KAMILcom Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 a moze ja nie chce czarnej farby :) ? mowie : zostawic jak jest kto bedzie potrzebowal to sobie pomaluje.. to samo z blokami a jezeli zapinki/bloki beda produkowane np. w 2 kolorach tj. beda bloki z pleksi i pleksi pomalowanej na czarno to najprawdopodobniej oprocz mniejszych ilosci wyprodukowanych blokow (zawsze trzeba skoczyc do sklepu po puszke sprayu i psiknac ;) ) wzrosnie cena a tego nie chcemy, DLATEGO jak ktos naprawde lubi sie podniecac ladnym bloczkiem niech sam go sobie pomaluje, jak komus nie zalezy na "ladnosci" to kupi tak jak jest imo takie bloczki to jest zboczenie ;) tak samo jak granie w rozdzialkach powyzej 16x14 - mozna tylko po co ? NO OFFence ale jaki wzrost ceny ? wzrost ceny bedzie kiedy sam bede musiał kupić farbe i wykorzystam jej 5% jedna puszka starczy ma XXX takich malowań pozatym termit po pomalowaniu kilku takich zapinek dojdzie do wprawy :D i bedzie ladniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 misiu ale ja nic nie sugerowalem tylko rzucalem pierwszymi lepszymi przykladami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Tak Sam, nie jest to duzo ... jak dla kogo. Np. ja gdybym miał wydac 100ke tylko dlatego bo ktos miał takie widzimisie i sobie zażyczył top w kolorze różowym to nie byłbym zadowolony. Z resztą o czym tu mowa ... takie malowanie to i tak bzdura to w ogole nie ma co o tym dyskutowac. :P Bzdurne to są twoje wypociny, zauważ ze to co ja napisałem potwierdziło zaraz kilka osób, czyli czarna zapinka OK, powiedziałem o malowaniu żeby ukryć ślady obróbki tej blachy które ewidentnie widać. Nie kazałem zaraz oferować full palety barw bo nie o to mi chodziło, czarny uniwersalny się sprawdza przeważnei wszędzie i nie trzeba zaraz wydawać 100 PLN na farby. ale cos co jest robione jednostkowo kosztuje duzo wiecej pieniedzy niz seria... ...... nie mialem zamiaru ani wysmiewac ani krytykowac... stwierdzam fakt, iz praca i materialy kosztuje, a kazdy 'wybryk' potencjalnych klientow to wieksze koszta... Zupełnie sie z tym zgadzam, za oryginalność/fanaberie się płaci wiec jak ktoś koniecznie chce różową blache (kolega cytowany wyżej np ;) ) to musi sobie juz we własnym zakresie ją pomalować. Natomiast jeśli chcesz zachować estetyke produktu masowego to wprowadzenie malowania zapinek nie jest chyba takie strasznie, zresztą sami malujecie na ten swój oczojebny pomarańczowy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Bzdurne to są twoje wypociny, zauważ ze to co ja napisałem potwierdziło zaraz kilka osób, czyli czarna zapinka OK, powiedziałem o malowaniu żeby ukryć ślady obróbki tej blachy które ewidentnie widać. Nie kazałem zaraz oferować full palety barw bo nie o to mi chodziło, czarny uniwersalny się sprawdza przeważnei wszędzie i nie trzeba zaraz wydawać 100 PLN na farby.Jak masz jakis problem to pisz na pm'a a nie sie wyżalasz tutaj. Zauważ, że w ani jednym miejscu nie zwróciłem sie do Ciebie. eot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Tylko Hipo z drugiej strony jakby Termit miał kupowac te farby w wielu kolorach, to musiałby wydac ok 100zł :/ A to niby co jest ? według mnie bezpośredni zwrot, poza tym nie wyżalam sie tylko konstruktywnie dyskutuje i nadal uważam że pomalowanie zapinki na jeden standardowy kolor ( juz nie mówie ze ma to być czarny) napewno by dodało estetyki przy minimalnym zwiększeniu kosztów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 napewno by dodało estetyki przy minimalnym zwiększeniu kosztów.dokładnie, a jeśli ktoś by chciał inny kolor to by powiedział termitowi żeby jego zapinka była niepomalowana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 (edytowane) widze ze kolega lubi % zbierac ;) Widzę, że ktoś spał na polskim jak ortografię tłumaczono... od kogo dostałem % i za co ?? Edytowane 20 Maja 2006 przez mattnick Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 termit co z blokami na gpu i nb ?? miały być za miesiąc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 póki co nie znam dokładnego terminu Dlatego FlowPina ogłosiłem bez zapowiedzi bo plany były już od grudnia ..... ale spoko zbliżają się wakacje :wink: :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 a wydawalo mi sie ze jak juz masz metode na spody to wystarczy plekse pod gpu dopasowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 a wydawalo mi sie ze jak juz masz metode na spody to wystarczy plekse pod gpu dopasowacNo bo tak wystarczy zrobic tylko nie mas zpojecia ile z tym jest roboty. Szukania wykonawcow nowych srubek i innych akcesoriow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Sam blok to jest pikuś osprzęt i kompatybilność to jest dopiero wyzwanie (nieprzespane noce, zarysowane zeszyty lekcyjne..... itp. itd.