ryto Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Witam, mam durona 800 na płycie Abit KT7A (bez raid) i 256mb pamięci pc133. Chciałbym dokupic sobie kość 512 pc133. Zaglądałem na allegro i się pogubiłem. W sprzedaży są pamięci jednostronne i dwustronne (tych najwięcej), a ja nie wiem jakie będą pasowały do mojego kompa. Posiadam juz kosć 256 i to do niej chciałbym dołożyć, ale też nie wiem czy jest jedno- czy dwustronna. Czym te pamięci się różnią? Moze wyglądem, wówczas miałbym możliwosć sprawdzenia czy w kompie mam jedno czy dwustronną ;-) I czy te dwustronne będą działąły z moim sprzętem? Interesuje mnie ta aukcja: http://www.allegro.pl/item93317030_sdram_5...dwustronna.html Kosc 512MB 133MHz za 135 + koszty wysyłki to nie jest dużo... Proszę o pomoc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 między jedno a dwustronna jest taka różnica że na jednostronnej kostki pamięci sa po 1 stronie, a na dwustronnej sa po obu stronach płytki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwynbleidd Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Kosc 512MB 133MHz za 135 + koszty wysyłki to nie jest dużo... Proszę o pomoc. Pozdrawiam Ja kupilem 128mb pc133 za 20zł - to dopiero nie jest drogo :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczeta10 Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Dopiero co kupowałem 2 x 64MB jednostronne różnic jest więcej sprawdz w instrukcji płyty jakie obsługuje ci typy pamięci oraz w jakiej ilości może się zdarzyć że będzie ci działać np. jedna kostka a reszta nie zostanie wykryta :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...