Skocz do zawartości
termit_tm

Bloki By Termit_tm

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm, jedno pytanie - gdzie zaopatrywałeś się w śrubki, sprężynki i całą resztę służącą do montażu? Właśnie składam swoje pierwsze WC i to jest jeden z moich aktualnych problemów. Bo w OBI chyba tego nie dostanę (śrubki może tak, ale mocne sprężynki? oni tam ubogi asortyment mają;) ).

Co do bloczków - fajne:) Co prawda znowu piny, no ale one ponoć najwydajniejsze (chyba, że to kolejny mit:) ).

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tą nazwą to nie bezie lekko cos czuje ...

dziękuje wszystkim za pozytywne opinie i cieszę sie że wam sie podoba :wink:

wprowadziłem małą zmiany a mianowicie węższe oringi pod króćcami dzięki czemu są niewidoczne i chowają sie w specjalnym rowku dla nich :-P :-P o to fotki porównujące B)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Edytowane przez termit_tm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tą nazwą to nie bezie lekko cos czuje ...

dziękuje wszystkim za pozytywne opinie i cieszę sie że wam sie podoba :wink:

wprowadziłem małą zmiany a mianowicie węższe oringi pod króćcami dzięki czemu są niewidoczne i chowają sie w specjalnym rowku dla nich :-P :-P o to fotki porównujące B)

To dobre rozwiązanie, gdyż w przypadku jak oring jest na zewnątrz po pewnym czasie użytkowania potrafi on wyłaźić spod króćca co czasami powoduje małe przecieki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

następny blokowiec i te same oklepane bloki - nie zebym narzekał , ale popatrzcie :

- ciagle mamy topy z plexi

- ciagle te same krucce choinki

to ze jez to sie nie czepiam , kwestia mozliwosci wykonywania no i ceny.

mi osobiscie brakuje bloków z topami mosiężnymi lub alu ( no ale wkoncu mate ruszyl )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale króćce to kwestia wezy jakie mamyy w zestawie

Pleksi... jak nie to to co?? Większosc woli topy z pleksi, chociaz ja wole miedziane nie wiem dlaczego.

Czekam na cene, planuje kupic w najblizszym czasie blok wiec sie zastanawiam, byle nie powyzej 100zł ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z topami mosiężnymi lub alu ( no ale wkoncu mate ruszyl )

alu?

alu+miedź... :|

ale z resztą wypowiedzi sie zgadzam ; ]

ja następne dla siebie bede robił z miedzi :P

Co do testów to na podstawie mobo lepiej nie dyskutować o wydajności...

Edytowane przez hinco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do ceny to oficjalna będzie 99 zł (jak pisałem to 104 zł to miałem kiepski humor) a dziś z okazji wiosny blabla…

Ustalam cenę na 99 zł

No to formalne sprawy za nami jeszcze nazwa ale nie mogę za dużo decyzji podejmować jednego dnia

Fotki z dzisiejszych dokonań

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Bloczek z czarnymi śrubkami na życzenie :wink: :wink:

Dołączona grafika

PS.

Nie piszcie mi tu o bloczku „mate” jest temat o nich to zapraszam tam :wink:

Edytowane przez termit_tm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hinco :

trudno jak cos ma byc ladne to trzeba sie postarac

termit_tm:

sorka - troche sie rozpędziłem - ale i tak brawa dla Ciebie : podnosisz poziom jakości domowych bloków :-)

dem:

ze tak zapytam wrednie : a po co lusterko ? lusterko powinno byc w lazience , a na bloku powinien byc równy spod , to ze sie cos blyszczy i super odbija nie znaczy ze jest proste , niejednokrotnie na tym forum podziwialiśmy krzywe wypolerowane doły .... no comment

Edytowane przez pit202

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wykonawca topow o to nie zadbal, widac za bardzo zapracowany jest icon_lol.gif

bloczki imho oklepane, autor ich musi bardziej wykonawcow pogonic do pracy

czasem sie zastanawiam ryba czy ty jak cos piszesz to jestes trzeźwy ...

co ma piernik do wiatraka - tak samo jak projekt do wykonawcy ...

Edytowane przez pit202

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dem:

ze tak zapytam wrednie : a po co lusterko ? lusterko powinno byc w lazience , a na bloku powinien byc równy spod , to ze sie cos blyszczy i super odbija nie znaczy ze jest proste , niejednokrotnie na tym forum podziwialiśmy krzywe wypolerowane doły .... no comment

Eeee, wyczuwam agresję w tej wypowiedzi. Zupełnie niepotrzebnie.

To czy jest lusterko, czy nie, nie ma znaczenia (sam mam PX2 bez lusterka), ale z ciekawości chciałbym zobaczyć jakość spodu.

Luźna guma pit202 ;)

Edytowane przez dem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eeee, wyczuwam agresję w tej wypowiedzi. Zupełnie niepotrzebnie.

To czy jest lusterko, czy nie, nie ma znaczenia (sam mam PX2 bez lusterka), ale z ciekawości chciałbym zobaczyć jakość spodu.

nie , tylko nie agresja ! poprostu przewrazliwiony jestem moze - sam jestem tez ciekaw spodu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to czekam na testy, jak bedą ok to sie pisze na ten bloczek... kiedy bedą te testy w koncu bo sie nie moge doczekac, w ciagu dwóch tygodni chciałbym cos juz kupic. Bezie kasa z biezmowania...

Czy mozna zamowic blok ale z króćcami SM10 na wąz 8/10??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przecież pisał termit, że testy na jet-pc nie dochodzą do skutku z jakichś przyczyn organizacyjnych jeszcze przez jakiś czas. I przestań już gadać o tej "kasie z bierzmowania" bo to dopiero wyzwala we mnie agresję :>

Co do topów... to w sumie myślę, że ładnie wyglądałby mały lutowany top, ale wypolerowany cały na lusterko ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiecie co mi sie bardziej podobaly bloki ktore mialy oprocz samego spodu jeszcze tą przelotke np.mosiezna jak w Cube non pro to jest sliczny bloczek wedlug mnie :) i sobie wtedy zawsze mozna macnąć jaki jest cieply ;D:D

Edytowane przez Nicko13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bloki zrobione bardzo ładnie, mi podoba się ta zapinka odrazu na plexi. Konstrukcjia obcykana więc z wydajnością nie powinno być tak źle. Myśłem że uda Ci się troszkę cene zbić ale 99 to cena prawie wszystkich bloków tutaj na tweaku.

Moze za nastepnym razem ktoś sbróbuje porobić topy z alu? Troche odmienności by się przydało.

Masz w planie jeszcze jakieś bloki na gpu?

@mkwd40: Ja też czekam na bierzmowanie alemam je dopiero w czerwcu... ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi