Skocz do zawartości
Prete

Creative Sb Live 5.1 - Trzeszczące Głośniki

Rekomendowane odpowiedzi

Od pewnego czasu przy odtwarzaniu dzwięków słychać trzaski w moim zestawie 5+1. Z początku myślałem, że poszły głośniki, ale trzaski były obecne we wszystkich satelitach, więc przetestowałem na słuchawkach - to samo. Ok, więc może karta..., pożyczyłem od kumpla identycznego SB 5.1 - to samo!!! Przeinstalowałem stery i nic. Tu się moja wiedza i pomysły kończą, bo skoro nie karta ani głośniki, to co :huh: ? Jeśli ktoś wie co się dzieje to proszę o odpowiedz. Thx z góry...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wepnij karte na inny slot PCI (ja osobiscie mialem problemy ze sterami - te same trzaski. Zrobiłem formata i chodizlo aż milo, jak nie chcesz robić formata wywal wszytko a szczególności z regedit)

pozdro

Edytowane przez Pan Jozek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w biosie

PCI delay ustaw na 64

włącz opcję SPREAD SPECTRUM ( czy jakoś tak) która usuwa zakłócenia w układzie elektronicznym

podaj dokładnie model karty bo ja z moja nie mam problemu więc może ci się poprostu sypła;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[Heathen]No karta raczej nie, bo mam dwie i na obu to samo...

[Panie Józku]Sprawdzalem stery, potem rega wyczyścilem i niepomogło.Podejrzewam, ze to problem wewnątrz Windy, w takim razie bez reinstala sie nieobędzie, ale to dopiero jótro.Jak przeinstaluje napisze czy pomogło.

Dzieki za pomoc.

Edytowane przez Prete

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi