Skocz do zawartości
termit_tm

Bloki By Termit_tm

Rekomendowane odpowiedzi

Cena jak na taką wydajke -> gites

Ale mam jedno pytakno. ABIT NF7-S. Kojarzysz to mobo? Top nie będzie przeszkadzał w montażu?( jest długi z tego co widzę i nie wiem jak to bedzie wyglądało przy kondensatorach), Dlatego pytam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak zlokalem sobie temat ale nie widziałem nic o tym co mam na myśli, króćce są umieszczone w jednej linii, misiu w swoich pierwszych blokach też tak miał i sprawzdało sie to gorzej niż umiejscowienie króćców po przekatnej. Robiłes jakies testy moze jak wygląda to u Ciebie? może udałoby sie dzieki temu urwać jeszcze troszke z CW ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak zlokalem sobie temat ale nie widziałem nic o tym co mam na myśli, króćce są umieszczone w jednej linii, misiu w swoich pierwszych blokach też tak miał i sprawzdało sie to gorzej niż umiejscowienie króćców po przekatnej. Robiłes jakies testy moze jak wygląda to u Ciebie? może udałoby sie dzieki temu urwać jeszcze troszke z CW ;)

tutaj piny s okragłe wiec połozenie kroccy nie ma znaczenia

DaRoN -> w abicie ten blok na pewno nie wejdzie a jesli termit obetnie zapinke do A64 top moze stracic na wygladzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę sprężynki qmaro, napewno są lepsze niż te od Samhaina lub X4pro.

tak zgadza się sprężynki , które wykonałem specjalnie na zamówienie kolegi termit_tm są juz moją 3 edycją którą zaprojektowałem tak aby zapewnic jak najlepszy docisk całego bloku do elementu grzejnego...

cechy charakterystyczne sprężyn to:

- brak tendencji na wyboczenie sprężyny;

- sprężyny śmiało można zblokowąc zwoj do zwoja (nie tracą pierwotnego kształtu);

- szlifowane czoła sprężyn zapewniają docisk na całej powierzchni przez co nie zmnieszone zostalo ryzyko porysowania topu;

- sprężynki przez obróbkę galwaniczną posiadają trawałą powłokę;

a pozatym gratuluje koledze wspaniałego wykonania i zapału w walce z konkurencją:) hmm gdybym wiedział że to pójdzie takim rozmachem to przyłożył bym się do projektu tego topa cóż wyszlo jak wyszlo:) tylko czekac kiedy bede go sam mógł przetestowac i porównac z moim blokiem..

Pozdrawiam

Edytowane przez gmaro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdzie te testy?

bo bloki jerżowate już były na spdoach luksa ale dalej nie waidomo co warta ta metoda wciskania drutów w miedz....

co wspominano,że dziś będzie test a tu na razie lipa :cry: Tak nędzne wyniczki czy fiero ma jakiś poslizg?

No to masz testy i co teraz powiesz ;> ?

I spróbuj sobie wcisnać druta w miedz, napisałeś taką [ciach!]łe, że masakra :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

termit_tm gratuluje doskonalego projektu :)

tylko jak jest z dostepnoscia? bo z tego co widze na liscie to juz nie ma wolnych blokow...

moze jakies info ile i kiedy beda?

zreszta zamowienie i kaske mozna puscic... tylko ciekawi mnie ile trzeba czekac, wolalbym kasy na miesiac nie zamrazac.

edit

ok po najechaniu na ilosc dostepnych pokazalo sie.. "jutro powinny byc nowe... " :D

za ta liste zamowien masz mega plusa

Edytowane przez [TiLt]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dla mnie to to jakos wyciskane jest czy co....

btw, dlaczego ja nic nie wiedziałem ze takie bloki sie robia i wogole :lol: "troche" mnie nie było, a tu wyskakuja z takimi blokami no ja nie wiem....

btw: Termit mozesz teraz pisac w nowo załozonych tematach o WC, ze moga sobie ludki kupic najwydajniejszy blok w polsce :D hehe i mało tego nie jest to prison...... hihi

nie no gratsy, jak dla mnie to zapodaj krocce po skosie i zrob sobie szybki tescik wydajnosci.

nie wiem dlaczego ale te fotki jakies blade..... w misiowych dobrze prezentują się te czerwone oringi :D a tu wszsytki jakies takie czarne czare białe....

ale w zasadzie to blokus fajny, fajny, ciekawe w zasadzie czy na "pełnym procku" jest lepszy od powerxa, bo testy na jetpc z tego co pamietam sa na gołym "rdzeniu" oile to cos mozna nazwac rdzeniem ;)

nie no fajnie fajnie....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bloczek fantastyczny, ladnie sie prezentuje, czekam na pierwsze opisy uzytkownikow i temperaturki.

rodzinka flowpinow bedzie ladna :-) czekam na dalsze prace.

btw. bloczek na NB, bo wiem ze planujesz, powinien byc uniwersalny, by pasowal na NF4 jakie jest jego przeznaczenie, ale takze na inne chipsety, najlepej jakas zapinka w ktorej bedzie mozna sobie regulowac rozstaw.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak planuje że będzie pasować na DFI nf4 i inne :wink: jak to wyjdzie zobaczymy :D i skączcie rozważanie na temat jak się robi te piny !!! czy misia15go się ktoś pyta jak robi ???

PS. komu by sie chciało ręcznie montować 261 pinów

Edytowane przez termit_tm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi