SKORPAS Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Witam.Mam zamiar niedlugo kupic GeForce 7900 GTX tylko nie wiem jakiej firmy.Zalezy mi przedewszystkim zaby chlodzenie bylo jak najcichsze.Gigabyte,Leadtek,Asus,Microstar jaka z nich polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trist@n Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Witam.Mam zamiar niedlugo kupic GeForce 7900 GTX tylko nie wiem jakiej firmy.Zalezy mi przedewszystkim zaby chlodzenie bylo jak najcichsze.Gigabyte,Leadtek,Asus,Microstar jaka z nich polecacie?Moim zdaniem to Msi i gigabyte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Leadtek chyba......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JoTgiE Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Przyłączam sie do pytania...i stwierdzenia typu: msi lepsze.... to se darujcie Pytanie dlaczego ta jest lepsza od tamtej,o ile wogóle jest między nimi różnica,bo z tego co widać to znowu wszystko bedzie na PCB referencynych nvidi.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 z tego co ja widze, to wszystkie g 7900gtx sa takie same, roznia sie pudelkiem, wyposazeniem wiec ja bym bral co taniej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Witam.Mam zamiar niedlugo kupic GeForce 7900 GTX tylko nie wiem jakiej firmy.Zalezy mi przedewszystkim zaby chlodzenie bylo jak najcichsze.Gigabyte,Leadtek,Asus,Microstar jaka z nich polecacie?Jak Ci zalezy na ciszy to dodatkowe ~100zl zainwestowane w chlodzenie nie powinno Cie zbawic. Ten Accelero X1 http://allegro.pl/item92681153_accelero_x1...he_nowosc_.html spoko sobie poradzi z ta karta i bedziesz mial cisze i wydajnosc w jednym (zakladam, ze jezeli jest kompatybilny z seria 7800 to i na 7900 spoko wejdzie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Mozesz nam powiedziec po co zmieniac chlodznie na 7900GTX? :? Wszystkie karty sa referencyjne i maja takie samo bardzo ciche chlodzenie od nV. Imo jest to rewolucja pod wzgledem stock'owego chlodzenia i wymiana na X1 to albo krok w tyl albo stanie w miejscu :) Jak juz ktos napisal karty sa takie same i roznia sie zawartoscia pudelka ,wiec wniosek jeden ,kupowac najtansze :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_k Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Mozesz nam powiedziec po co zmieniac chlodznie na 7900GTX? :? Wszystkie karty sa referencyjne i maja takie samo bardzo ciche chlodzenie od nV. Imo jest to rewolucja pod wzgledem stock'owego chlodzenia i wymiana na X1 to albo krok w tyl albo stanie w miejscu :) Jak juz ktos napisal karty sa takie same i roznia sie zawartoscia pudelka ,wiec wniosek jeden ,kupowac najtansze :wink: pozdro Wszystko sie zgadza, ja bym jeszcze do tego dodał ze roznią sie rowniez taktowaniem(wersje z fabrycznym OC),no ale od ciebie zalezy czy wybierzesz najtanszą i sam sie zabawisz w OC czy dorzucisz pare groszy za wyzsze taktowania od producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 chemiczny_ali i adi_k dobrze gadają zgodzę się z nimi w 100% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Jak dla mnie to Leadtek, bo teraz robi bardzo dobre karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Jak dla mnie Xfx bo na najcichsze chlodzenie (i bardzo wydajne) A dotego karta bardzo ladna :wink: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 up kolejny inteligent ktory nie wie ze te karty poki co wszystkie sa takie same :/ btw. wtf is this man !? http://allegro.pl/item93919403_evga_geforc...lack_pearl.html karta ma wieksze takty od 7900GTX =D ale i tak sie nie oplaca :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 To jakas sciema ,zaden g70 nie bedzie w stanie pracowac z czestotliwoscia 690MHz :blink: Zreszta jest tam podany link do testu w ktorym maks co wycisneli to jakies 618MHz na rdzeniu :? Koles jest jakis niewiarygodny raz podaje ze jest to 512MB ,a raz 256MB. Zdjecie wskazuja no 512MB ,ale takty to chyba sobie sam wymyslil :-| pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKORPAS Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Jaka karte byscie wybrali z GeForce 7900gtx Asus czy Leadtek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 @SKORPAS W tym przypadku tańsza = lepsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKORPAS Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 W takim razie wybiore karte firmy MSI ktora chyba jest najtansza.Tylko nie wiem czy ta firma jest dobrym wyborem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Czy nie chodziło przypadkiem że ASUS & Leadtek to tańsza jest lepsza ?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKORPAS Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Ups no tak racja,mialem napisac czy MSI bylaby odpowiednim wyborem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 ja bym bral raczej leadteka ;) bo ostatnio naprade wszystkie ich karty nie wiedziec czemu lepiej sie podkrecaja.. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkopolo Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Panowie jaką macie temperature w spocxzynku na waszych 7900 gt?? ja mam w spocxzynku w windzie 29 stopni. i jak moge sprawdzic w strsie ile bedzie?? jaki programik obciąza grafe i mozna go uruchomic w okienku?? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 jeszcze w 10 tematach sie o to zapytasz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkopolo Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 tak dopuki nie uzyskam jednej krótkiej odpowiedzi - proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bertold Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 kwiecien byl dawno ale temat podobny co sądzicie o geforce 7900gtx od evga ten tanszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 (edytowane) @bertold15 Dziś zamiast 7900GTX bardziej opłaca się kupić 7900GTO od MSI za 899 zł , kosztuje połowę ceny GTX , a jest niewiele słabsza - właścciwe to GTX ze zmniejszonym tatowaniem pamięci ( z ~ 800 na 660 MHz ) , reszta jest taka sama jak w modelu GTX ( 512 MB GDDR3 1,2ns , 256-bit szyna ,16 potoków , 24 PS i 8 VS itp. ) . EDIT : widzę że 7900GTO w żadnym sklepie nie ma obecnie na stanie , na allegro też cisza . Może zamiast 7900GTX <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> 7900GT/7950GT i go podkręcić do zegarów GTX . Taniej to wyjdzie , karty mają te same paramtry , tylko inne takty . Edytowane 5 Grudnia 2006 przez reyden Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShaDiQ Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 (edytowane) I znowu wypowiedź 15 letniego eksperta... :mur: . Jak załatwisz mi 7900 od MSI za 899zł to lecę do banku po pożyczkę i biorę od razu 20-30 sztuk... GTO można wyrwać za jedyne 1 299,00 zł... Nie wiem dlaczego wszyscy piszą, że GTO przekręca mocniejszego brata. Przecież GTX też się kręci i koło się zamyka... Co do tematu, to bierz Asusa. Ma ViVo i jest najtańszy :wink: Edytowane 5 Grudnia 2006 przez ShaDiQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bertold Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 (edytowane) I znowu wypowiedź 15 letniego eksperta... :mur: . Jak załatwisz mi 7900 od MSI za 899zł to lecę do banku po pożyczkę i biorę od razu 20-30 sztuk... GTO można wyrwać za jedyne 1 299,00 zł... Nie wiem dlaczego wszyscy piszą, że GTO przekręca mocniejszego brata. Przecież GTX też się kręci i koło się zamyka... Co do tematu, to bierz Asusa. Ma ViVo i jest najtańszy :wink: To do mnie?? PS: Nick nie ma nic wspolnego z wiekiem. evga EVGA 512-P2-E572-AR Chipset: nVidia GeForce 7900GTX Pamięć: 512 MB Wejścia/wyjścia: TV 2xDVI Złącze: PCI-Express Szerokość szyny do pamięci: 256 bit kosztuje od 1200-1600 a o jakim asusie myslisz? Edytowane 5 Grudnia 2006 przez bertold15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShaDiQ Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 a o jakim asusie myslisz? GeForce PCI-E 7900GTX Asus EN7900GTX/2PHT/512M 512 MB 2xDVI / VIVO BOX (256-bit) Za 1500zł. Gdzie znalazłeś tą eVga za 1200zł ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Bier Asus'a lub Gigabyte, najlepiej sie kreca. 7900GTX od EVGA ten tanszy ma memki 1.2ns i kreci sie masakrycznie ciezko bez vgpu i vmem - mialem to wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bertold Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 1500 to troche duzo _______________________________________ a odnosnie tych cen geforce 7900gtx od evga http://www.skapiec.pl/site/cat/14/comp/128756 http://www.ceneo.pl/334457 ceny realne mogą się róznic ale nie duzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...