frankoo Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 (edytowane) Witam, Mam problem z obrazem na TV (4:3). Jest on dosyc splaszczony w przypadku ustawienia "same as source video" (oczywiscie theatre mode), natomiast gdy ustawie "full screen video", to jaki by nie byl, zawsze sie rozciaga na full ekran (zadnych czarnych paskow pod i nad nie ma). A ja bym po prostu chcial zeby wszystkie filmy mialy takie same proporcje jak w oryginale. Pomozecie? PS. Wszystkie poradniki czytalem, wszystko mam 'niby' dobrze skonfigurowane, a mimo to lipa... PS2. "Zachowaj proporcje obrazu szerokoekranowego na podlaczonych ekranach" jest wylaczone. Zmiany rodzielczosci nic nie daja. EDIT2: Na omegach, bez theatre mode, przy "same on all" (clone) i manualnym wlaczaniu pelnego ekranu (na LCD = na TV) proporcje sa ok! no i co z fantem? EDIT3: A teraz najlepsze! Na NTSC-M przy "Video Mode (for low resolutions)" (Theatre Mode, full screen) jest OK! Ale czy to bedzie dzialalo na kazdym TV?... tego juz nie wiem :/ Edytowane 21 Marca 2006 przez frankoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytuz Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Nie wiem dokladnie o co chodzi, nie mam jak sprawdzic na swoim bo nie mam TV ;) Ale wiem ze niestety x700 moga utrzymac jedna tylko rozdzielczosc na raz. Wiec albo ustawiasz rozdzielczosc do TV (4:3) albo do LCD lapka (16:10). Ja zawsze ogladam filmy na wlaczonym tylko TV (bo inaczej proporcje na LCD sie wala) w omegach i jest okej:P Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...