miazga Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 :bij: mam problem z windowsem xp pro i geforce 2 mx. probuje to zainstalowac a dziecko microsoft'u odmawia uruchomienia go:( czasami w trakcie instalacji wyskakuje komunikat ze nie mozna skopiowac pliku generic.tvp. to tez jest dziwne. ale caly problem jest w tym ze wogole nie da sie zainstalowac:( pod Me dziala a pod XP nie:/ pisze ze nie mozna uruchomic i kod10:( probowalem wszystkiego. rozne sterowniki, rozne detonatoty i nic. pomocy! blagam! nie wiem czy nie bede musial zmienic karty:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 To Twój pierwszy post, więc może Ci wybaczą... Na przyszłość najpierw użyj opcji "szukaj" Jak rozumiem chodzi Ci o to, że przez kartę nie możesz zainstalować WinXP. Po prostu tak jest. Jest jakaś felerna seria tych GeForce, i tak się dzieje, jak się nie mylę również pod win2000. Rady dwie- zmienić biosa karty, ale zgaduje, że Cię to nie użądza, a to najlepsze rozwiązanie, o ile zadziała, bo podobno nie zawsze. Opcja druga- pożycz od kogoś inną grafikę, zainstaluj Windows, zmień kartę na swoją i zainstaluj ją. Jeżeli nie możesz zainstalować sterowników do karty, a system już jest, to 1. Upewnij się, że masz drivery do WinXP właśnie, 2. Spróbuj innych sterowników, bo była taka seria z walniętym instalatorem, co prawda na stronie nvidii była tylko 1 dzień chyba, później poprawili, ale skoro ja miałem przyjemnośc ją mieć, to może Ty też. Powodzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macxxx Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 To Twój pierwszy post, więc może Ci wybaczą... Na przyszłość najpierw użyj opcji "szukaj" Jak rozumiem chodzi Ci o to, że przez kartę nie możesz zainstalować WinXP. Po prostu tak jest. Jest jakaś felerna seria tych GeForce, i tak się dzieje, jak się nie mylę również pod win2000. Rady dwie- zmienić biosa karty, ale zgaduje, że Cię to nie użądza, a to najlepsze rozwiązanie, o ile zadziała, bo podobno nie zawsze. Opcja druga- pożycz od kogoś inną grafikę, zainstaluj Windows, zmień kartę na swoją i zainstaluj ją. Jeżeli nie możesz zainstalować sterowników do karty, a system już jest, to 1. Upewnij się, że masz drivery do WinXP właśnie, 2. Spróbuj innych sterowników, bo była taka seria z walniętym instalatorem, co prawda na stronie nvidii była tylko 1 dzień chyba, później poprawili, ale skoro ja miałem przyjemnośc ją mieć, to może Ty też. Powodzenia. BIOS karty? czy może sterowniki? powiedz mi jak ty zmieniasz BIOS karty zanim zainstalujesz system? :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 BIOS karty zmienia się pod czystym MS-DOS'em (najlepiej bez himem.sys). Ale nie będę mówiła jak żeby coś nie zchrzanić ;). Poczukaj trochę na www.google.com.pl napewno dużo znajdzie o wymienianiu BIOS'u w karcie graficznej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jump3r Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 Nie jestem pewien (nie pamietam) ale najpierw pokombinuj z wlaczenieniem/wylaczeniem irq dla karty w biosie plyty gl. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miazga Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 dokladnie to sprawa wyglada tak: windows xp mam juz zainstalowany, jako karte graficzna ustawil mi Vga Safe czy jakos tak. standardowa. sciagalem wiele wersji sterownikow i detonatorow. instalacja przebiega ok. potem gdy windows probuje przelaczyc sie na nowa karte( ten moj dżifors) wyskakuje komunikat ze sprzet moze nie dzialac poprawnie.a we wlasciwosciach dalej jest Vga Safe. albo geforce ale ze znaczkiem bledu i podpisem ze sprzet nie zostal uruchomiony:( damn... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 dokladnie to sprawa wyglada tak: windows xp mam juz zainstalowany, jako karte graficzna ustawil mi Vga Safe czy jakos tak. standardowa. sciagalem wiele wersji sterownikow i detonatorow. instalacja przebiega ok. potem gdy windows probuje przelaczyc sie na nowa karte( ten moj dżifors) wyskakuje komunikat ze sprzet moze nie dzialac poprawnie.a we wlasciwosciach dalej jest Vga Safe. albo geforce ale ze znaczkiem bledu i podpisem ze sprzet nie zostal uruchomiony:( damn... No teraz już jaśniej. Wcześniej Ci namieszałem, bo niedokładnie opisałeś swój problem, a godzina była póżna... Skoro windows się zainstalował a nie chce zainstalować tylko GeForce, i mówisz, że tak jest na wszystkich driverach, ale wcześniej było OK, to jedyne, co mi przychodzi do głowy teraz, to sprawdź, czy w biosie nie masz ENABLED "video bios cacheable", "video ram cacheable"- jeżeli masz takie opcje, daj DISABLED. Wyłącz też w biosie "fast write" jeśli masz włączone, ustaw "AGP aparture size" na 64, jeśli jest inaczej. Jeżeli to nie pomoże, spróbuj pożyczyć od kogoś identyczną kartę, albo zainstować swoją u kogoś, kto ma XP. Najlepiej napisz, jaka to dokładnie karta i jaką masz płytę główną i wrzuć to do tematu topica, to może ściągniesz tu kogoś, kto miał takie problemy i je rozwiązał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miazga Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 yipiie! udalo sie! dziekuje! pokombinowalem z irq w biosie plyty i innym stuff'em i dziala. wykryl mi odrazu monitor i ge-force'a:D :lol: gracjas panowie!:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...