Sector19 Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Zapytaj sie Misia, moze jeszcze ma. NIe ma :) juz dawno :) Ja tez mialem i dalej mam tylko ze na nf3 i nie wydaje mi sie zeby przy wiekszy fsb >23o to bylo zbedne sam zallmana strasznie sie nagrzewal i czasami komp w cieple dni potrafil zaliczyc zwisa ;) zreszta nie ma sie o co klucic ;) Jasne ja wychodze z zalozenia ze plyta tez powinna pracowac w komfortowych warunkach... jesli moge jej dac nizsza temperature to jej daje... moze wiecej fsb nie osiagne (u mnie roznicza meidy zlotym zalmanem, a blokiem misie wynosila 2mhz[273/275mhz]), ale mialem pewnosc ze moge siedziec an tak wysokim FSB i nie martwic sie o to czy mostek pn. sie grzeje bardzo czy nie. A co do bloczku to ja mam takowy jeden :P Stan ideal :P Nk12 (bo co niby moze sie zepsuc w nim :P) Czysty.. bo wyczyszczony i wysuszony odrazu po rozlozeniu Wc rev 1.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 NIe ma :)Mi zrobił nie dawno :razz: na mojego NF2: http://i53.photobucket.com/albums/g69/wego...wc/IM003741.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Mi zrobił nie dawno :razz: na mojego NF2: http://i53.photobucket.com/albums/g69/wego...wc/IM003741.jpg co to za węże na tej fotce? jaki rozmiar i firma? POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Wystarczy, żebyś zajrzał do tematu, który wegorz91 ma w sygnaturze:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 NIe ma :) juz dawno :) Jasne ja wychodze z zalozenia ze plyta tez powinna pracowac w komfortowych warunkach... jesli moge jej dac nizsza temperature to jej daje... moze wiecej fsb nie osiagne (u mnie roznicza meidy zlotym zalmanem, a blokiem misie wynosila 2mhz[273/275mhz]), ale mialem pewnosc ze moge siedziec an tak wysokim FSB i nie martwic sie o to czy mostek pn. sie grzeje bardzo czy nie. A co do bloczku to ja mam takowy jeden :P Stan ideal :P Nk12 (bo co niby moze sie zepsuc w nim :P) Czysty.. bo wyczyszczony i wysuszony odrazu po rozlozeniu Wc rev 1.1 Pamietam :P byles chyba 2 ktory mial ten blok od Patryka ;) ja bylem zdajscie pierwszy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 (edytowane) co to za węże na tej fotce? jaki rozmiar i firma? POzdr. weze z ogrodnika, 9/11, weze sa naprawde super dobrze sie ukladaja w budzie.....Ogolnie sa OK i co najwazniejsze nachodza na nk12 bez problemu..(moge komus zalatwic cena to 3zł za metr) Edytowane 2 Lipca 2006 przez wegorz91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Dziś u mnie zagościł FlowPin. W porównaniu z F2s rev 2 tempy w idle spadły o 4 stopnie pomimo tego, że zmieniłem węże z 12/16 na 10/13. Zobaczymy jak bedzie dalej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Dziś u mnie zagościł FlowPin. W porównaniu z F2s rev 2 tempy w idle spadły o 4 stopnie pomimo tego, że zmieniłem węże z 12/16 na 10/13. Zobaczymy jak bedzie dalej.Średnica wezy nie ma wpływu na temperature Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Dziś u mnie zagościł FlowPin. W porównaniu z F2s rev 2 tempy w idle spadły o 4 stopnie pomimo tego, że zmieniłem węże z 12/16 na 10/13. Zobaczymy jak bedzie dalej. A ludzie gadają na forum ze róznice są ponizej 1*C pomiedzy "czołowymi" blokami, a chyba F2S tez sie do nich zalicza, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 No F2S to juz taki czołowy nie jest ... jedank ma juz troche na karku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Ludzie gadają ...ja sprawdzam w praktyce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 No F2S to juz taki czołowy nie jest ... jedank ma juz troche na karku.Dziwie sie samhainowi. Ma sprzęt. Dlaczego on sie tak zacofał z blokiem na CPU? To juz taki termitTM co ma ograniczone mozliwosci zrobił blok o te 4*C wydajniejszy. I jeszcze samhain chce emigrowac, zamiast stworzyc cos fajnego co by ludzie kupili. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 moze sie pochwal na jakim procu bedzie mozna ocenic jego watarz ;) roznice pewnie sa ok 1* ale dla procow z ok 8O-9oW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Dziwie sie samhainowi. Ma sprzęt. Dlaczego on sie tak zacofał z blokiem na CPU? To juz taki termitTM co ma ograniczone mozliwosci zrobił blok o te 4*C wydajniejszy. I jeszcze samhain chce emigrowac, zamiast stworzyc cos fajnego co by ludzie kupili. dziwisz sie? a moze nie znasz wszystkich faktow? a zacofanie? wcale nie uwazam aby F2s byl zlym blokiem... nie mowie ze nie ma lepszych, ale jak na konstrukcje jednoroczna spisuje sie rewelacyjnie imo... co do testu... wiecej szczegolow prosze... rownie dobrze (nie mowie ze tak bylo!) mozna temp zmierzyc po 15 minutach dzialania kompa kiedy to wymieniona woda nie ustabilizuje temp ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 rownie dobrze (nie mowie ze tak bylo!) mozna temp zmierzyc po 15 minutach dzialania kompa kiedy to wymieniona woda nie ustabilizuje temp ;)O tym samym pomyślałem. Różnica trochę za duża wyszła. F2S złym blokiem nie jest, bym powiedział ze jest bardzo fajny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 w stopnie w idle pisałem.... :mur: a już taka zadyma U mnie różnice są większe bo mam proca na 2vcore i jest to Barton a nie jakiś venice, wiadomo że na małym rdzeniu F2s nie ma szans z racji swej budowy. co do szczegółów to przy fanderach na 1300rpm na chłodnicy miałem w idle 46 stopni idle w ten upał przy tych samych rpm i wężach o mniejszej średicy na Flowpinie mam 43 w idle STABLE Co do stresu się wypowiem wstępnie, bo zbyt krótko testowałem żeby dać wiarygodne wyniki, wstępnie 2 stopnie mniej przy 1140 rpm :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 zobaczymy co powiesz jak wsadzić swojego x3na na to sępie gołe jajko :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 dziwisz sie? a moze nie znasz wszystkich faktow? a zacofanie? wcale nie uwazam aby F2s byl zlym blokiem... nie mowie ze nie ma lepszych, ale jak na konstrukcje jednoroczna spisuje sie rewelacyjnie imo... co do testu... wiecej szczegolow prosze... rownie dobrze (nie mowie ze tak bylo!) mozna temp zmierzyc po 15 minutach dzialania kompa kiedy to wymieniona woda nie ustabilizuje temp ;) Mi chodzi o to ze masz sprzet a nie starasz sie wybić, i stworzyc wydajniejszy blok od np. flowPINA. Rownie dobrze moge powiedziec ze stary blok discotech jak na 4 letnią konstrukcje spisuje się dobrze. Oczywiscie nikogo nie chce obrazac ze jest nienormalny, ale wydaje mi sie to jakies dziwne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 (edytowane) Mi chodzi o to ze masz sprzet a nie starasz sie wybić, i stworzyc wydajniejszy blok od np. flowPINA. ech wdzisz bo to nie jest tak ze kupujesz sprzet i juz od razu to wystarcza do wybicia... :) ale spokojnie RN nie znika a nie raz i nie dwa zaskoczy Ciebei i innych ... be patient soldier! edit: najwydajniejsze nie jest najlepsze... zrozumcie to wreszcie... ;) Edytowane 2 Lipca 2006 przez samhain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 ech wdzisz bo to nie jest tak ze kupujesz sprzet i juz od razu to wystarcza do wybicia... :) ale spokojnie RN nie znika a nie raz i nie dwa zaskoczy Ciebei i innych ... be patient soldier! edit: najwydajniejsze nie jest najlepsze... zrozumcie to wreszcie... ;) Ja wiem, ze ty chcesz zrobic cos oryginalnego, a nie jakas oklepaną konstrukcje ;) W sumie w twoich blokach dobre jest to, ze są markowe, mają gware, instrukcje, itp. Pełen BOX :D OT: Nie sprzedajesz RN? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Ja wiem, ze ty chcesz zrobic cos oryginalnego, a nie jakas oklepaną konstrukcje ;) :) nie chce by bylo ze kopiuje... jakos sie udaje do tej pory robic produkty na tyle innowacyjne i rozpoznawalne i nie kopie, ze dodatkowy obalam mit 'nie mozna wymyslec nic nowego'... W sumie w twoich blokach dobre jest to, ze są markowe, mają gware, instrukcje, itp. Pełen BOX :D dziekuje - w koncu ktos to napisal i zrozumial OT: Nie sprzedajesz RN? n/c ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 ech wdzisz bo to nie jest tak ze kupujesz sprzet i juz od razu to wystarcza do wybicia... :) ale spokojnie RN nie znika a nie raz i nie dwa zaskoczy Ciebei i innych ... be patient soldier! edit: najwydajniejsze nie jest najlepsze... zrozumcie to wreszcie... ;) To ze najwydajniejsze nie jest najlepsze zgadzam sie z tym ja na pierwszym miejscu stawiam dobry wyglad, wyposarzenie a potem dopiero wydajnosc powinna byc dobra :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 akurat u mnie jest na odwrót :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 To kupcie sobie bloki w kwietki a nie flowpina Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 To kupcie sobie bloki w kwietki a nie flowpina widze, ze kolega nie zrozumial za bardzo... liczy sie TYLKO wydajnosc? spoko.. zrobie najwydajniejszy blok na swiecie... kupisz? od razu mowie ze jego cena bedzie na poziomie 999 pln brutto... wszystko jest zalezne od czegos i w calym bloku wydajnosc jest tylko jedna z jego skladowych... rozumiesz? a kwiatki tu nic nie zmienia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 Update. Stress to półtorej godziny gry w NfS MW. FlowPin i węże 10/13: idle 42/43 stress 47 stopni max F2s rev 2 i węże 12/16: idle 45/46 49/50 stopni max Przy zbliżonej temperaturze otoczenia i 1000rpm na fanderach w moim VOLVO. Barton mobile 2500+ @ 2400Mhz 2vcore to jakieś 115-120W mocy pobieranej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 chciał by ktoś tego FlowPina SE ??? załączam fotki proszę o kontakt na PW jest to prawdopodobnie ostatnia okazja na zakupienie tego bloku :wink: http://img162.imageshack.us/img162/585/16yt.jpg http://img473.imageshack.us/img473/2317/23dc.jpg http://img395.imageshack.us/img395/7537/36ec.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 A co w nim nowego? jakoś nie mogę sie dopatrzeć. Chyba upał mi już wzrok przytępił. A te imbusy jakieś krzywe :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 A co w nim nowego? jakoś nie mogę sie dopatrzeć. Chyba upał mi już wzrok przytępił. A te imbusy jakieś krzywe :P no dlatego SE :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 A może termit odchodzi nam z domowej sceny bo dogadał się z samem w sprawie rn? ;) Wiem, wiem, knuje i knuje :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...