Fruity Player Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Witam wszystkich. Posiadam kartę Nvidia GeForce 5700FX postanowiłemją ją podkręcić za pomocą programu RivaTuner. Zrobiłemto tak zmieniłem wartość Memory clock z 550 na 651 natomiast hardware monitoring pokazuje 643. Druga wartość Core clock ma 404 a pokazuje 300 :blink: . Screen 1 Screen 2 Chciałem się dowiedzieć dlaczego tak jest. Czy ktoś może mi wytłumaczyć, pomóc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 A zrestartowales kompa.......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fruity Player Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 pluszek napisał(a): A zrestartowales kompa.......... Tak kilka razy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 A moze masz inny program do krecenie grafy..... I tam sa zapisane inne ustawienia..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fruity Player Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 (edytowane) Nie. Mam tylko RiverTune żadnych innych. Może coś jest zablokowane w karcie ? Edytowane 20 Marca 2006 przez Fruity Player Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Zmien moze strowniki..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 porób testy i zobacz czy karta jest rzeczywiście przetaktowana czy nie, może źle pokazuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Programowe zmiany 2D/3D? Czy to takie trudne :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 DaRoN napisał(a): Programowe zmiany 2D/3D? Czy to takie trudne :mur:nu bywa trudne napisz pełnym zdaniem prosze bo ja nie zrozumiałem co mówisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 proponuje aktywowac coolbits i pozowlic aby karta sie "automatycznie" podkrecila :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Tak, pewnie w momencie sprawdzania karta ma aktywowane 2D czyli niższe taktowania bo po co komu wydajka 3d w 2d? A jak wchodzisz do gierek to Ci się aktywuje 3d i masz lepsze taktowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 DaRoN napisał(a): Tak, pewnie w momencie sprawdzania karta ma aktywowane 2D czyli niższe taktowania bo po co komu wydajka 3d w 2d? A jak wchodzisz do gierek to Ci się aktywuje 3d i masz lepsze taktowania. ale to sie samo z siebie dzieje czy to obpcje z riva tunera są? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Samo z siebie. A z tego co wiem gdzieś w Rivie da się to ustawić na sztywno. ALe nie wiem gdzie bo nie mam nVidii tylko ATi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...