roodin Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 (edytowane) Witam wszystkich W tej chwili jestem uczniem i niedługo zakładam swoją firmę związaną z szrokopojętą grafiką i informtyką. Będę musiał kupić sporo licencji komercyjnych na soft i tutaj pojawia się moje pytanie. Produkty min. Corela i Microsoftu (odpowiednio DRAW i Office) występują w wersji edu, czyli dla uczniów nauczycieli i studentów. Czytałem licencję do nich i nie znalazłem tam zapisu czy można je wykorzystywać do celów komercyjnych. Teoretycznie, jako uczeń, mam pełne prawo do zakupu takich wersji ale nie wiem jak jest właśnie z ich komercyjnym zastosowaniem (tj. czy mogę je leganie do tego celu wykorzystać). Wszystkich, którzy znają się w tych kwestiach prosiłbym o pomoc i odpowiedź Edytowane 19 Marca 2006 przez roodin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzys'az Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 A subtelna roznice pomiedzy zastosowaniem do celow komercyjnych a edukacyjnych widzisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Telefon do rączki i zadzwon: Centrum Obsługi Klienta Microsoft w Polsce tel. 0 801 308 801 lub 0 22 594 19 99, faks 0 22 594 19 77 Połączenia z numerem 0 801 308 801 są płatne według taryfy połączenia lokalnego. Telefoniczna pomoc techniczna i informacja handlowa działa obecnie od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 20:00 oraz w soboty od 9:00 do 16:00. Zadzwoń i zapytaj. Zostaniesz szczegółowo poinformowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...