapytac na forum. Chyba ze kamikaze :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikon01 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 pisze że nei wiem ajk mam to draństwo wyłączyć ... w tym tkwi problem ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...