xsawery Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 (edytowane) Na róznych forach znalazłem zupełnie odmienne wypowiedzi-jedni twierdzą ze zintegrowanej grafiki wogóle nie da sie podkręcic, z kolei inni pisza że udało im sie podnieść taktowanie zintegrowanego proca gpu. Jak to jest naprawde?? Szczegolnie interesuje mnie sprawa z ati x200m (mam hp6125).Na stronie ati w specyfikacji podaja ze x200m posiada rdzeń taktowany na 350mhz u mnie w lapku jest to 300mhz dlatego gdyby to było mozliwe chciałbym grafe podkręcic do 350. Jeżeli jestescie pewnie że jest mozliwe podkręcenie zintegrowanego gpu byłbym wdzieczny za podanie stosownego programu. Edytowane 20 Marca 2006 przez xsawery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxxxio Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Kolego ale w Hp nx6125 jest karta X300 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haquim Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Kolego ale w Hp nx6125 jest karta X300 :lol:Pewnie można ale po co ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxxxio Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Tutaj chcialbym zwrocic honor ale zdaje sie ze hp popelnilo takze te notki z ukladem x200... Po zapozaniu sie glebiej z ofertami widze ze modele zaczynajace sie na PY maja x300 a EK x200m. ps.nie sugerujcie sie na 100% informacjami z hp.pl bo oni lubia pisac z bledami ;) ps2.Tak jak napisal Haquim... po co ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xsawery Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 (edytowane) Tutaj chcialbym zwrocic honor ale zdaje sie ze hp popelnilo takze te notki z ukladem x200... Po zapozaniu sie glebiej z ofertami widze ze modele zaczynajace sie na PY maja x300 a EK x200m. ps.nie sugerujcie sie na 100% informacjami z hp.pl bo oni lubia pisac z bledami ;) ps2.Tak jak napisal Haquim... po co ? Posiadam notka o takim oznaczeniu: PY423EA-czyli jest to niby x300! Tylko konia z rzędem temu który wyjasni mi zasadnicza róznicę pomiedzy x300 a x200 które sa montowane w nx6125! mam wrazenie ze jeden i drugi to dokładnie to samo tylko rypneli sie w nazewnictwie. A jezeli dam rady podkręcic ( a nuż widelec cos przybędzie wydajności w grafice :-P :wink: ) to jakim programem mógłbym to zrobić?? Edytowane 21 Marca 2006 przez xsawery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donner Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Witam Mogłbyś np. użyć programu SYSTool http://www.techpowerup.com/systool/ w moim przypadku widziało zegary karty i mogłem bez problemu zmieniać. Zmiana częstotliwości w przypadku tej karty zbytnio nie da dużej wydajności. Możesz popróbować. Powdzenia :D Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxxxio Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 http://www.ati.com/products/mobile.html Tutaj masz wytlumaczana roznce meidzy tymi kartami :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 w sumie bezpieczniej i prościej będzie zainstalować omegi, nawet nie podkręcając. Ja tam bym nie ryzykował, bo zysk niewielki, a chłodzenie w laptopach to kwestia newralgiczna :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...