Skocz do zawartości
Makthom

Alcohol 120% Brak Menu Kontekstowego

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

znikło mi menu kontekstowe z alcohola- to któym można było moontowac obrazy... Teraz by zamontować za każdym razem muszę uruchamiać alcohola. Stało się to po instalacji nowszej wersji. Odinstalowywałem, zainstalowywałem ponownie (nawet starszą wersję), usuwałem wszystkie wpisy w rejestrze, gdzie było słowo alcohol i nic, brak rezultatu. W programie opcje są na pewno dobrze ustawione...

Co może być źle i jak przywrócić to menu bez ponownej instalacji systemu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam,

miałem podobny problem, zapewne instalowałeś wersje 1.9.5.3823, któregoś pięknego dnia chciałem sobie zamontować obraz prawym na napęd a tu zonk !, zaczełem nerwowo kilkać po windowsie, grzebać w opcjach alcohola i nic wkońcu reset i patrze pozycja w menu powróciła :? , potem jeszcze kilka razy zdarzało sie, że pozycja zamontuj obraz "nagle sie ulotniła" ale potem doszedłem do tego ze wystarczy "tylko" odpalić alcohola i zamknąć, a menu kontekstowe pojawi się ponownie :-P

wydaje mi sie że to jest błąd w tym programie gdyż już kilku znajomych miało idenyczny problem z najświeższą wersją w/w programu,

pozdro,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to masz szczęście, bo u mnie to nie pomaga. Wątpię też, żeby wersja alkohola coś z tym miała wspólnego. Już kiedyś taką sytuację miałem, tyle, że instalowałem potem system także nie było problemu- teraz jednak tego nie mogę zrobić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi