ferges Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Od piątku dzieje się z moim internetem rzecz bardzo dziwna, aczkolwiek pozytywna. Mam abonament w Aster (Wawa) TwójNet. Według specyfikacji ze stroye mam 512kbs(1Mbs)/96kbs. W piątek wieczorem zarzuciłem plik w Azureusie i ku mojemu zdziwieniu prędkość downloadu była 120-130kB/s. Pomyślałem, że albo Azureus źle zlicza albo jest to tylko prędkość tymczasowa. O dziwo cały plik ściągał się z taką prędkością. W sobotę to sama, przy ściaganiu plików prędkośc w granicach 100-130kB/s, czyli grubo ponad te 64kB/s, które mam w umowie. Poza tym upload skoczył mi do 25kB/s. Czy może ktoś wie, coś na ten temat. Czy Aster planuje zwiększenie prędkości dla swoich pakietów? Czy może spieprzyło się coś u nich lub w moim modemie i tylko czekać jak magicyi z Aster to naprawią i transfer spadnie do normalnych wartości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 W nocy i w weekendy z tego co pamietam masz podniesiony transfer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 ja mam twój świat 1.5 mb i w nocy mam 3 mb . Od 2 do 10 lub 11 jest zwiększony transfer 2 krotnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferges Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 (edytowane) Zgadza się, że w nocy, tj. między 2:00 a 10:00 jest zwiększony transfer, ale co do weekendów, to nie jestem pewny - raczej nie. Poza tym, zwiększenie tranferu dotyczy tylko downloadu. No i zwiększenie prędkości odczułem w piątek koło 20:00. Teraz nie jestem w domu, więc trudno jest mi sprawdzić jakie mam transfery. Edytowane 20 Marca 2006 przez ferges Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 w weekend tez a swoją droga to masz refleks tak już jest od bardzo dawna "nocne myszkowanie " tak się to nazywa wprowadzili chyba z 2 lata temu i było 50 procent szybciej teraz jest 100 procent,. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferges Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 o przyspieszonych nocach wiem od dawna. pytanie jest, dlaczego w tej chwili mam upload na poziomie 20-24kB/s, skoro powinienem mieć max. 12? Wybierz poprawną odpowiedz: bo jest godzina pomiędzy 2:00 a 10:00 jest weekend żadna z powyższych. Myślicie, że powinienem zadzwonić i zgłosić problem na infolinii? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Koniecznie Napisz ze masz umowe na 512kb i tyle wlasnie wymagasz!! :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysiekp89 Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Nie wiecie moze czy takie "dziwne rzeczy" dzieja sie tez w Neostradzie ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MusX Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 aster co jakis czas polepsza lacza. w koncu przyszla pora na twoje ;) moze to zalezy od czasu przez jaki jestes ich abonentem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Aster przyspieszył, dwukrotnie zwiększyli mi download do 4mb w dzien i 6 mb w nocy a także upload do 512k , bardzo miło z ich strony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megagames Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Nie wiecie moze czy takie "dziwne rzeczy" dzieja sie tez w Neostradzie ? :D dzieją i to jakie :wink: ja przez niecałe dwa lata miałem umowe na 128kb/s i takie tez przychodziły rachunki, w rzeczywistości transfer oscylował w okolicach 80kB/s a połączenie nawiązywane było z prędkością 786kb/s oczywiście no limits :D kilka miechów temu kapneli sie i teraz mam 256 :sad: (żadne wyrównanie za tamten okres nie przyszło ani nie przyjdzie bo ten temat poruszałem) myśle ze w przypadku neo to kwestia szczęścia bo nie tylko ja jeden taką historie miałem przyjemość przezyc :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oxygen- Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 (edytowane) Tak naprawde z teg netu mozna wycisnac wiele wiele wiecej niz deklaruje umowa, a to za sprawa sciagania wielu plikow na raz. Poprostu system autocomu nie jest w stanie zblokowac tylu polaczen naraz do masy roznych IP przy p2p. No a jak widac ja mam net 2Mbit (2048/512kbit/s), a non stop leci ~600KB/s. W ncy scigam ponad 1MB/s. (nie wiem czy moge zamiescic taki obrazek?) Zdjecie usunalem (Oxygen-) Edytowane 5 Września 2006 przez Oxygen- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MBX Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Jeszcze się chwali, że piraty ściąga :lol2: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mizc Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Szkoda tylko, że w Wawie dla TwójDom nie zwiększyli prędkości wysyłania (wciąż jest 32KB/s), ale i tak jest nieźle :blurp: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dafter Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Szkoda tylko, że w Wawie dla TwójDom nie zwiększyli prędkości wysyłania (wciąż jest 32KB/s), ale i tak jest nieźle :blurp: znowu zwiekszyli predkosci tylko modem trzeba zrestartowac. pozdrawiam:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mizc Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 W Warszawie: Nowe parametry obowiązujące od 1 września br. są następujące: TwójDom do 2 Mb/s – ściąganie danych w dzień do 4 Mb/s – ściąganie danych w godz. 02.00-10.00 do 256 kb/s – wysyłanie danych Prędkość wysyłania została taka jak była (w Krakowie podwyższyli dla tego pakietu również prędkość wysyłania - na 512 kb/s), więc restartowanie modemu dużo u mnie nie zmieni :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KasiaOptymistka Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Tak naprawde z teg netu mozna wycisnac wiele wiele wiecej niz deklaruje umowa, a to za sprawa sciagania wielu plikow na raz. Poprostu system autocomu nie jest w stanie zblokowac tylu polaczen naraz do masy roznych IP przy p2p. No a jak widac ja mam net 2Mbit (2048/512kbit/s), a non stop leci ~600KB/s. W ncy scigam ponad 1MB/s. (nie wiem czy moge zamiescic taki obrazek?) Zdjecie usunalem (Oxygen-) Podobno też są ludzie, którzy potrafią coś przeprogramować w ruterze Neostrady i mieć znacznie większą szybkość niż na umowie. Wszystkie informacje na ten temat błyskawicznie znikają. Chociaż nie wiadomo, czy to nie jest po prostu jakaś pogłoska... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
war3 Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 zero limitów, zero zwisów, relatywnie bardzo tanie łącze w stosunku do transferów :D kocham aster :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...