BoNt3k Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Witam, Czy istnieje szansa by obejrzec plynnie filmy MOV w wysokiej rozdzielczosci np mission_impossible_3-sb_h720p.mov ??? Mam troche takich trailerow w wysokich rozdzielczosciach i niestety wszystko odtwarza bardzo wolno albo klatkami :((( Mam AMD Athon XP 2000 - GeForce 6600 GT - 1 GB RAM itp itd uzywam najnowsze stery Nvidii z ich strony specjalnie wsadzilem karte ATI 9800 PRO by sprawdzic czego to wina lecz bylo tak samo - czy procesor jest za wolny ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Z tego co pamietam procek musi byc bardzo szybki :? Twoj antek to zaledwie 1,6GHz ,mysle ze jak go pogonisz do ponad 2GHz bedzie zdecydowanie lepiej :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danywatt Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Ja mam Athlon 2400 + GF 6600GT i filmy hd480 i hd720 chodzą płynnie. 1) Zainstaluj Forceware 84.21 2) Zainstaluj Windows Media Player 10 3) Zainstaluj PureVideo 1.02-196 4) W opcjach Windows Media Player 10 ustaw haczyki tak jak widać na obrazkach 5) Jeśli twoje filmy mają rozszerzenie *.mov to zamień je na *.ts Ja mam clip w rozdzielczości 1900x1024 i też chodzi płynnie , dzięki sprzętowemu dekoderowi HD, który posiada każdy GF6600 i GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BoNt3k Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Ja mam Athlon 2400 + GF 6600GT i filmy hd480 i hd720 chodzą płynnie. 1) Zainstaluj Forceware 84.21 2) Zainstaluj Windows Media Player 10 3) Zainstaluj PureVideo 1.02-196 4) W opcjach Windows Media Player 10 ustaw haczyki tak jak widać na obrazkach 5) Jeśli twoje filmy mają rozszerzenie *.mov to zamień je na *.ts Ja mam clip w rozdzielczości 1900x1024 i też chodzi płynnie , dzięki sprzętowemu dekoderowi HD, który posiada każdy GF6600 i GT zrobilem wszystko jak piszesz lecz nei moge nigdzie znalezc tych opcji ktore podales na 2 screenie - gdzie tego szukac ? sciagnalem pure video zainstalowalem w windows media player v10 zmienielm wszystko tak jak na fotce 1 nei moge znalezc nigdzie ustawien z fotki nr 2 Zmienielm plik MOV na rozszerzenei TS lecz jak otwieram Windows Media Playerem taki plik ze plik jest niewlasciwy lub nei ma takiego kodeka so ? pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danywatt Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Zainstaluj jeszcze PowerDVD 6.0. Włóż płytę DVD z filmem i otwórz z niej jakiś plik *.vob za pomocą windows media player 10 i wtedy w dolnym rogu pokaże się ikona nVidia jak klikniesz na tą ikonę to otworzy się to drugie okno, co widziałes na moim załączonym obrazku. Na pewno nie możesz uruchomić pliku formatu *.TS bo nie masz zainstalowanego PowerDVD najlepiej 6.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danywatt Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Może jeszcze ci brakuje kodeca QuickTime Alternative 1.69 Final http://www.free-codecs.com/download/QuickT...Alternative.htm odinstaluj stare quicktime i wgraj najnowsze jak zmienię końcówkę *.mov na *.ts i wgram taki trailer do windows media 10 to na samym dole w rogu mam białą ikonkę . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 @danywatt zwroc uwage ze Twoj procek jest taktowany 2GHz ,a jego 1,6GHz :wink: Kiedys robilem test na sempronie s.754 i ustawiony na stock czyli 1,6GHz nie radzil sobie ,a po o/c na 2,4GHz wszystko hulalo jak trzeba :wink: Wiec imo jest to wina slabego procka ,ale moze sie myle w tej sytuacji :? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...