Gość Kyniek Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Mniej więcej masz rację - choć z tym wypadaniem przy poruszeniu to nie byłbym taki pewien... prasa nie mniej ni więcej jest yżywana - tak samo płytka jest nawiercana na odpowiednią głębokość... dzieki urzyciu prasy piny siedzą dość mocno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmaro Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Mniej więcej masz rację - choć z tym wypadaniem przy poruszeniu to nie byłbym taki pewien... prasa nie mniej ni więcej jest yżywana - tak samo płytka jest nawiercana na odpowiednią głębokość... dzieki urzyciu prasy piny siedzą dość mocno. co do wypadania to nie ma co sie martwić przecież tam woda tylko płynie a pozatym sama metoda dość prymitywna niemniej jednak ja jestem pełen podziwu dla robiącego te spody dużo pracy włożone w to maleństwo:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 bez przesady - używając odpowiednich narzędzi (ploter lub frezarka cnc + zaawansowana prasa) jestem pewien że można wytwarzać bloki znacznie szybciej i taniej niż konwencjonalne frezowanie - no i dokładniej.... problemem może jednak być masowe cięcie drucika na kawałki.. ale to też mam pomysł jak tanio i baaaardzo dokładnie pociąć.... ni mniej ni więcej za wytwarzanie czegoś takiego tak prymitywnymi metodami należą się gratulacje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 a o to bloczek przygotowany na specjalne zamówienie dla genghiskhana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 a o to bloczek przygotowany na specjalne zamówienie dla genghiskhana http://img45.imageshack.us/img45/8180/14cn3.jpg Mam nadzieje, że kopia będzie możliwa do zrobienia, bo dla mnie bedzie the same ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 że obcięty ? Jam mam półinwalidę, bo obcięty tylko z jednej strony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proxsac Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 bez przesady - używając odpowiednich narzędzi (ploter lub frezarka cnc + zaawansowana prasa) jestem pewien że można wytwarzać bloki znacznie szybciej i taniej niż konwencjonalne frezowanie - no i dokładniej.... problemem może jednak być masowe cięcie drucika na kawałki.. ale to też mam pomysł jak tanio i baaaardzo dokładnie pociąć....ni mniej ni więcej za wytwarzanie czegoś takiego tak prymitywnymi metodami należą się gratulacje :)Odlewanie ciśnieniowe lub metodą wytapianych modeli...odpada jakiekolwiek wciskanie drucików w cokolwiek...jednak aby sie opłacało musi być to produkcja conajmniej małoseryjna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Jak dla mnie to ten najładniejszy! Taki genialny w swojej prostocie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Wyniki i dizajn 1-rwsza klasa.Mam takie małe pytanko czy poliwęglan występuje w kolorze blue,to by mi odpowiadało(ew. ciemny błękit) Szkoda że sie pospieszyłem z abadonami do swego projektu ;-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Wyniki i dizajn 1-rwsza klasa.Mam takie małe pytanko czy poliwęglan występuje w kolorze blue,to by mi odpowiadało(ew. ciemny błękit) Szkoda że sie pospieszyłem z abadonami do swego projektu ;-( Na pewno występuję :wink: ale bez przesady nie będę dla jednego klienta zmieniał całej produkcji :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 (edytowane) @Termit Dwóch :D Edytowane 6 Maja 2006 przez Soker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 No to otrzymalem dzisiaj paczke z blokiem:) pare fotek, a wyniki testow juz za chwile Bloczek jest specjalnie uciety, zeby zmiescil sie w kazdej mobo pod lga775 zapinka jest mojej konstrukcji (bardzo prosta zreszta:) ) ide montowac to ustrojstwo:) B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Coś słabo spód wypolerowany.... te zapinki to lepiej przykręć bo mogą się zsunąć.. niby nie powinny ale jednak... szkoda procka jak by co... lepiej je przykręć tak jak tutaj : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 bezwzględnie je przykręć! :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Termit, wiem że polerka nie jest taka ważna, ale na tym spodzie to marnie to wygląda .... same rysy! :/ nieładnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Nie ze bym sie czepiał ale widze na spodach wybicia