heryf Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Witam milosc mojego zycia ma takiego kompa: Procesor: AMD Sempron 3000+ BOX (Socket 754, 64-bit) Płyta główna: Asus K8N4-E nVidia nForce 4x Dysk Twardy: WD Caviar SE 160 GB 8MB cache Serial ATA-II Pamieć RAM: GeIL 1024 MB PC-400 CL3 DVDRW: LG SuperMulti DVD+/-RW GSA-4167B bulk silver Karta Grficzna: GeForce 6600GT Leadtek 128MB (128-bit) TV/DVI Floopy: FDD 1,44MB 3,5" - silver Obudowa: Tracer .... Zasilacz: Chieftec (GPS-400AA-101A) 400W Monitor: 17" Samsung SyncMaster 173P Plus silver Mysz: A4-TECH SWOP-80 Optyczna Podkladka: Icemat 2nd Edition, Czarny Klawiatura: Logitech UltraX Media Sluchawki: Easy Touch ET-261 No i planujemy cos wymienic, komp sluzy glownie do grania, szczegolnie w csa, wracajac do wymiany myslalem nad: wymiana procka - tylko na jaki ? wymiana grafiki ? a moze dokupic jeszcze taka sama koste ramu a moze narazie da sobie spokoj z modernizacja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenGo Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Daj sobie spokuj ;) Komp całkiem przyzwoity a jak gracie głównie w CS`a to wam spokojnie wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 zalezy ile maszna to kaski :) :wink: pozdrow milosc swojego zycia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 (edytowane) jasne ze pozdrowie, co do kasy to by bylo na wymiane w sklepie, stara czesc i doplata do nowej np procesor, grafika bo pamieci kosztuja z tego co wiem cos kolo 390zł, nie wiem dlaczego ale ten procesor mi troche nie pasuje mam jeszcze jedno pytanie odnosnie chlodzenia procesora, przydalo by sie tez wymienic tego boxowego coolerka a myslalem nad czyms takim: Arctic Cooling - Freezer 64 PRO - socket 754/939/940 Edytowane 20 Marca 2006 przez heryf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Może zamiast 754 zmień na 939 ?? Athlon 64 2800+ lub 3200+ i do tego jakiś Asus ............... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 nie nie zmiana plyty nie wchodzi w gre, zostanmy na 754 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 To zmień sempa na athlona ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 tak wstepnie na jakiego ? i jakiego moge wrzucic w ta plyte max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Nie opłaca się zmieniać Sempa na Athlona. Podkręć trochę proca. Możesz zmienić 6600GT na 7600GT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 dokladnie zmien grafe ...i powiedz mi dlaczego nie chcesz zminic plyty glownej ? :rolleyes: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 dokladnie zmien grafe ...i powiedz mi dlaczego nie chcesz zminic plyty glownej ? :rolleyes: :wink:mysle ze to teraz jest lekki bezsens, bo 754 wydaje sie byc tak samo przyszlosciowe jak 939 :wink: (M2) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 no tak to fakt ale z 939 pozniej latwiej przejsc na am2 niz z 754 :) no ale jak sobie tam chcesz a czy 754 jest przyszlosciowe hmmm raczej nie... :wink: stazeje sie jak socket A :rolleyes: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 (edytowane) no tak to fakt ale z 939 pozniej latwiej przejsc na am2 niz z 754 :)Nie ma różnicy, i tak te same bebechy trzeba wymienić. Odpowiadając na pytanie: zmień grafę na 7600GT, a procesor podkręć, bo płyta jest spoko. Edytowane 20 Marca 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczeta10 Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Chyba nie masz co z kasą robić po co zmieiać cokolwiek w tym kompie przecież nie jest to zły sprzęcik :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 to pomysle nad karta graficzna i chlodzeniem na procesor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amarith Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Na te procki nie trzeba chłodzenia dobrego. Jak nie kręcisz to juz wcale. Zmniejsz napięcie z 1,4V na 1,1V i będzie chłodniej. Te proce tak sie kręcą, że spokojnie defaultowo na tyle idą. Mój Semp 2600+ idzie defaultltowo na 0,975V i wtedy radiator jest zimny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Jak tak bardo nie chcesz zmieniac platformy na 939 to jabym ci radzil dokupic 1Gb ramu i jakis dobry cooler na proca i kręcić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JoTgiE Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Ale ludzie smucicie...widac ze z nudów już niewiesz co w kompie zmienic.....ja ci proponuje zinwestuj wkoncu w siebie a nie w blaszane pudło, a jak słysze dołuz ramu to śmiać mi sie chce....jeszcze niedawno 1 GB był szokiem...a dzsiaj dzieciaki nieznające sie na sprzęcie krzyczą ze już trzeba 2 GB dołożyć...pewnie na wakacje będą gadać ze już trzeba 4 GB włożyć :mur: ....żałosne...fachowcy od siemiu boleści :lol2: . Kup dziewczynie kwiatka albo kolczyki...o ile masz dziewczyna ,bo pewnie siedzisz non stop przed kompem...ehhhh :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 (edytowane) umiesz czytac posty ? przeciez pisze ze to komp dziewczyny widze ze jestes zakrecony jak baranie rogi ps. skoro nie czytasz postow to sie nie udzielaj czlowieku Edytowane 20 Marca 2006 przez heryf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JoTgiE Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Witam milosc mojego zycia ma takiego kompa:Więc niekoniecznie musi to być dziewczyna...są naprzykład geje którzy kochaja tą samą płeć. a moze narazie da sobie spokoj z modernizacjaWydaje mi się ze już sobie odpowiedziałeś sam.... A chwaleńie sie konfigiem jest mało konstruktywnym zajęciem B) Pozdrowienia dla miłości(gratuluje wyboru,dobrz4 ze macie wspulną pasje...bez urazy ..serio mówie) PEACE AND LOVE :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotraspoz Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Ale ludzie smucicie...widac ze z nudów już niewiesz co w kompie zmienic.....ja ci proponuje zinwestuj wkoncu w siebie a nie w blaszane pudło, a jak słysze dołuz ramu to śmiać mi sie chce....jeszcze niedawno 1 GB był szokiem...a dzsiaj dzieciaki nieznające sie na sprzęcie krzyczą ze już trzeba 2 GB dołożyć...pewnie na wakacje będą gadać ze już trzeba 4 GB włożyć :mur: ....żałosne...fachowcy od siemiu boleści :lol2: . Kup dziewczynie kwiatka albo kolczyki...o ile masz dziewczyna ,bo pewnie siedzisz non stop przed kompem...ehhhh :angry: Zgadzam się w 100% :) Debil... temat :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 (edytowane) to po co jest ten dzial w ogole ? w najblizszym czasie cos moze bede wymieniac to pytam was, a tylko niektorzy maja na tyle inteligencji w sobie ze potrafia dac konkretna odpowiedz bez swoich zbednych komentarzy Edytowane 21 Marca 2006 przez heryf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JoTgiE Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 (edytowane) Prośiłeś o rade..więc ją dostałeś...a inteligencja to ci sie przyda do jej interpretacji. Dopuki tylko ja ci radziłem zebyś se odpuścił zmiany to było podejżane, ale jak ci już dwie osoby to mówią to radze sie zastanowić nad sensem wałkowania tego tematu... Edytowane 21 Marca 2006 przez JoTgiE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 no ok niech Ci bedzie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...