Świder Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Bo narazie tylko mowa o składaniu :P Test szczelności jak ma przygotowane "stanowisko" to też nie bedzie długo trwało :) mnie spadek temperatury wynosi 4 st w idlu... miałem blok który w teście osiągnął chyba 0.170 ten ma 0.142... Ciekawe to... jeżeli tak to na serio wygląda to widać, że miedzy 1.7 a 1.4 cw jest zauważalna różnica... a jak stress ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Trzeba by się spytać fero jaka jest różnica ale przed matura chłopak ostro zakuwa i chyba mi nie odda tak szybko bloczka hehe PS. Trzeba go trochę pocieszyć :D : ucz się ucz będzie mniej nauki na poprawki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 BTW jużwiem jak robisz te bloczki, znaczy się jak Luks robi. Nie zazdroszczę chłopakowi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 (edytowane) w stresie tzn. co ja rozumiem przez stress tzn. giercowanie w różne du-perele...było do 45 teraz do 38...chętnie zamontuję sobie jakiś czujnik temperatury wody.... w idlu mam 28 (tyle pokazuje dioda) przy temperaturze pokoju 24 st. Jak otworzę okno to spada do 24 na cpu...w budzie mam cieplej :) tylko mam problem http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=197252 , który nie wiem z czego wynika ... Edytowane 15 Kwietnia 2006 przez mattnick Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 dostałem blok od Termita i musze go pochwalić jakość bloczku 1klasa teraz pytanie: jak przerobić blok żeby pasował na LGA? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 multizapinka ruls :D tylko trzeba ją dostać :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 tak starczy zamontować muli zapinkę ;) postaram się załatwić takie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Termicik ... jak tam bloczki na gpu, moze gpu+mem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 ja jestem ciekaw czy bedzie na NF4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 tak na razie wszystko w planach ale juz niedługo .... :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 ojj rob szybko na gpu to jeszcze sie zastanowie nad twoim zanim kupie f2g; ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 (edytowane) jak ma być na szybko to jednak polecam f2g :wink: no chyba że miesiąc - dwa to tez jest krótko :? EDIT dzisiaj zrobiłem tak na szybko projekt spodu na NB (na większość płyt w tym SLI) jest to projekt taki przykładowy kilka pinów wyleci kilka dojdzie kształt może tez sie zmieni chce sie dowiedzieć jak wam sie coś w tym stylu będzie podobać B) jak mi się będzie chciało to dozuje jeszcze top ;) Edytowane 22 Kwietnia 2006 przez termit_tm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 jak ma być na szybko to jednak polecam f2g :wink: no chyba że miesiąc - dwa to tez jest krótko :? EDIT dzisiaj zrobiłem tak na szybko projekt spodu na NB (na większość płyt w tym SLI) jest to projekt taki przykładowy kilka pinów wyleci kilka dojdzie kształt może tez sie zmieni chce sie dowiedzieć jak wam sie coś w tym stylu będzie podobać B) jak mi się będzie chciało to dozuje jeszcze top ;) To nie rób na szybko!!! Załoze sie ze spod bedzie wyglądac zupełnie inaczej :P Dawaj lepiej jakies przemyslane projekty (nie na szybko) na gpu. Imho jest wieksze zaintereswoanie blokam na gpu niz na nb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 znowu nie tak na szybko z gdzinka zeszła :unsure: to nie paint :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 ale robisz bloczki na memki :) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 narazie termit robi tylko bloczki na CPU W planach sa inne, ale to na przyszłosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 (edytowane) Termit dał byś jakieś fotki bloczków :) jakieś nowe ujęcia ;p Edytowane 23 Kwietnia 2006 przez luks__pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekaok Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Termit dał byś jakieś fotki bloczków :) jakieś nowe ujęcia ;p pewnie niektórym to urozmaici onanizowanie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 (edytowane) dzisiaj miałem chwile i narysowałem projekt bloku GPU+mem na GF6600 PCI-e do wykonania bloku jeszcze trochę potrwa i na pewno dużo sie zmieni ale ma to być coś w tym stylu napiszcie jak sie podoba i co zmienić PS. ups ale błąd zrobiłem mocowanie źle narysowałem powinno iść po drugiej przekątnej :mur: :mur: :angry: :angry: Edytowane 28 Kwietnia 2006 przez termit_tm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 brawo :wink: taka jedna uwaga na 6600 nikt nie bedzie chciał kupować bloku bo sie nie opłaca (ja np. swoją karte kupiłem za 230zł) i nigdy bym nie kupił jej bloku za 200zł bo pewnie w tych granicach bedzie kosztował zrób lepiej bloczek na 66GE/GT bo napewno wiecej osób kupi :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 póki co nie zamierzam sprzedawać a zrobiłem na 6600 bo takie coś miałem pod rękom i miałem wszystkie wymiary B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 ja tylko powiem, ze moze wreszcie ktos zrobilby bloczka na grafe co chlodzilby i pamieci :D to by dopiero mialo wziecie :) sam bym wzial na 6800... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 myślałem jeszcze aby zrobić piny nad pamięciami :D co wy na to ??? jeśli cena podskoczyła by o te 15 zł ??? może 25 ??? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 chyba nie ma sensu piny tylko na GPU zrób może jakis normalny bloczek na GPU a później bedziesz kombinował :D pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Nie ma sensu... Na pamieci wystarczy pusta przestrzen z płynącą wodą.. A wzrost 25zł nie byłby adekwatny do korzysci.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 (edytowane) tez tak myślę ale w innych blokach tego typu ścianki są także z miedzi a tu będą z plexi i woda będzie chłodzić tylko płaską miedz od spodu a może zrobić takie małe frezy na 1 mm ??? zawsze będzie coś więcej :wink: narysuje zaraz jak by to miało wyglądać B) Edytowane 28 Kwietnia 2006 przez termit_tm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Pomysl bardzo dobry - zwlaszcza z tego wzgledu ze nikt jeszcze w Polsce nie produkuje takiego bloczka ... Ale chyba lepiej by bylo projektowac pod nowe karty (Geforce 7xxx czy Radeony X1xxx). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 jak to nikt nie robi a to to co ?? to sie nazywa good job :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 (edytowane) ehh nie skomentuje tego "bloku" :P chociaz liczy sie ze dziala :) Edytowane 28 Kwietnia 2006 przez Jawor_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 no chyba niebardzo działą bo cieknie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...