miedzi od wciskania szpilek na prasie sam miałem te spody i sa to takie jak by wybrzuszenia materiału radze to zeszlifowac do płaskiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Fajnie to wygląda! Niby blok ścięty aby się mieścił, a zapinka taka monstrualna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 to ten blok sie nie mieści na tego asusa chcecie powiedzieć :/ ja[ciach!]le :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 (edytowane) well done;] bloczek juz siedzi zapinka 3ma bardzo dobrze nie ma zadnych szans zeby zleciała czy cos:P a temp w idlu spadly o jakies 8*C w stresie o kolo 17*C ;] bede mial czas to pojade po papierek scierny i zrobie z niego jeszcze lustro ;] Fajnie to wygląda! Niby blok ścięty aby się mieścił, a zapinka taka monstrualna? zapinke troche scialem bo chaczyla o radiator od mosow, ale teraz jest ok B) to ten blok sie nie mieści na tego asusa chcecie powiedzieć :/ ja[ciach!]le :/ sciety miesci sie bardzo ladnie;) ps. fota jeszcze z fazy wstepnego montazu, widac zapinke, ktora bardzo ladnie 3ma:) ( spreżynki to tez niezla sprawa:) - wczesniej nie mialem Edytowane 6 Maja 2006 przez genghiskhan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 temp w idlu spadly o jakies 8*C w stresie o kolo 17*C do czego to mozna odnieść??(co siedziało wcześniej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedro_007 Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 (edytowane) a temp w idlu spadly o jakies 8*C w stresie o kolo 17*C ;]można wiedzieć jaki bloczek był wcześniej? :? , zmieniony został tylko blok, czy jeszcze inne elementy układu? Racuch mnie ubiegł ;) Edytowane 6 Maja 2006 przez pedro_007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 wczesniej siedziala ponad 4 letnia konstrukcja :rolleyes: w czasach cweleronow i axp dawala rade na p D juz niestety zaczela wymiekac ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 wczesniej siedziala ponad 4 letnia konstrukcja :rolleyes: w czasach cweleronow i axp dawala rade na p D juz niestety zaczela wymiekac ;] Nie mów że w srodku tego"odważnika" jest pusto jak w słoiku po zeszłorocznych korniszonach.Z drugiej strony wlutowując w niego parenaście szpilek miedzianych pewnie nie był by taki najgorszy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Nie mów że w srodku tego"odważnika" jest pusto jak w słoiku po zeszłorocznych korniszonach.Z drugiej strony wlutowując w niego parenaście szpilek miedzianych pewnie nie był by taki najgorszy ;)tak bylo tam pusto to moj 1 blok, z narzedzi to mialem tylko wiertarke i pare wierteł i tak byl calkiem wydajny jak na taki szrot:P :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 No niezły zabytek. :) To juz ma wiekszą wartość sentymentalną chyba. A co on taki usyfiony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 A jakie fazki na plexi - tego nie mają nawet najnowsze i najdroższe produkcje B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 A jakie fazki na plexi - tego nie mają nawet najnowsze i najdroższe produkcje B) Błąd - parę bloczków na grafikę i na procka sprzedałem z fazkami - lecz zarzuciłem ten pomysł bo niewiele wnosił... wg. kupujących... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 A jakie fazki na plexi - tego nie mają nawet najnowsze i najdroższe produkcje B) Błąd - parę bloczków na grafikę i na procka sprzedałem z fazkami - lecz zarzuciłem ten pomysł bo niewiele wnosił... wg. kupujących... drugi blad, px2 mial fazowane krawedzie plexi, miedzi, otworow i finow B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Nie ze bym sie czepiał ale widze na spodach wybicia miedzi od wciskania szpilek na prasie sam miałem te spody i sa to takie jak by wybrzuszenia materiału radze to zeszlifowac do płaskiegoJak to jest któryś z ostaniej serii to on były szlifowane więc wszystko powinno by równe, może tylko jakieś ślady zostały takie, ale równe to jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Jak to jest któryś z ostaniej serii to on były szlifowane więc wszystko powinno by równe, może tylko jakieś ślady zostały takie, ale równe to jest. Równe to dopiero jest jak się używa magnesówki.... z tego co wiem to żaden z was nie wykańcza w ten sposób spodów.... a szkoda... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...