fushigi87 Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Otóż sprawa wygląda tak....mam dysk 40 GB podzielony na trzy partycje (jedna systemowa) i rozszerzona podzielona na dwa dyski. Otóż jest to dysk znajomego który chciał sobie zmienić rozmiar jednej partycji przy pomocy partition magica.Efekt był taki że wyskoczył errorek i partycja sie sformatowała w trybie szybkim <_< system plików na tej partycji to ntfs zresztą dwóch pozostałych także.Moje pytanie...jakim sprawdzonym programem odzyskać dane?? dane na pewno są nieuszkodzone tylko tablica mtf jest przemazana. Gdyby nie ważność tych danych (pół roku pracy webdesignera) to bym poeksperymentował. Jednak nie mogę popełnić błędu.Nie pytajcie mnie dlaczego znajomy nie robił backupa,sam nie mam pojęcia :mur: z góry dziękuje za pomoc. P.S. wiem że google nie gryzie jednak wolę uzyskać opinie od użytkowników programów.Wiem że nikt nie jest ślepy ale powtarzam jeszcze raz...potrzebuje czegoś SPRAWDZONEGO. Pisze na wszelki wypadek jakby zgraja użytkowników miała zaraz na mnie najechać że google nie gryzie. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Otóż sprawa wygląda tak....mam dysk 40 GB podzielony na trzy partycje (jedna systemowa) i rozszerzona podzielona na dwa dyski. Otóż jest to dysk znajomego który chciał sobie zmienić rozmiar jednej partycji przy pomocy partition magica.Efekt był taki że wyskoczył errorek i partycja sie sformatowała w trybie szybkim <_< system plików na tej partycji to ntfs zresztą dwóch pozostałych także.Moje pytanie...jakim sprawdzonym programem odzyskać dane?? dane na pewno są nieuszkodzone tylko tablica mtf jest przemazana. Gdyby nie ważność tych danych (pół roku pracy webdesignera) to bym poeksperymentował. Jednak nie mogę popełnić błędu.Nie pytajcie mnie dlaczego znajomy nie robił backupa,sam nie mam pojęcia :mur: z góry dziękuje za pomoc. P.S. wiem że google nie gryzie jednak wolę uzyskać opinie od użytkowników programów.Wiem że nikt nie jest ślepy ale powtarzam jeszcze raz...potrzebuje czegoś SPRAWDZONEGO. Pisze na wszelki wypadek jakby zgraja użytkowników miała zaraz na mnie najechać że google nie gryzie. pozdrawiam Witam spróbój tym programikiem "GetDataBack for FAT& NTFS" odzysukuje dane nawet z rozwalonych partycji bo nie szuka danych po partycjach tylko po całym dysku po sektorach niewiem czy mnie zrozumiales ale to dziala ostatnio kumpel wykopal partycje se zrobil nową odpalil ten programik i duzo odzyskał .Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fushigi87 Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 (edytowane) dokładnie...chodzi mi o soft który odzyska dane bez patrzenia na strkturę logiczną dysku ;) dam znać niebawem ile udało się odzyskać =========================================================== odzyskane 100% :D :D :D Edytowane 22 Marca 2006 przez mx87 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...