mgostan Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Witam, mam pewien problem. Przy kopiowaniu dużego pliku(5,5 gb) z płyty DVD+R DL wyskakuje mi błąd danych CRC. Co mam z tym zrobić ? PS. Mam partycje w formacie NTFS i system WIn XP HOME. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 3 rzeczy , albo walnieta tasma , albo bledy ram , albo bledy napedu optycznego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgostan Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 3 rzeczy , albo walnieta tasma , albo bledy ram , albo bledy napedu optycznego mi pierwszy raz się coś takiego na tej instalce systemu przedtem coś takiego było z jedną płyta ale z innym,i nie chyba coś z napedem bedzie a w systemie nie da się czegoś z robić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 mi pierwszy raz się coś takiego na tej instalce systemu przedtem coś takiego było z jedną płyta ale z innym,i nie chyba coś z napedem bedzie a w systemie nie da się czegoś z robić wklej dane z raportu SMART, najlepiej z programu EVEREST Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 miałem z mniejszymi płytkami na CDRW LG :P po kilku błędach przeszła z UDMA 2 w PIO i zarywała mi procka do spodu ... pomogła wymiana zasilatora :P od razu wróciło do pionu i do tego samo z siebie :P Moze być że twoja zasiłka nie może wykarmic zbyt obciążonego harłeru i tyle :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Kombinujecie. Skopana płytka i tyle. Przy DVD zdarza się to bardzo często. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Skopana płytka i tyle. Przy DVD zdarza się to bardzo często. Nie przesadzaj. Nagralem sam z 500 dvd na ktorych komplet danych byl sprawdzany na poziomie sfv lub md5 i jakos problemow nie mialem. Z pominieciem okresu gdy mialem nieznacznie skopana kostke ramu ... wtedy sie dzialy czaru. Proponuje sprawdzic tasmy dysku i czytnika, raport smarta, zrobic test jakosci plyty oraz przeskanowac ja pod potam czytelnosci danych (nero cd/dvd speed), oraz na wszelki wypadek przejechac z bootrowalnej plytki ram (memtestx86) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romas82 Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 zaloze sie ze masz dvd NEC, moja kolezanka i jeden kolega tez tak maja. czasem jak zgrywaja jakies filmy to jest blad CRC, a najlepsze ze te plytki na innych napedach ida bez problemu:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IceManSpy Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Kombinujecie. Skopana płytka i tyle. Przy DVD zdarza się to bardzo często. Oczywiście ,że skopana. Co z tego ,że spicum nagrałeś ze 500DVD. Może ma porysowaną ,albo inaczej sie uszkodziła. Ogólnie ,albo będziesz się bawił programami do odzyskiwania danych z porysowanych płyt ,albo od razu sobie daruj tą płytkę. Polecam www.cdrinfo.pl . Tam wszystko znajdziesz o płytkach!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgostan Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 to płytka DVD+r DL a plik ma 5,5 GB, spróbuje to odzyskac programem. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 a nie prosciej sprawdzic plyte u kolegi ??? jesli bedzie ten sam blad to wiadomo ze plyta ,jesli przejdzie ibedzie OK to znakiem tego sprzet u ciebie swoja droga jak ktos wpakowal 5.5 GB na plyte DVD-R /+R ???? max co wchodzi i to z oveburningiem to chyba 4850MB ????? w tym chyba jest problem ,ze ta plyta nagrana przez jakiegos magika :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 przecież pisze że płyta DL - Dual Layer .... :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...