jun-filth Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Mam pytanie: 1 mialem windowsa 98, obudowa atx. Klikalem zamknij system itd...i komputer sam sie wylaczal, teraz zainstalowalem windowsa 2000 no i mam problem, wylaczam komputer czekam, i pojawia sie komunikat Teraz mozesz bezpiecznie wylaczyc komputer, da sie zrobic tak zeby komputer tak jak wczesniej juz do konca sam sie wylaczal? 2 no i drugie to juz bardziej skomplikowane, jak sprawic aby mozna bylo uruchamiac komputer za pomoca klawiatury (na mojej uczelni w pracowni komputerowej jest zastosowane takie rozwiazanie, komputery sa uruchamiane 1 z klawiatury, jak skonfigurowac system aby uruchamiac tak komputer)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Mam pytanie: 1 mialem windowsa 98, obudowa atx. Klikalem zamknij system itd...i komputer sam sie wylaczal, teraz zainstalowalem windowsa 2000 no i mam problem, wylaczam komputer czekam, i pojawia sie komunikat Teraz mozesz bezpiecznie wylaczyc komputer, da sie zrobic tak zeby komputer tak jak wczesniej juz do konca sam sie wylaczal? zapewnie wina biosu plyty glownej sprawdz ustawienia (ewentualnie jeszcze cos w systemie) 2 no i drugie to juz bardziej skomplikowane, jak sprawic aby mozna bylo uruchamiac komputer za pomoca klawiatury (na mojej uczelni w pracowni komputerowej jest zastosowane takie rozwiazanie, komputery sa uruchamiane 1 z klawiatury, jak skonfigurowac system aby uruchamiac tak komputer)?te funkcje znajdziesz w biosie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karuk Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 (edytowane) 1. kiedys w XP tez mialem problem trzeba bylo wlaczyc funkcje "zaawansowane ACPI" czy jakos tak w panel sterowania->opcje zasialania; oczywiscie pod warunkiem, ze plyta to obsluguje. 2. jak plyta tego nie obsluguje, to nie bedziesz mial Edytowane 21 Marca 2006 przez karuk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...