Skocz do zawartości
misiex

Patriot Czy G.skill 2x1gb

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jak w temacie, co byście polecili do kupna

a) Patriot - http://www.allegro.pl/item93684595_pdp_pat..._4speed_pl.html

B) G.Skill - http://www.allegro.pl/item93628186_szok_g_..._pl_okazja.html

Jest spora różnica w cenie a jak się to ma do ich wydajności i ew. OC.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale chyba nie chcesz pakować ramu za prawie 1k do grafy wartej 100zł :?

Byc moze nie jest mu potrzebna dobra grafa a duzo szybkiego ramu.

Popieram przedmowcow tylko g.skill. Dobrym i zdecydowanie tanszym pomyslem bedzie poszukanie Samsungow UCCC na allegro czasami sie trafiaja a na tych kosciach sa owe g.skille.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grafe też mam zamiar zmienic choę jeszcze się na nią nie zdecydowałem i narazie faworytem jest Point Of View GF 7800GS a nad ramami się zastanawiam bo do takiej grafy przydało by się coś więcej i właśnie negocjuje cene za dwa komplety ale niewiem czy jest warta wydawać 1700 na 4G RAMu musze się zastanowić jeszcze nad tym bo jak żona się dowie to mi wory wyrwie ale przynajmniej na dzień dzisiejszy moge sobie na taką extrwagancje pozwolić, jeszcze zobacze na WGK choć z pewnością tych pamięci tam nie będzie ale zerkne na grafe,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem troszkę inne Patrioty niż Ty podajesz, i powiem, że kręcą się na razie gorzej od tych G.Skill - uzyskałem maksymalnie na razie 260MHz na 2.8V.

Tak więc jeśli masz zamiar kręcić mocno, to polecam te G.Skill. Szkoda, że gdy ja kupowałem swoje pamiątki, nie było jeszcze takiej oferty (a Patrioty kupiłem jakiś miesiąc temu). Jak będę miał chłodzenie wodne to chętnie je wymienię na G.Skill - na razie procek słabo idzie... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi