mib Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 No coz niestety nie jest latwe zrobienie takiego bloku. Duzy plus za podjecie sie tematu. Nie jest prosto zrobic uniwersalny blok na grafe+pamieci. Ja mam pewien pomysl ale go nie zdradze :] moze go kiedys zrealizuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 ehh nie skomentuje tego "bloku" :P chociaz liczy sie ze dziala :) i to wyprowadzenie króćców wprost w pci ; ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 a ja go kupie ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 a ja go kupie ;d Tylko nie ulepszaj <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekaok Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Tylko nie ulepszaj <_< a czemużby nie? niech się uczy na takich blokach niż jakby miał zepsuć znowu coś ładnego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Nicko13 - no to masz pole do popisu tylko tobie może sie udać jeszcze bardziej to okaleczyć :razz: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo1802 Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Mam pytanie do termita. Jesli to nie jest tajemnica. Chciałbym sie dowiedziec za pomoca jakich narzedzi, urzadzen tworzysz takie cuda. Podziwiam Twoja prace. :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekaok Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Mam pytanie do termita. Jesli to nie jest tajemnica. Chciałbym sie dowiedziec za pomoca jakich narzedzi, urzadzen tworzysz takie cuda. Podziwiam Twoja prace. :mrgreen: To raczej pytanie raczej do luksa. też w sumie jestem ciekaw. Wiem, że ktoś mówił że poznał tą metodę i nie zazdrości roboty luksowi ;) Mniemam jednak, że skoro termit i s-ka nie wyjawili jeszcze jak to robią, to teraz nagle nie zmienią zdania. zapewne Luks przykleja do zderzaka jednego autobusu blachę miedzianą, a Termit nabija zderzak innego drucikami. Potem wsiadają w podrasowanego poloneza i pędzą przed autobusem rozlewając olej z silnika na jezdnię, przez co dochodzi do zderzenia czołowego autobusów, a kolejny spód pod wpływem temperatury rodzi się niczym człowiek w bólu i krwi. Spód prawie najwydajniejszy, bo na swój pochybel chłopaki nie dopuścili do spółki Nicko, który by go zmodował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo1802 Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 :lol2: :lol2: Ciekawy proeces produkcji!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 siły potrzebne do zrobienia takiego spodu mogą być podobne do tych z autobusem ;) (nie znam szczegółów :lol: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 (edytowane) To raczej pytanie raczej do luksa. też w sumie jestem ciekaw. Wiem, że ktoś mówił że poznał tą metodę i nie zazdrości roboty luksowi ;) Mniemam jednak, że skoro termit i s-ka nie wyjawili jeszcze jak to robią, to teraz nagle nie zmienią zdania. zapewne Luks przykleja do zderzaka jednego autobusu blachę miedzianą, a Termit nabija zderzak innego drucikami. Potem wsiadają w podrasowanego poloneza i pędzą przed autobusem rozlewając olej z silnika na jezdnię, przez co dochodzi do zderzenia czołowego autobusów, a kolejny spód pod wpływem temperatury rodzi się niczym człowiek w bólu i krwi. Spód prawie najwydajniejszy, bo na swój pochybel chłopaki nie dopuścili do spółki Nicko, który by go zmodował. takie coś miło usłyszeć :) w sumie za jakiś czas kupie sobie lepszy bloczek i pewnie to będzie ten termita(napewno go zmoduje :lol: ,tylko kupie malutki frez :wink: ) a co do konstrukcji to wiedziałbym jak coś takiego zrobić,tylko było by to bardzo dużo roboty(oczywiscie homemade,bez frezarki) Edytowane 29 Kwietnia 2006 przez Nicko13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo1802 Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 (edytowane) Czy w sklepach typu Obi, Castorama dostane pleksi o grubosci wiekszej niz 1cm??? Edytowane 30 Kwietnia 2006 przez nemo1802 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Czy w sklepach typu Obi, Castorama dostane pleksi o grubosci wiekszej niz 1cm???NIe NIe kupuj plexi w marketach bo jest ona extrudowana i bedzie pekac choc niekoniecznie Poliweglan albo plexi wylewana ONLY;] Nicko13-> zapodaj fotki z tego tłuningu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekaok Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 takie coś miło usłyszeć :) w sumie za jakiś czas kupie sobie lepszy bloczek i pewnie to będzie ten termita(napewno go zmoduje :lol: ,tylko kupie malutki frez :wink: ) a co do konstrukcji to wiedziałbym jak coś takiego zrobić,tylko było by to bardzo dużo roboty(oczywiscie homemade,bez frezarki) ciekawe od której strony byś się zabrał do niego - od spodu? Ty chyba nie wiesz z jaką powierzchnią oddawania ciepła masz do czynienia, oraz o jaki promil jesteś ją w stanie zwiększyć swoim punktakiem, frezikiem, czy czego Ty tam używasz do tego 1336 moddingu. Będziesz rozszczepiał każdy pin na cztery? