Skocz do zawartości
Darmach

San Diego 3000mhz 1,5v 55c - Nie Za Wysoka Temp?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ostatnio miałem w rękach pare Opteronków na San Diego, został sie u mnie egzemplarz z najwyższym TDP, przy okazji najlepiej kręcący się.

Póki co śmiga na 1,5V (1,55 ustawione w biosie - DFI :D) na 3000Mhz (300x10) prime stable. Problem jest inny.

Egzemplarze Opków 146 z TDP w okolicy 44W, miały u mnie na starcie ok. 34C, w stresie ok 48C (kazdy ustawiany na 2,9 ghz, 1,5V)

Ta sztuka ma wyzsze TDP, ładniej sie taktuje, ale na starcei na 2,9 ghz - 38C, w stresie lubi podejść pod 58C. Ufff..... troszkę dużo...

Jakie u was sa temperatury? (btw - temperatury na wodzie, nie wiem czy wode mam tak beznadziejna, czu co?)

dla tych ktorzy nie wiedzą: TDP Tcasemax do pobrania .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Ostatnio miałem w rękach pare Opteronków na San Diego, został sie u mnie egzemplarz z najwyższym TDP, przy okazji najlepiej kręcący się.

Póki co śmiga na 1,5V (1,55 ustawione w biosie - DFI :D) na 3000Mhz (300x10) prime stable. Problem jest inny.

Egzemplarze Opków 146 z TDP w okolicy 44W, miały u mnie na starcie ok. 34C, w stresie ok 48C (kazdy ustawiany na 2,9 ghz, 1,5V)

Ta sztuka ma wyzsze TDP, ładniej sie taktuje, ale na starcei na 2,9 ghz - 38C, w stresie lubi podejść pod 58C. Ufff..... troszkę dużo...

Jakie u was sa temperatury? (btw - temperatury na wodzie, nie wiem czy wode mam tak beznadziejna, czu co?)

dla tych ktorzy nie wiedzą: TDP Tcasemax do pobrania .

Pewnie masz wersje z krzywa czapeczka... u MNie Na Sempronie 3000+ (wiem mniej cache ale porownanie bedziesz mial)... 2700mhz - 1,68v, czyli calkiem cieplawy :)... jest MAX 49*C w Prime small FFT (blok Cube...Chlodnica BIX3)

Ps. Dem dobrze powiedzial... trzebaby przeniesc temat bo to do extremalnego ni w kij ni w oko !!!

Edytowane przez Sector19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gratuluje proca..moze zapodasz jakis screen z prime 3ghz ?? ten topic nie nadaje sie do extremalnego..tylko by został zjechany ;) tak jak poprzednicy mówią masz krzywego IHS'a który powoduje tak dużą temperature...może pokusisz sie na zdjęcie?? Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi