Skocz do zawartości
termit_tm

Bloki By Termit_tm

Rekomendowane odpowiedzi

Bo narazie tylko mowa o składaniu :P Test szczelności jak ma przygotowane "stanowisko" to też nie bedzie długo trwało :)

mnie spadek temperatury wynosi 4 st w idlu... miałem blok który w teście osiągnął chyba 0.170 ten ma 0.142...

Ciekawe to... jeżeli tak to na serio wygląda to widać, że miedzy 1.7 a 1.4 cw jest zauważalna różnica... a jak stress ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w stresie tzn. co ja rozumiem przez stress tzn. giercowanie w różne du-perele...było do 45 teraz do 38...chętnie zamontuję sobie jakiś czujnik temperatury wody.... w idlu mam 28 (tyle pokazuje dioda) przy temperaturze pokoju 24 st. Jak otworzę okno to spada do 24 na cpu...w budzie mam cieplej :) tylko mam problem http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=197252 , który nie wiem z czego wynika ...

Edytowane przez mattnick

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ma być na szybko to jednak polecam f2g :wink: no chyba że miesiąc - dwa to tez jest krótko :?

EDIT

dzisiaj zrobiłem tak na szybko projekt spodu na NB (na większość płyt w tym SLI) jest to projekt taki przykładowy kilka pinów wyleci kilka dojdzie kształt może tez sie zmieni chce sie dowiedzieć jak wam sie coś w tym stylu będzie podobać B) jak mi się będzie chciało to dozuje jeszcze top ;)

Dołączona grafika

Edytowane przez termit_tm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ma być na szybko to jednak polecam f2g :wink: no chyba że miesiąc - dwa to tez jest krótko :?

EDIT

dzisiaj zrobiłem tak na szybko projekt spodu na NB (na większość płyt w tym SLI) jest to projekt taki przykładowy kilka pinów wyleci kilka dojdzie kształt może tez sie zmieni chce sie dowiedzieć jak wam sie coś w tym stylu będzie podobać B) jak mi się będzie chciało to dozuje jeszcze top ;)

To nie rób na szybko!!! Załoze sie ze spod bedzie wyglądac zupełnie inaczej :P

Dawaj lepiej jakies przemyslane projekty (nie na szybko) na gpu. Imho jest wieksze zaintereswoanie blokam na gpu niz na nb.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzisiaj miałem chwile i narysowałem projekt bloku GPU+mem na GF6600 PCI-e do wykonania bloku jeszcze trochę potrwa i na pewno dużo sie zmieni ale ma to być coś w tym stylu

napiszcie jak sie podoba i co zmienić

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

PS. ups ale błąd zrobiłem mocowanie źle narysowałem powinno iść po drugiej przekątnej :mur: :mur: :angry: :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

brawo :wink:

taka jedna uwaga

na 6600 nikt nie bedzie chciał kupować bloku bo sie nie opłaca (ja np. swoją karte kupiłem za 230zł) i nigdy bym nie kupił jej bloku za 200zł bo pewnie w tych granicach bedzie kosztował

zrób lepiej bloczek na 66GE/GT bo napewno wiecej osób kupi :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez tak myślę ale w innych blokach tego typu ścianki są także z miedzi a tu będą z plexi i woda będzie chłodzić tylko płaską miedz od spodu a może zrobić takie małe frezy na 1 mm ??? zawsze będzie coś więcej :wink:

narysuje zaraz jak by to miało wyglądać B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi