tomasz_lbn Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 witam, wiem ze podobny temat byl nie dawno poruszany, i to nawet ja go zalozylem;) ale tam juz nikt nie zaglada wiec jestem zmuszony jeszcze raz poprosic was o rade.. mianowicie, co sadzicie o plycie NF7-S2 cos takiego: http://www.allegro.pl/item93553423_abit_nf..._gwarancja.html bardzo sie rozni od nf7-s? warto kupic cos takiego czy lepiej nf7-s? z gory dzieki za posty;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 S2 to wykastrowany NF7 . Trzymaj sie od tego z daleka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^Xen^ Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Trzymaj sie z daleka od tego NF7-S2. Okrojona wersja (np. układy zasilajace chyba) i do tego w takiej cenie.. Mam NF7-SL i moge ci go polecic z czystym sumieniem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz_lbn Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Trzymaj sie z daleka od tego NF7-S2. Okrojona wersja (np. układy zasilajace chyba) i do tego w takiej cenie.. Mam NF7-SL i moge ci go polecic z czystym sumieniem :) a ta wersja SL duzo sie rozni od nf7-S?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 SL nie ma przejściówki Serillel (ATA->SATA). Tylko tym się różni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grandzu Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Tylko brakiem przejsciowki na serial ATA jesli mnie dobrze pamiec nie myli. Sama płyta jako podzespół jest w każdym razie na 100% identyczna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz_lbn Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 moze to glupie pytanie:) ale czy powyzsze odpowiedzi znacza ze nie podlacze dysku SATA do SL ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grandzu Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Podłączysz. Chodzi o taki mały gadżet którego nie ma w pudełku po prostu. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Tu nie chodzi o podlaczenie dysku SATA , tylko dysku PATA do portu SATA :blink: maslo , maslane ale chyba kazdy wie o co chodzi :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz_lbn Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Podłączysz. Chodzi o taki mały gadżet którego nie ma w pudełku po prostu. Pozdrawiam. a mozna to dokupic oddzielnie ewentualnie jak bym chcial podlaczyc taki dysk?? i czy wogole sie oplaca w to inwestowac jezeli to tylko jakas przelotka? zwiekszy to wydajnosc dysku?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^Xen^ Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 a mozna to dokupic oddzielnie ewentualnie jak bym chcial podlaczyc taki dysk?? i czy wogole sie oplaca w to inwestowac jezeli to tylko jakas przelotka? zwiekszy to wydajnosc dysku?? stary wyluzuj :) Po pierwsze mozesz podlaczyc dysk Sata i Pata do tej plyty. Po drugie przejsciowke mozesz dokupic na allegro. Po trzecie przejsciowka jest potrzebna wtedy gdybys mial duzo dyskow Pata i by ci braklo podlaczen.. wtedy taki dysk Pata mozesz podlaczyc do portu Sata za pomoca tej przejsciowki.. co koledzy we wczesniejszych juz pisali.. jasniej sie nie da :mur: Po czwarte czy zwiekszy to wydajnosc dysku? :mur: :lol: bez komentarza.. nie o to tu chodzi.. czytaj wyzej Po trzecie.. B) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Low-Power Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 (edytowane) Moze i ja sie wypowiem jako posiadacz tej plyty. Otoz prawda jest ze taka, ze plyta jest wykastrowana wzgledem ukladow zasilajacych i BIOSu. Wiadomym jest ze nf7-s jest plyta duzo lepsza (i drozsza), jednakze w moim przypadku mozliwosci mojego procka znalem i wiedzialem ze wiecej niz 210 nie poleci nawet na 1.925(biega na 200 na standardowym Vcore), dlatego prostym okazal sie wybor s2, gdyz otrzymalem wydajnosc pelnego NF2 za nizsza jak na tamte czasy cene. Co do pamieci: nie mam specjalnych mega kosci a wiec to co moge ustwiac w biosie w pelni mi wystarcza(regulacja podstawowych timingow). Jak dla mnie jest to porzadna plyta, stabilna, wydajna, ale z zastrzezniem ze maniacy OC beda srogo zawiedzeni(ja wiedzialem na co moge liczyc wiec nie porywalem sie na bydle ktore do oc jest stworzone). W mojej opinii tym to sie rozni - mozliwosciami OC oraz co za tym idzie zawartoscia biosu. Oczywistym jest ze ta plyta dzis nie jest warta tych 180 zl dlatego na dzien dzisiejszy nie jest zakupem zbyt oplacalnym ( ja za swoja nf7-s2 dalem 175 a nf7-s kosztowaly wtedy grubo ponad 270). Mysle, ze obalilem mit abita nf7-s2 ktora jest uwazana za produkt wybrakowany czy wrecz wadliwy. Prawda taka ze bez mega oc 6 (?-prosze mnie poprawic jesli sie myle)fazowy uklad zasilania nie przyda sie. Czy taki 6 fazwoy uklad jest bezpieczniejszy? Pewnie tak, ale to na innych plytach palilem rozne procki. Dla ludzi nie bawiacych sie nalogowo w oc plytka w sam raz (chyba ze ktos lubi mega rozbudowany bios i bedzie zdrowiej spal z mysla ze ma 6(?-prosze mnie poprawic jesli sie myle) fazowy uklad zasilania. Ot, dla mnie produkt solidny a przede wszystkim dzialajacy a takze nie odbiegajacy wydajnoscia od n7-s Pozdrawiam Edytowane 23 Marca 2006 przez Low-Power Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...