termit_tm Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 taka jak w mojej sygnaturce :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 @termit_tm kiedy można sie spodziewać bloczku na gpu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 @termit_tm teraz to zaszalales!! kurcze wypasny ten bloczek, nic tylko pogratulować dobrej roboty 8) hehe a swoja droga ciekawe jaka bedzie odpowiedz konkurencji :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 jeśli chodzi o pozostałe komponenty to mówił, że za miesiąc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Cena jak na taką wydajke -> gites Ale mam jedno pytakno. ABIT NF7-S. Kojarzysz to mobo? Top nie będzie przeszkadzał w montażu?( jest długi z tego co widzę i nie wiem jak to bedzie wyglądało przy kondensatorach), Dlatego pytam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 będzie obcinał... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 gratulacje . suer sprawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Tak zlokalem sobie temat ale nie widziałem nic o tym co mam na myśli, króćce są umieszczone w jednej linii, misiu w swoich pierwszych blokach też tak miał i sprawzdało sie to gorzej niż umiejscowienie króćców po przekatnej. Robiłes jakies testy moze jak wygląda to u Ciebie? może udałoby sie dzieki temu urwać jeszcze troszke z CW ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Tak zlokalem sobie temat ale nie widziałem nic o tym co mam na myśli, króćce są umieszczone w jednej linii, misiu w swoich pierwszych blokach też tak miał i sprawzdało sie to gorzej niż umiejscowienie króćców po przekatnej. Robiłes jakies testy moze jak wygląda to u Ciebie? może udałoby sie dzieki temu urwać jeszcze troszke z CW ;)tutaj piny s okragłe wiec połozenie kroccy nie ma znaczenia DaRoN -> w abicie ten blok na pewno nie wejdzie a jesli termit obetnie zapinke do A64 top moze stracic na wygladzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 mattnick - będzie obcinał we własnym zakresie myślę że tak najlepiej bo każdy obetnie tyle ile potrzeba :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 (edytowane) i nikt nie robi bloków na karty grafikiz pamięciami???? tylko szfaby Edytowane 26 Marca 2006 przez robak57 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 wszysto w swoim czasie :wink: narazie myśle nad NB i GPU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmaro Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 (edytowane) Widzę sprężynki qmaro, napewno są lepsze niż te od Samhaina lub X4pro. tak zgadza się sprężynki , które wykonałem specjalnie na zamówienie kolegi termit_tm są juz moją 3 edycją którą zaprojektowałem tak aby zapewnic jak najlepszy docisk całego bloku do elementu grzejnego... cechy charakterystyczne sprężyn to: - brak tendencji na wyboczenie sprężyny; - sprężyny śmiało można zblokowąc zwoj do zwoja (nie tracą pierwotnego kształtu); - szlifowane czoła sprężyn zapewniają docisk na całej powierzchni przez co nie zmnieszone zostalo ryzyko porysowania topu; - sprężynki przez obróbkę galwaniczną posiadają trawałą powłokę; a pozatym gratuluje koledze wspaniałego wykonania i zapału w walce z konkurencją:) hmm gdybym wiedział że to pójdzie takim rozmachem to przyłożył bym się do projektu tego topa cóż wyszlo jak wyszlo:) tylko czekac kiedy bede go sam mógł przetestowac i porównac z moim blokiem.. Pozdrawiam Edytowane 26 Marca 2006 przez gmaro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 No to nieciekawa sprawa, bo nie będzie można swobodnie się prezsiąć z AXP na A64. Cóż, dzięki za info :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 zawsze będzie można dokupić blaszkę mocująca :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemian Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Szczerze to lama ze mnie, ale nie spodziewałem się takiego wyniku:) Gratuluję BTW Termit musiałeś spać, jak wrzucałeś ogłoszenie na giełdę - "wkrótce", nie "w kurtce";) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 No to juz wiem jaki bloczek bede mial na CPU! :) W przyszlym tygodniu zamawiam ;) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanathea Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Ja sobie poczekam jeszcze na bloczki NB i GPU i zobaczymy jak to wyjdzie w praniu :) @termit_tm - gratulacje - dobra robota i zasluzony efekt ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 No to juz wiem jaki bloczek bede mial na CPU! :) W przyszlym tygodniu zamawiam ;) Pozdrawiam do przyszłego tygodnia sie mogą skończyć :P i będzie trzeba czekać a jak na razie są od ręki :wink: B) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 gdzie te testy? bo bloki jerżowate już były na spdoach luksa ale dalej nie waidomo co warta ta metoda wciskania drutów w miedz.... co wspominano,że dziś będzie test a tu na razie lipa :cry: Tak nędzne wyniczki czy fiero ma jakiś poslizg? No to masz testy i co teraz powiesz ;> ? I spróbuj sobie wcisnać druta w miedz, napisałeś taką [ciach!]łe, że masakra :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 (edytowane) termit_tm gratuluje doskonalego projektu :) tylko jak jest z dostepnoscia? bo z tego co widze na liscie to juz nie ma wolnych blokow... moze jakies info ile i kiedy beda? zreszta zamowienie i kaske mozna puscic... tylko ciekawi mnie ile trzeba czekac, wolalbym kasy na miesiac nie zamrazac. edit ok po najechaniu na ilosc dostepnych pokazalo sie.. "jutro powinny byc nowe... " :D za ta liste zamowien masz mega plusa Edytowane 26 Marca 2006 przez [TiLt] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 A będzie jakaś lista online albo coś nie-excelowskie ? :P Bo excela nie mam, a chciałbym poinwigilować kto co i jak z blokami :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Przede wszystkim, to nie po inwigilujesz kto, bo każdy dostaje numer i wszystko jest załatwiane bezosobowo:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 No to widze, że bez tortur termita sie nie obędzie :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 jak dla mnie to to jakos wyciskane jest czy co.... btw, dlaczego ja nic nie wiedziałem ze takie bloki sie robia i wogole :lol: "troche" mnie nie było, a tu wyskakuja z takimi blokami no ja nie wiem.... btw: Termit mozesz teraz pisac w nowo załozonych tematach o WC, ze moga sobie ludki kupic najwydajniejszy blok w polsce :D hehe i mało tego nie jest to prison...... hihi nie no gratsy, jak dla mnie to zapodaj krocce po skosie i zrob sobie szybki tescik wydajnosci. nie wiem dlaczego ale te fotki jakies blade..... w misiowych dobrze prezentują się te czerwone oringi :D a tu wszsytki jakies takie czarne czare białe.... ale w zasadzie to blokus fajny, fajny, ciekawe w zasadzie czy na "pełnym procku" jest lepszy od powerxa, bo testy na jetpc z tego co pamietam sa na gołym "rdzeniu" oile to cos mozna nazwac rdzeniem ;) nie no fajnie fajnie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 ponoc krócce po skosie sie nie nadają. Było to porusznae juz na tym forum. Poprostu sie nie sprawdza przy "koreczkach" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 tak przy okragłych pinach to nic nieda :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 bloczek fantastyczny, ladnie sie prezentuje, czekam na pierwsze opisy uzytkownikow i temperaturki. rodzinka flowpinow bedzie ladna :-) czekam na dalsze prace. btw. bloczek na NB, bo wiem ze planujesz, powinien byc uniwersalny, by pasowal na NF4 jakie jest jego przeznaczenie, ale takze na inne chipsety, najlepej jakas zapinka w ktorej bedzie mozna sobie regulowac rozstaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 (edytowane) tak planuje że będzie pasować na DFI nf4 i inne :wink: jak to wyjdzie zobaczymy :D i skączcie rozważanie na temat jak się robi te piny !!! czy misia15go się ktoś pyta jak robi ??? PS. komu by sie chciało ręcznie montować 261 pinów Edytowane 27 Marca 2006 przez termit_tm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 dokladnie - przy frezowaanych blokach nie ma problemu bo lato siee domyslic jak ssie to robi. mozna naet na kilka spos. w zaleznosci od posiadanego sprzetu... ale tu - hmm - no jetem ciekaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...