Skocz do zawartości
termit_tm

Bloki By Termit_tm

Rekomendowane odpowiedzi

a moze ja nie chce czarnej farby :) ? mowie : zostawic jak jest kto bedzie potrzebowal to sobie pomaluje.. to samo z blokami

a jezeli zapinki/bloki beda produkowane np. w 2 kolorach tj. beda bloki z pleksi i pleksi pomalowanej na czarno to najprawdopodobniej oprocz mniejszych ilosci wyprodukowanych blokow (zawsze trzeba skoczyc do sklepu po puszke sprayu i psiknac ;) ) wzrosnie cena a tego nie chcemy,

DLATEGO jak ktos naprawde lubi sie podniecac ladnym bloczkiem niech sam go sobie pomaluje, jak komus nie zalezy na "ladnosci" to kupi tak jak jest

imo takie bloczki to jest zboczenie ;) tak samo jak granie w rozdzialkach powyzej 16x14 - mozna tylko po co ?

NO OFFence

ale jaki wzrost ceny ? wzrost ceny bedzie kiedy sam bede musiał kupić farbe i wykorzystam jej 5%

jedna puszka starczy ma XXX takich malowań

pozatym termit po pomalowaniu kilku takich zapinek dojdzie do wprawy :D i bedzie ladniej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak Sam, nie jest to duzo ... jak dla kogo. Np. ja gdybym miał wydac 100ke tylko dlatego bo ktos miał takie widzimisie i sobie zażyczył top w kolorze różowym to nie byłbym zadowolony.

Z resztą o czym tu mowa ... takie malowanie to i tak bzdura to w ogole nie ma co o tym dyskutowac. :P

Bzdurne to są twoje wypociny, zauważ ze to co ja napisałem potwierdziło zaraz kilka osób, czyli czarna zapinka OK, powiedziałem o malowaniu żeby ukryć ślady obróbki tej blachy które ewidentnie widać. Nie kazałem zaraz oferować full palety barw bo nie o to mi chodziło, czarny uniwersalny się sprawdza przeważnei wszędzie i nie trzeba zaraz wydawać 100 PLN na farby.

ale cos co jest robione jednostkowo kosztuje duzo wiecej pieniedzy niz seria...

......

nie mialem zamiaru ani wysmiewac ani krytykowac... stwierdzam fakt, iz praca i materialy kosztuje, a kazdy 'wybryk' potencjalnych klientow to wieksze koszta...

Zupełnie sie z tym zgadzam, za oryginalność/fanaberie się płaci wiec jak ktoś koniecznie chce różową blache (kolega cytowany wyżej np ;) ) to musi sobie juz we własnym zakresie ją pomalować.

Natomiast jeśli chcesz zachować estetyke produktu masowego to wprowadzenie malowania zapinek nie jest chyba takie strasznie, zresztą sami malujecie na ten swój oczojebny pomarańczowy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bzdurne to są twoje wypociny, zauważ ze to co ja napisałem potwierdziło zaraz kilka osób, czyli czarna zapinka OK, powiedziałem o malowaniu żeby ukryć ślady obróbki tej blachy które ewidentnie widać. Nie kazałem zaraz oferować full palety barw bo nie o to mi chodziło, czarny uniwersalny się sprawdza przeważnei wszędzie i nie trzeba zaraz wydawać 100 PLN na farby.

Jak masz jakis problem to pisz na pm'a a nie sie wyżalasz tutaj.

Zauważ, że w ani jednym miejscu nie zwróciłem sie do Ciebie.

eot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko Hipo z drugiej strony jakby Termit miał kupowac te farby w wielu kolorach, to musiałby wydac ok 100zł :/

A to niby co jest ? według mnie bezpośredni zwrot, poza tym nie wyżalam sie tylko konstruktywnie dyskutuje i nadal uważam że pomalowanie zapinki na jeden standardowy kolor ( juz nie mówie ze ma to być czarny) napewno by dodało estetyki przy minimalnym zwiększeniu kosztów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki pomocy????

Posiadam jakis fikusny bloczek Thermaltake. Kompletnie nie wiem gdzie moge dostac krocce do niego. Srednica obecnych to ~0.92mm, na waż 6mm. Chce kupic takie na waz 8mm. Gdzie moge je dostac(sklepy internetowe, okolice Warszawy)??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nemo1802 -> z tego co wiem ten blok ma gwint 1,4" więc nie powinno być z tym najmniejszego problemu. Poza tym TT chyba daje do tego bloku takie króćce (bodajrze 9mm, wąż 8mm się naciągnie ;P) - szybkozłączki - ale to w boxowym wydaniu - ne he he.

No ja jeszcze nie miałem okazji skomentowania bloczku termita - trzeba przyznać że w pełni profesjonalna robota i równie pr0 wyniki na tym bloczku ;> Połączenie świetnej wydajności i extra wyglądu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie w tym tkwi problem, srednica wewnętrzna wynosi idealnie 0.63mm (czyli 1/4"), a zewnetrzna 0.93mm. Co to za rozmiary??? :mur: :mur: :mur:

http://www.thermaltake.com/product/Liguid/...10.asp#overview <------ to ten blok

śmiem twierdzić ze nie bardzo rozróżniasz 1 dm od 1mm :? i nic nie kumam co piszesz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie w tym tkwi problem, srednica wewnętrzna wynosi idealnie 0.63mm (czyli 1/4"), a zewnetrzna 0.93mm. Co to za rozmiary??? :mur: :mur: :mur:

http://www.thermaltake.com/product/Liguid/...10.asp#overview <------ to ten blok

nie cały milimetr średnicy..

respekcik

:lol2:

jezeli zew rozmiar to 9,3 mm a dokładniej 9,52 to taki rozmiar mają rurki miedziane 3/8 cala

a tak na przyszłosć to troche poszukaj i nie śmieć..

http://www.lw.cad.pl/r_gw_rur_walc.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie cały milimetr średnicy..

respekcik

:lol2:

jezeli zew rozmiar to 9,3 mm a dokładniej 9,52 to taki rozmiar mają rurki miedziane 3/8 cala

a tak na przyszłosć to troche poszukaj i nie śmieć..

http://www.lw.cad.pl/r_gw_rur_walc.htm

ehh już się wystraszyłem że mamy do czynienia z kroplówka jakąś :lol2: :lol2:

Edytowane przez termit_tm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:oops: :oops: Przepraszam.

-Wewnetrzna srednica krocca (patrzac przy gwincie wkreceanym w top bloku) wynosi 6.3mm czyli 1/4"

-A zewnetrzna srednica mierzona w tej samej czesci krocca wynoi 9.3mm

Dzieki za pomoc! Głupi blad

Edytowane przez nemo1802

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no trochę się przeciąga ... Dlatego nie chciałem podawać dokładnej daty bo nigdy nic nie wiadomo ... narazi bez zmian czekamy na wakacje :D

a tam ;p czekamy na wakacje... i tak się nic nie uczysz wiec nie gadaj, że na wakacje czekasz ;p tylko DO ROBOTY ! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi