Skocz do zawartości
Darek308

Pasta Na Procka

Rekomendowane odpowiedzi

Pisze bo dowiedziałem sie ze procesor moze mi sie grzac [50-60 stopni] z powodu starej pasty na procku. Wiec sobie zakupiłem paste. Ale problem polega na tym ze ja nie wiem jak i ile tego mam nałozyc. Moze mi to ktos wytłumaczyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

opcja szukaj nie gryzie!! Naprawde lenistwo nie zna granic ;/

No ale zeby nie bylo ze tylko umiem zjechac to ci powiem ze pasty nie naklada sie zbyt duzo. Chodzi tylko zeby pokrywala cala powierzchnie procka. Jesli masz obudowany rdzen jak w P4 to smarujesz calego, a jak odsloniety jak w wiekszosci AMD to tylko rdzen na srodku.

Nie chodzi zeby pakowac duzo pasty. Ona ma za zadanie wypelnienie nierownosci na powierzchniach radiatora i procesora aby cieplo lepiej sie przenosilo. Tak ze nakladasz cieniutka warstwe. I to chyba tyle. nie przesadzaj z pasta bo niepotrzebnie narobisz sobie syf i zwiekrzysz drogie ciepla do radiatora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisze bo dowiedziałem sie ze procesor moze mi sie grzac [50-60 stopni] z powodu starej pasty na procku. Wiec sobie zakupiłem paste. Ale problem polega na tym ze ja nie wiem jak i ile tego mam nałozyc. Moze mi to ktos wytłumaczyc.

A jaka paste zakupiles? Bo nawet dobrze nalozona i rozprowadzona pasta na CPU marki "shit silikon" nie pomoze w uzyskaniu duzo nizszych temperatur.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli jeszcze nie zdjales radiatora z procka to lepiej tego nie rob :P hehe jesli zadajesz takie pytania to naprawde watpie zeby ten procesor przezyl zakladanie radiatora ;P a posmarowac musisz to takie swiecace na samym srodku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uwazaj na rdzen :rolleyes: AMD jest jak prawdziwy mezczyzna - ma delikatne jądra :wink:

Jesli chodzi o pasty to arctic cceramique albo arctic silver 5. Wg. mnie najlepsze. A paste masz nalozyc na ten srebrny prostokacik na srodku procka. Ten taki na srodku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...