Picasso-89 Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Witam. Poniewaz to jest dział gdzie się pisze co chce więc pisze. Skąd mam wiedzieć kiedy mojego kompa blokuje procek, kiedy karta a kiedy brakuje pamięci RAM ??? Chodzi mi o to że np mam 256 RAM pracujące 333 Mhz. I co robić.. kupić jeszcze 256 czy kupić 512 pracujące na 400 mhz?? Oczywiście pytanie nie jest prawdziwe. Po czym poznać w grach jaki podzespół blokuje kompa ?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lzep Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Gdzie to wyczytałeś, że tu się pisze co chce ? - to jest dział "Podstawowe zagadnienia" a nie "Śmietnik" ! A skąd wiedzieć o tym wszystkim - czytać , uczyć się , trochę poeksperymentować , trochę popytać i po paru latach się coś wie. Pozdr. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 A więc tak. Można rozpoznać jaki element "blokuje" w danej chwili wydajność np. w grach 3D. Oto przykłady: 1 jeżeli gra sie tnie (czyli dysk sie muli i co chwile wczytuje dane) to właśnie jest za mało RAMu 2 jeżeli masz mało fps a dysk nie muli to wina oczywiście karty graficznej :D 3 przykład z CS:S (Counter Strike source); im szybsze masz pamięci tym szybcie ci sie wczyta dana mapa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 A więc tak. Można rozpoznać jaki element "blokuje" w danej chwili wydajność np. w grach 3D. Oto przykłady: 1 jeżeli gra sie tnie (czyli dysk sie muli i co chwile wczytuje dane) to właśnie jest za mało RAMu 2 jeżeli masz mało fps a dysk nie muli to wina oczywiście karty graficznej :D 3 przykład z CS:S (Counter Strike source); im szybsze masz pamięci tym szybcie ci sie wczyta dana mapa ;) Ale i tak najwiekszego kompa dostaje sie wymieniając proca grafe dysk i ram na nowy szybszy :).Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Ale i tak najwiekszego kompa dostaje sie wymieniając proca grafe dysk i ram na nowy szybszy :).Pozdrawiamto wprost genialne w swojej prostocie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...