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo1802 Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Chłopaki pomocy???? Posiadam jakis fikusny bloczek Thermaltake. Kompletnie nie wiem gdzie moge dostac krocce do niego. Srednica obecnych to ~0.92mm, na waż 6mm. Chce kupic takie na waz 8mm. Gdzie moge je dostac(sklepy internetowe, okolice Warszawy)?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baban Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 nemo1802 -> z tego co wiem ten blok ma gwint 1,4" więc nie powinno być z tym najmniejszego problemu. Poza tym TT chyba daje do tego bloku takie króćce (bodajrze 9mm, wąż 8mm się naciągnie ;P) - szybkozłączki - ale to w boxowym wydaniu - ne he he. No ja jeszcze nie miałem okazji skomentowania bloczku termita - trzeba przyznać że w pełni profesjonalna robota i równie pr0 wyniki na tym bloczku ;> Połączenie świetnej wydajności i extra wyglądu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo1802 Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 TO nie jest 1/4",ani 3/8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 TO nie jest 1/4",ani 3/8 skoro wiesz ze nie takie to jakie ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Wlasnie w tym tkwi problem, srednica wewnętrzna wynosi idealnie 0.63mm (czyli 1/4"), a zewnetrzna 0.93mm. Co to za rozmiary??? :mur: :mur: :mur: http://www.thermaltake.com/product/Liguid/...10.asp#overview <------ to ten blok śmiem twierdzić ze nie bardzo rozróżniasz 1 dm od 1mm :? i nic nie kumam co piszesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Wlasnie w tym tkwi problem, srednica wewnętrzna wynosi idealnie 0.63mm (czyli 1/4"), a zewnetrzna 0.93mm. Co to za rozmiary??? :mur: :mur: :mur: http://www.thermaltake.com/product/Liguid/...10.asp#overview <------ to ten blok nie cały milimetr średnicy.. respekcik :lol2: jezeli zew rozmiar to 9,3 mm a dokładniej 9,52 to taki rozmiar mają rurki miedziane 3/8 cala a tak na przyszłosć to troche poszukaj i nie śmieć.. http://www.lw.cad.pl/r_gw_rur_walc.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 (edytowane) nie cały milimetr średnicy.. respekcik :lol2: jezeli zew rozmiar to 9,3 mm a dokładniej 9,52 to taki rozmiar mają rurki miedziane 3/8 cala a tak na przyszłosć to troche poszukaj i nie śmieć.. http://www.lw.cad.pl/r_gw_rur_walc.htm ehh już się wystraszyłem że mamy do czynienia z kroplówka jakąś :lol2: :lol2: Edytowane 30 Maja 2006 przez termit_tm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 W TT sa gwinty 1/8 cala - przerabialem to z Mate'em i Draak'iem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo1802 Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 (edytowane) :oops: :oops: Przepraszam. -Wewnetrzna srednica krocca (patrzac przy gwincie wkreceanym w top bloku) wynosi 6.3mm czyli 1/4" -A zewnetrzna srednica mierzona w tej samej czesci krocca wynoi 9.3mm Dzieki za pomoc! Głupi blad Edytowane 30 Maja 2006 przez nemo1802 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 A zadam takie może troche dziwne pytanie a co to ma wspólnego z blokami Termit'a :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 domyslam sie ze do lipca nie ma co liczyć na nowe produkty... dobrze mowie panie Termicie ? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 (edytowane) nic więcej nie zdradzę - chyba ktoś już to mówił ... :lol2: :lol2: Edytowane 30 Maja 2006 przez termit_tm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 tak, taki pan obnoszący sie wlasnie z pomarańczowym kolorkiem :lol: ale tak na powaznie, to ale jakas deklaracja by sie przydala... ale jak nie, to trudno. moze znowu z zaskoczenia uderzysz... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Termit coś się obijasz ;p Czemu nie widzę tu nic nowego co :> ? Bierz się do roboty ;-] Spody czekają ;-} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 spody do czego ?? nb czy gpu ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 no trochę się przeciąga ... Dlatego nie chciałem podawać dokładnej daty bo nigdy nic nie wiadomo ... narazi bez zmian czekamy na wakacje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 no trochę się przeciąga ... Dlatego nie chciałem podawać dokładnej daty bo nigdy nic nie wiadomo ... narazi bez zmian czekamy na wakacje :Da tam ;p czekamy na wakacje... i tak się nic nie uczysz wiec nie gadaj, że na wakacje czekasz ;p tylko DO ROBOTY ! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 no nie uczyłem się cały rok to chociaż ostatni tydzień by się przydało żeby za rok nie wałkować tego samego :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...