Skocz do zawartości
geminix

Jaka Jest Generalna Zasada Instalacji Sterów Pod Usb?

Rekomendowane odpowiedzi

witam, zastanawiam sie, w jakiej kolejności podłącza się pod XP sprzęt pod USB, czy najpierw instalujemy sterowniki, a później podłączamy np. drukarkę albo Irdę, czy sterowniki instalujemy dopiero po włożeniu wtyczki do USB???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet gorzej, w niektorych przypadkach jesli sie podlaczy najpierw sprzet, pozniej sterowniki to konczy sie to tym, ze urzadzenia nie da sie juz zainstalowac. Konieczny format.

A najlepiej przeczytac najpierw instrukcje obslugi(instalacji) danego urzadzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też zawsze najpierw podłączałem sprzęt a później sterowniki instalowałem.

Przy instalacji Neo z modemem USB dostałem nauczkę i teraz robię odwrotnie, bo przez nieczytanie instrukcji musiał od nowa xpka stawiać!!!

Edytowane przez mrjeremiasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw sterowniki, pozniej podlaczasz sprzet w przeciwnym wypadku windows zainstaluj wlasne sterowniki, ktore sa najczesciej zle i pozniej moze byc problem ;-)

Nawet gorzej, w niektorych przypadkach jesli sie podlaczy najpierw sprzet, pozniej sterowniki to konczy sie to tym, ze urzadzenia nie da sie juz zainstalowac. Konieczny format.

A najlepiej przeczytac najpierw instrukcje obslugi(instalacji) danego urzadzenia.

Tak lepiej, tak. Juz nie raz mialem cos takiego ze pierw sprzet i lipa. Potem to juz tylko format.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi