Skocz do zawartości
frankoo

X700 I Tv-out (na Acer 5024)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam problem z obrazem na TV (4:3). Jest on dosyc splaszczony w przypadku ustawienia "same as source video" (oczywiscie theatre mode), natomiast gdy ustawie "full screen video", to jaki by nie byl, zawsze sie rozciaga na full ekran (zadnych czarnych paskow pod i nad nie ma). A ja bym po prostu chcial zeby wszystkie filmy mialy takie same proporcje jak w oryginale.

Pomozecie?

PS. Wszystkie poradniki czytalem, wszystko mam 'niby' dobrze skonfigurowane, a mimo to lipa...

PS2. "Zachowaj proporcje obrazu szerokoekranowego na podlaczonych ekranach" jest wylaczone. Zmiany rodzielczosci nic nie daja.

EDIT2: Na omegach, bez theatre mode, przy "same on all" (clone) i manualnym wlaczaniu pelnego ekranu (na LCD = na TV) proporcje sa ok! no i co z fantem?

EDIT3: A teraz najlepsze! Na NTSC-M przy "Video Mode (for low resolutions)" (Theatre Mode, full screen) jest OK! Ale czy to bedzie dzialalo na kazdym TV?... tego juz nie wiem :/

Edytowane przez frankoo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem dokladnie o co chodzi, nie mam jak sprawdzic na swoim bo nie mam TV ;) Ale wiem ze niestety x700 moga utrzymac jedna tylko rozdzielczosc na raz. Wiec albo ustawiasz rozdzielczosc do TV (4:3) albo do LCD lapka (16:10). Ja zawsze ogladam filmy na wlaczonym tylko TV (bo inaczej proporcje na LCD sie wala) w omegach i jest okej:P

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi