Skocz do zawartości
termit_tm

Bloki By Termit_tm

Rekomendowane odpowiedzi

ten sposob konstrukcji - przyznaje ciekawe, ale nie dziwie sie ze projektanci/producenci nie chca sie chwalic sposobem.Powinni moim zdaniem zglosic to do urzedu patentowego.

Ale na razie najbardziej ciekawy jestem jak bloczek spisze sie w moim ukladzie, wszystko w rekach poczty polskiej...

Na razie wystawie Termitowi :) ocene za obsluge klienta, a w zasadzie wystawilbym gdyby nie to ze skali zabraklo :D

i nie chodzi mi tylko o sama liste, chociaz ona rowniez ma w tym duzy udzial, ale podejscie Termita.On po prostu wprowadza w zycie zasade "klient nasz pan" i to na poziomie do tej pory mi nie znanym.

tak wiec ocena za obsluge klienta w skali 1-10 wynosi... 15 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No może 0.001 za kolejną kase za test... dajcie sobie spokój :P

Jak piny kwadrat... to rozumie, to nawet jest potwierdzone, ale okrągłe... gdzie tam :P

To, że najwydajniejszy w Polsce to już Wam nie wystarcza ? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a teraz taka ciekawostka :lol: :lol:

każdy spód składa się z 130 centymetrów drutu (miedzianego oczywiście :-P ) :D czyli 1,3 metra :D jeśli trzyma się to maleństwo w ręce to wydaje się nie możliwe ale jednak :wink:

Edytowane przez termit_tm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a teraz taka ciekawostka :lol: :lol:

każdy spód składa się z 130 centymetrów drutu (miedzianego oczywiście :-P ) :D czyli 1,3 metra :D jeśli trzyma się to maleństwo w ręce to wydaje się nie możliwe ale jednak :wink:

To jest dopiero chwyt reklamowy. Haslo "najwydajniejszy w Polsce" to przy tym nic. Ilosc metrow drutu dziala lepiej na wyobraznie niz c/w :)

A juz na serio podsumowujac wyniki testu, to bardzo ciekawa opcja, za te pieniadze + taka wydajnosc (nie chodzi o te pojedyncze setne, ale pewna pozycja w scislej czolowce), czyni ten blok bardzo ciekawa propozycja. Teraz doplacanie do PX'a2 to juz chyba tylko dla milosnikow tej konstrukcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest dopiero chwyt reklamowy. Haslo "najwydajniejszy w Polsce" to przy tym nic. Ilosc metrow drutu dziala lepiej na wyobraznie niz c/w :)

A juz na serio podsumowujac wyniki testu, to bardzo ciekawa opcja, za te pieniadze + taka wydajnosc (nie chodzi o te pojedyncze setne, ale pewna pozycja w scislej czolowce), czyni ten blok bardzo ciekawa propozycja. Teraz doplacanie do PX'a2 to juz chyba tylko dla milosnikow tej konstrukcji.

czy cena 130 zl w porownaniu do tego bloku (99zl) to jest taka przepasc ze wszedzie podajesz px2 jako najdrozszy? czepiaj sie blokow mate za ponad 150 :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale kto normalny przepłaca u mate'a, jeśli ma to samo albo i wydajniejsza za mniejsze pieniądze? :D

ten kto chce miec rachunek, kupic w normalnym sklepie i towar ma byc obrabiany profesjonalnie na maszynie cyfrowej, a nie jak pan Heniu sobie korbka pokreci

Edytowane przez ryba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiedziałem,ze luks to pan Henio :lol:

A topy do tego pinflowa to przecież też pit robi z tego co widze.

A tak swoją drogą to w wielu dziedinach ręczna robota jest życej ceniona :wink:

Edytowane przez 99tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy cena 130 zl w porownaniu do tego bloku (99zl) to jest taka przepasc ze wszedzie podajesz px2 jako najdrozszy? czepiaj sie blokow mate za ponad 150 :blink:

Nie rozumiem co to mialo znaczyc. Czepmiam sie? :lol: Konkurencja boli, niestety - ale takie sa fakty, mamy tanszy (i to wcale nie malo), wydajniejszy i rowniez bardzo dobrze wykonany blok. W takim porownaniu co przemawia na kozysc PX'a? Wyglad? :) Bloczki mate'a sa zajmuja zupelnie inna czesc rynku. To ze to jest firma i dziala na duza skale wcale nie usprawiedliwia takich cen (porownujac np do realitynet). Mimo to w czolowce blokow raczej nie bierze sie pod uwage do porownania zadnej konstrukcji od Mate'a, wiec o nich nie wspomnialem.

Niestety (albo stety dla kilentow) rynek jest elastyczny, pojawiaja sie nowe konstrukcje, nowe ceny i nie wystarczy tylko miec bloczek, trzymac cene i biada jak ktos powie ze jest drogi i mniej konkurencyjny niz kiedys :wink:

Na dzis jakbym mial wybierac wybralbym blok termita, bo analizujac dzis ceny i mozliwosci blokow to wydaje sie byc najrozsadniejszy zakup (i to dosc wyraznie).

A jesli chodzi o pogrubienie, to tez jestem zaskoczony. Wielokrotnie polecalem PX jako najwydajsniejszy i najlepiej wykonany. Problem w tym ze czas leci i poglady sie zmieniaja (tak jak wychodza nowe bloki).

Edytowane przez aerial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mimo to w czolowce blokow raczej nie bierze sie pod uwage do porownania zadnej konstrukcji od Mate'a, wiec o nich nie wspomnialem.

khem ? jakieś omamy mam chyba... bo (dziś) na jet-pc na cudownym teście na dwóch pierwszych pozycjach widze blok Mate'a!

Na dzis jakbym mial wybierac wybralbym blok termita, bo analizujac dzis ceny i mozliwosci blokow to wydaje sie byc najrozsadniejszy zakup (i to dosc wyraznie).

ładny na fotkach ? na pewno.

najrozsądniejszy ? dlatego zę ... nie słyszałem jeszcze nic o jakiejś gwarancji ... albo dlatego że nie wiadomo jak solidnie jest wykonany ?

wyraźnie ? bo w porównaniu z F2 Slim różnica na standardowym procku będzie w granicach 1-2 C,

a w porównaniu z PowerX 0,3 C

Edytowane przez bok_RN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

khem ? jakieś omamy mam chyba... bo (dziś) na jet-pc na cudownym teście na dwóch pierwszych pozycjach widze blok Mate'a!

ładny na fotkach ? na pewno.

najrozsądniejszy ? dlatego zę ... nie słyszałem jeszcze nic o jakiejś gwarancji ... albo dlatego że nie wiadomo jak solidnie jest wykonany ?

wyraźnie ? bo w porównaniu z F2 Slim różnica na standardowym procku będzie w granicach 1-2 C,

a w porównaniu z PowerX 0,3 C

Hmm ja mysle o tej tabeli + jescze blok termita z wynikiem 1.42

Przewaga tego bloku tkwi w cenie - wydajnosc zblizona, wiec nie jest to tak istotne (chyba ze propagandowo). A jesli idziemy w cale stopnie (typu "1-2") to mozna w nie polowe tabeli zaokraglic i wyjdzie ze naprawde duzo blokow ma bardzo zblizona wydajnosc.

Glownie mialem na mysli ceny. 99zl, vs 130zl i vs 139zl (x3n).

Btw potraktujmy to jak przyjacielska pogawedke o blokach - bo wyczuwam agresje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi