voo Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 (edytowane) Mam zestaw glosnikow Logitech z-680 polaczony kabelkiem spdif z sb live 1024. W sterownikach zaznaczone jest tylko wyjscie cyfrowe. Podczas odtwarzania filmow dvd (lub divx z ac3) przy przejsciu z formatu "stereo" na "dolby digital" (co dzieje sie automatycznie - konsola sama rozpoznaje sygnal) czesto wystepuja trzaski, ktore przy podglosnionych glosnikach moga prowadzic do uszkodzenia sluchu i nerwic... :? Co moze byc tego przyczyna? Czasami rowniez dzwiek sie rwie i na wyswietlaczu pojawia sie informacja o rozpoznawaniu formatu (ale moze to byc wina wolnego kompa -> d850 ktory sobie juz z tym nie radzi, wiec tym sie nie przejmuje, gorzej z trzaskami :blink: Edytowane 21 Marca 2006 przez voo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voo Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 (edytowane) Nikt na forum nie ma podobnych glosnikow? Chodzi mi o potwierdzenie, czy przy zmianie trybu rowniez wystepuja trzaski na innym zestawie z-680 (start filmu dvd, divx z ac3) tzn czy ten model tak ma... Mam zainstalowany AC3Filter i ustawione SPDIF PCM16bit - dla divx, oraz SPDIF w PowerDVD. Wyglada na to, ze trzaski to nie wina softu/karty, tylko zewnetrznego dekodera w glosnikach - podczas przelaczania trybow. Edytowane 23 Marca 2006 przez voo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulti Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Tak! wszystkie modele tak maja, moj rowniez p-m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...