Skocz do zawartości
Sheep

EPOX, ale 8RDA+ czy 8RDA ????

Rekomendowane odpowiedzi

CZEŚĆ!!!

Zamierzam kupic wreszcie tą płytke. Mam jeszcze tak ze 3 dni.

I właśnie nie wiem czym się różni wersja z plusem od wersji bez plusa .

Różnica cen jest 50zł. Czy się opłaca?

Nie wiem także w jakiej hurtowni ( oprócz pronoxu ) jest też epox ( hurtownia w woj. Śląskim )..... Bo w Pronoxie jest wersja bez plusa a mi bardziej zalezy wlasnie na tym plusiku. A W PRONOXIE TAKIEJ NIE MA.

Więc proszę was o odpowiedzi na dwa pytanka:

1. Jakie są różnice pomiędzy tymi wersjami

2. W jakiej hurtowni jest na bank ten EPOX 8RDA +

Z góry BIG THX!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze ze niedaleko jest topik o nforsie.... i jest tam link do roznic pomiedzy tymi plytkami ale ja angielski to na nisko-średnim poziomie potrafie......

PLEASE

zmiana... doczytalem sie roznic.... wiec nie odpowiada mi wersja bez plusa.... doczytalem sie tez na tym temacie i nforsie.... sorki.... ale co do hurtowni to dalej aktualne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale sie męczysz

chyba najprosciej wejsc na stronki epoxa i sobie sprawdzic, prawda??

i tak i nie ;)

specyfikacja na stronie Epoxa jest dosc lakoniczna ze tak powiem i nie znalazlem najwazniejszego : jaki mostek poludniowy ma Epox 8rda !!! troche powinni sie wstydzic bo np na stronce Asusa to specyfikacja jest z prawdziwego zdarzenia wlacznie z linkami do stron Nvidii - tworcy chipsetu.

Postanowilem wiec poszukac na necie i tez bylo ciezko - wiec uderzylem na forum i tyle moge narazie powiedziec:

Epox 8rda - mostek poludniowy MCP czyli brak Firewire, LAN i APU (Soundstorm) czyli sprzetowego wspomagania dzwieku w tym takze dekodera Dolby Digital 5.1 :-(

i ma :

Realtek ALC650E 2-channel full duplex integrated sound

tylko dwukanalowy dzwiek :-(((((

Epox 8rda+ ma wszystko to czego nie ma Epox 8rda - wg mnie najbardziej optymalny zakup - tylko nie wiem na cholere komus Firewire , mogli dac RAID albo SATA i byloby cudnie.

no i ma 6 kanalowy dzwiek:

Realtek ALC650E 6-channel full-duplex integrated sound

P.S. hahaha trafilem na cenzure : full tuplex (t=d) - inaczej nie moglem napisac tylko przez t bo daje ciach! big lol :)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te Epoxy niestety to płyty widmo :wink: Ciężko jest dostac, ale podobno na dniach sprawa ma sie poprawic :)

chyba tylko pronox zalatwia te plytki??? czy jeszcze jakas ina hurtownia... bo w pronoxie jest tylko wersja bez plusika.... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u

A ja znalazłem :D  

Jeden z forumowiczów (niejaki R_I_P_ ) sprzedaje je na allegro:

Epox 8RDA+ za 570 zł

Epox 8RDA za 540 zł

Normalnie LOL :lol:

Zrobiles R_I_P_owi reklame 8O i 8RDA+ byl za 570zl. ... teraz jest juz za 585zl 8O :evil:

Wszak reklama dzwignia handlu :wink:

Oby tak dalej :lol: a juz ja chcialem kupic ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u

Epox 8RDA+ za 570 zł

Epox 8RDA za 540 zł

Zrobiles R_I_P_owi reklame 8O i 8RDA+ byl za 570zl. ... teraz jest juz za 585zl 8O :evil:

olej kolesia - nie bedzie zarabial na Tobie - cwaniak kupil pare plyt i sprzedaje po cenie sklepowej bo mysli ze jak nie ma kazdy kupi przyparty do muru :P zwykle to sprzedaje sie ok .50 zl min ponizej ceny nowej plyty :PPP I jak narazie nikt nie licytuje tej plyty na jego aucji.

W poniedzialek ma byc dostawa Epoxa 8rda+ i pewnie bedzie po 560 zl w sklepie :PPPP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u

Epox 8RDA+ za 570 zł

Epox 8RDA za 540 zł

Normalnie LOL- pewnie jakbym nie podał linków to pewnie nawet nie wiedziałbyś o tych aukcjach- a pretensje miej do RIPa że podniósł cenę a nie do mnie, że pokazałem Wam możliwość zakupu płyty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalnie LOL- pewnie jakbym nie podał linków to pewnie nawet nie wiedziałbyś o tych aukcjach- a pretensje miej do RIPa że podniósł cenę a nie do mnie, że pokazałem Wam możliwość zakupu płyty.

Spox do ciebie nic niemam :wink: zreszta do R_I_P_a tez nie 8)

Jego sprawa za ile wystawia plytke ... zreszta juz zamowilem nowa w sklepie za 560zl 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy ten post ma jeszcze jakiekolwiek znaczenie:

www.gral.pl - nie wiem jak w e-cenniku ale na zywca maja te epox'y 8rda+ za 510 pln brutto...no i jak?

pozdro - ChomiK

nie maja :/, beda mieli pod koniec stycznia (przy ajmniej mi tak mowili), maja tylko 8rda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest juz w Pronoxie EPOX 8RDA+ NFORCE2 SOCA AGP8 DŹ/SIE/FIRE za 429zl netto

JEEEEST??? A w siriusie powiedzieli mi ze u nich bęcdzie dopiero na koniec stycznia :/.

W kazdym razie ile osób by brało z pronoxa ta płytkęę??

nie ma w Pronoxie - jest tylko w cenniku ale nie ma na stanie - dostawa ok . 20, 21 stycznia dopiero. Wiem bo dzwonilem i dostalem maila od przedstawiciela handlowego firmy Pronox.

W Siriusie tez ok. 20, 21 :)

Gral nie podal daty przyblizonej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...