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Nicko13 - a może pilniczek do paznokci był by lepszy nie wyrządził byś tyle szkód :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 siły potrzebne do zrobienia takiego spodu mogą być podobne do tych z autobusem ;) (nie znam szczegółów :lol: ) A ja znam :lol2: :lol2: : :lol2: wskazówkę mogę być niektore produkty swiftecha... ale raczej coolery AC a nie bloczki.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 A ja znam :lol2: :lol2: : :lol2: wskazówkę mogę być niektore produkty swiftecha... ale raczej coolery AC a nie bloczki.... ahh ten Luks a kazałem mu nikomu nie sprzedawać spodów hehehehhe :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 IMO jest to robione bardzo badziewnie i do swiftecha się nie umywa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Może i badziewne ale działa. Termit dopiero zaczyna i jak sądzę edzie dążył do doskonałości inie siądzie na laurach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 IMO jest to robione bardzo badziewnie i do swiftecha się nie umywa.imo odwrotnie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 IMO jest to robione bardzo badziewnie i do swiftecha się nie umywa. a co ty wiesz o tych blokach ???? widziałeś je na oczy chociaż ??? :unsure: :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Do jakości swiftecha, nie do wydajności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 widziałeś mój blok że uważasz że jest niedopracowany ???? a jak tam twoje bloki ujrzą kiedyś światło dzienne ???? czy to jest konstrukcja NASA top secret :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 To tak - swiftech robi ne rzeczy na specjalnych maszynach sterowanych komputerami - więc wyzszej jakości się nie da osiągnąć... jest jednak pewna różnica - swiftech osiąga znacznie większą "integracje" "pręcików" ze spodem.... nowe bloki swiftecha (MCW 6000) mają podobną konstrukcje - ale na pozór bo tam pręciki stanowią integralną część dna... czego nie można powiedzieć o spodach termita - nie mniej ni więcej jednak ta konstrukcja spełnia swoje zadanie ;) co widać na testach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 imo odwrotnie..Hehes... Sadzisz ze maszyny którymi Swiftech tworzy swoje produkty sa gorsze od tej ktorą Luks uzywa? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Bardzo dobra produkcja. Nie jest proste stworzenie takiego bloku i sensowna oplacalna produkcja. Same maszyny bloku nie zrobia!!!! Potrzebne jest jeszcze pare rzeczy np odpowienida obsluga, materialy i oczywiscie dopracowany projekt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Hehes... Sadzisz ze maszyny którymi Swiftech tworzy swoje produkty sa gorsze od tej ktorą Luks uzywa? :> nie są gorsze ale wydaje mi sie że Luksowe spody są wydajniejsze ale nikt nie musi sie z tym zgadzać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 @Pekaok,Termit Juz ja wiem co zrobie ;) ale to za jakis miesiac ,dwa jak kupie bloczek u termita Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 @Pekaok,Termit Juz ja wiem co zrobie ;) ale to za jakis miesiac ,dwa jak kupie bloczek u termita Zmodujesz bloczek termitowy obcinając mu wszystkie piny! :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmaro Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 To raczej pytanie raczej do luksa. też w sumie jestem ciekaw. Wiem, że ktoś mówił że poznał tą metodę i nie zazdrości roboty luksowi ;) Mniemam jednak, że skoro termit i s-ka nie wyjawili jeszcze jak to robią, to teraz nagle nie zmienią zdania. Wydaje się że robi on to następująco : Powierca na odpowiednią głebokość wcześniej przygotowaną płytkę potem przygotowane piny wciska na prasie mając przygotowany oczywiście specjalny zagniatak a świadczy o tym powstała wypływka koło pinu zagniecionego..zresztą piny trzymią się ale wystarczy poruszyć w lewo i w prawo to wypada jak "ząb" od i moja wersja jak zrobić taki spód... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...