Skocz do zawartości
termit_tm

Bloki By Termit_tm

Rekomendowane odpowiedzi

No coz niestety nie jest latwe zrobienie takiego bloku. Duzy plus za podjecie sie tematu.

Nie jest prosto zrobic uniwersalny blok na grafe+pamieci. Ja mam pewien pomysl ale go nie zdradze :] moze go kiedys zrealizuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie do termita. Jesli to nie jest tajemnica. Chciałbym sie dowiedziec za pomoca jakich narzedzi, urzadzen tworzysz takie cuda. Podziwiam Twoja prace. :mrgreen:

To raczej pytanie raczej do luksa.

też w sumie jestem ciekaw. Wiem, że ktoś mówił że poznał tą metodę i nie zazdrości roboty luksowi ;) Mniemam jednak, że skoro termit i s-ka nie wyjawili jeszcze jak to robią, to teraz nagle nie zmienią zdania.

zapewne Luks przykleja do zderzaka jednego autobusu blachę miedzianą, a Termit nabija zderzak innego drucikami. Potem wsiadają w podrasowanego poloneza i pędzą przed autobusem rozlewając olej z silnika na jezdnię, przez co dochodzi do zderzenia czołowego autobusów, a kolejny spód pod wpływem temperatury rodzi się niczym człowiek w bólu i krwi. Spód prawie najwydajniejszy, bo na swój pochybel chłopaki nie dopuścili do spółki Nicko, który by go zmodował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też w sumie jestem ciekaw. Wiem, że ktoś mówił że poznał tą metodę i nie zazdrości roboty luksowi ;) Mniemam jednak, że skoro termit i s-ka nie wyjawili jeszcze jak to robią, to teraz nagle nie zmienią zdania.

zapewne Luks przykleja do zderzaka jednego autobusu blachę miedzianą, a Termit nabija zderzak innego drucikami. Potem wsiadają w podrasowanego poloneza i pędzą przed autobusem rozlewając olej z silnika na jezdnię, przez co dochodzi do zderzenia czołowego autobusów, a kolejny spód pod wpływem temperatury rodzi się niczym człowiek w bólu i krwi. Spód prawie najwydajniejszy, bo na swój pochybel chłopaki nie dopuścili do spółki Nicko, który by go zmodował.

takie coś miło usłyszeć :) w sumie za jakiś czas kupie sobie lepszy bloczek i pewnie to będzie ten termita(napewno go zmoduje :lol: ,tylko kupie malutki frez :wink: ) a co do konstrukcji to wiedziałbym jak coś takiego zrobić,tylko było by to bardzo dużo roboty(oczywiscie homemade,bez frezarki) Edytowane przez Nicko13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy w sklepach typu Obi, Castorama dostane pleksi o grubosci wiekszej niz 1cm???

NIe

NIe kupuj plexi w marketach bo jest ona extrudowana i bedzie pekac choc niekoniecznie

Poliweglan albo plexi wylewana ONLY;]

Nicko13-> zapodaj fotki z tego tłuningu :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie coś miło usłyszeć :) w sumie za jakiś czas kupie sobie lepszy bloczek i pewnie to będzie ten termita(napewno go zmoduje :lol: ,tylko kupie malutki frez :wink: ) a co do konstrukcji to wiedziałbym jak coś takiego zrobić,tylko było by to bardzo dużo roboty(oczywiscie homemade,bez frezarki)

ciekawe od której strony byś się zabrał do niego - od spodu?

Ty chyba nie wiesz z jaką powierzchnią oddawania ciepła masz do czynienia, oraz o jaki promil jesteś ją w stanie zwiększyć swoim punktakiem, frezikiem, czy czego Ty tam używasz do tego 1336 moddingu. Będziesz rozszczepiał każdy pin na cztery?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siły potrzebne do zrobienia takiego spodu mogą być podobne do tych z autobusem ;) (nie znam szczegółów :lol: )

A ja znam :lol2: :lol2: : :lol2: wskazówkę mogę być niektore produkty swiftecha... ale raczej coolery AC a nie bloczki....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tak - swiftech robi ne rzeczy na specjalnych maszynach sterowanych komputerami - więc wyzszej jakości się nie da osiągnąć... jest jednak pewna różnica - swiftech osiąga znacznie większą "integracje" "pręcików" ze spodem.... nowe bloki swiftecha (MCW 6000) mają podobną konstrukcje - ale na pozór bo tam pręciki stanowią integralną część dna... czego nie można powiedzieć o spodach termita - nie mniej ni więcej jednak ta konstrukcja spełnia swoje zadanie ;) co widać na testach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dobra produkcja. Nie jest proste stworzenie takiego bloku i sensowna oplacalna produkcja. Same maszyny bloku nie zrobia!!!! Potrzebne jest jeszcze pare rzeczy np odpowienida obsluga, materialy i oczywiscie dopracowany projekt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje się że robi on to następująco :

Powierca na odpowiednią głebokość wcześniej przygotowaną płytkę potem przygotowane piny wciska na prasie mając przygotowany oczywiście specjalny zagniatak a świadczy o tym powstała wypływka koło pinu zagniecionego..zresztą piny trzymią się ale wystarczy poruszyć w lewo i w prawo to wypada jak "ząb" od i moja wersja jak zrobić taki spód...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi