Rotek Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 (edytowane) Sam nie wiem co się stało włączyłem komputer dzisiaj rano i się zaczęło... Na tym czarnym ekranie (sam nie wiem jak to sie nazywa) z napisem energy w prawym gornym rogu po włączeniu komputera pojawia się jak zwykle napis Main processor: AMD Athlon 64 Processor 3200+ i komputer zwisa na 5 minut ( nie da się wejsc do biosa ani opcji bootowania) po5 minutach komputer wykrywa reszte części i wszystko jest ok windows się ładuje jak gdyby nigdy nic w jakies 30s (nie wyskakuja żadne błędy) próbowałem resetować biosa nic to niedało , resetowanie komputera po 20 razy z rzędu też nie nie wiem o co chodzi proszę o pomoc... Dane sprzętu jaki posiadam Płyta Gł: Asus A8N-E Proc: AMD Athlon 64 3200+ Karta graficzna:Sapphire Radeon PCI-E X800 Gto2 Zasilacz: Super Flower 430W (ustawiony na trym automatyczny) Winde Mam Xp Pro z SP2 Chłodzenie na procku: Pentagram 100Cu Na grafice:Pentagram 80Cu Ram mam 1gb (2*512) Geila obie pamięci mam w radiatorach Dysk Twardy: Seageate 160gb SATA2 Ustawienia biosu standardowe nic nie zmieniałem Komputer jest nie kręcony. Edytowane 21 Marca 2006 przez Rotek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 (edytowane) Hmm trudna sprawa imo. Jeżeli masz na płycie głownej zintegrowaną karte sieciową a jej nie używasz to ją wyłącz. W samym windowsie oblokaj co masz w Autostart i powywalaj co sie da (chodzciaż autostart odpala sie razem z trybem graficznym :D). Możesz też zobaczyć czy format coś da :mrgreen:. Edytowane 21 Marca 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 no to moze powypinaj napędy zacznij od Cd czy dvd zalezy co tam masz a pozniej wypnij twardego :) powinno byc szybciej i podepnij go moze do innej "taśmy".pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rotek Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Hmm imo próbowałem odłączyć dysk twardy było to samo przepiąć pokolei do wszystkich 4 gniazdek tosamo wymienić taśmy na nowe dalej tosamo ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yosultan Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Długie wykrywanie sprzętu podczas uruchamiania komputera moze byc spowodowana alebo złym podłączeniem napędów (MASTER,SLAVE) lub uszkodzenien taśmy. Zobacz czy to samo sie bedzie działo po odłączeniu napędów optycznych i urządzeń na IDE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rotek Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 (edytowane) ehh po odłączeniu ide, dvd romu, dysku twardego, wyłączeniu wszystkich portow i części zintegrowanych z płyta których nie używam nadal tosamo :(( co do ustawien MASTER SLAVE mam tylko 1 napęd i 1 dysk twardy obydwa ustawione w pozycji master i nie wiem czy to ma jakieś znaczenie nie mam stacji dyskietek ;d Edytowane 21 Marca 2006 przez Rotek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rotek Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Na serio nikt nie wie jak to naprawić :( włączanie kompa po 5 minut strasznie mnie irytuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 (edytowane) Próbowałeś bios zmienić na inny? Ewentualnie jeszcze raz wgrać ten sam? Ja bym to nazwał złośliwością rzeczy martwych :mrgreen: !!! Edytowane 21 Marca 2006 przez mrjeremiasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rotek Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 (edytowane) hmm a da się zmienić bios bez stacji dyskietek ;d?( nie znam sie na tym) bo jak już nadmieniłem takowej nie posiadam) nom dobra kupiłem stacje dyskietek jaki najlepiej bios wgrać?? Edytowane 21 Marca 2006 przez Rotek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rotek Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 A nie wiecie czy jak zmienie biosa to starce gwarancje?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 A czy w czasie tych 5 min. komputer nie testuje pamięci? "cyferki jakieś tam lecą"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...