hazardzista Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Mam zainstalowane w płycie 4x 1 GB pamieci (wszystki cztery sloty) - razem 4GB. Bios ma opcje rozszeżenia do 4 GB i uaktywniona jest. Natomiast samo "wielkie okno" XP widzi tylko 3 GB. Sprawdzałem 98SE i też tylko 3 GB. Czy to normalne (czyli okna to syf)? Jeżeli jest możliwość zmiany i poprawy to prosze o porade co by zrobić aby wpełni korzystał z 4GB? A może to wina płyty i trzeba mieć jakąś serwerową? (mam ASUS A8V Deluxe) z góry dziąki za info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 32 bitowy system moze widziec tylko 3 giga i basta nie wiem czy xp-64 cos zmieni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 win2003 moze miec wiecej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...