Skocz do zawartości
arch

Plyta Glowna S.939...

Rekomendowane odpowiedzi

...do nowego kompa: Venice 3000+, GF7600GT, 2*512MB RAM KINGSTON DDR400 CL3 (ze starego kompa, na razie wystarcza). Nie chce przeplacac za DFI, mysle nad Epoxem 9npa3 Ultra (nowa wersja 9npa+), Asrockiem Dual i tym nowym Asrockiem SLI32. Ostatnia karta raczej odpada, bo vdimm mod jest na niej niemozliwy, z kolei Epox w USA kosztuje ~ tyle samo co ten Asrock, natomiast w Polsce ok. 100zl drozej. Poza tym jak na razie dosc malo o nim wiadomo. Czyzby Asrock Dual wciaz byl najlepszym wyborem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ten Epox to nie 9npa+, tylko jego bardziej okrojona wersja, poza tym w Polsce kosztuje duzo wiecej od Asrocka niz w the USA, bo jest duzo mniej popularny tutaj... Zreszta Wy chyba troche zrazeni do Asrocka jestescie... Nie mniej jednak sam zaczynam sie sklaniac w strone Epoxa ;) Natomiast jakos nie widzialem, zeby Asus AN8 byl zbyt czesto polecany... No i jeszcze jedno, oplaca sie brac plyte z SLI? Kiedys to bylo malo oplacalne, ale ostatnio zoptymalizowali ten standard...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja z epoxa bym polecil 9NPAJ SLI - htt na niej Ruski 465 (360 to w sumie standard dla tej serii) puscili - srol :) Do oc jest w sam raz a kosztuje w Mcompie 390 blach jak za płyte na Szli to jets bardzo tanio a możliwości OC niegorsze niż DFI Sli-DR tyle ze masz ładniejsze pudełko i możesz się z qumpli co za DFI placili 600 blach zbijac :) Pozdro

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-Caleb- napisał(a):

No ja z epoxa bym polecil 9NPAJ SLI - htt na niej Ruski 465 (360 to w sumie standard dla tej serii) puscili - srol :) Do oc jest w sam raz a kosztuje w Mcompie 390 blach jak za płyte na Szli to jets bardzo tanio a możliwości OC niegorsze niż DFI Sli-DR tyle ze masz ładniejsze pudełko i możesz się z qumpli co za DFI placili 600 blach zbijac :) Pozdro

Troszke mnie śmieszy jak ktoś pisze o tym, że DFI to tak sprzet troszke dla pozerów z kupą kasy. Bo tak można wnioskować po Twojej wypowiedzi. To jest troche jak z głośnikami np,. kupujesz zestaw 5.1 no name lub manta, albo creative'a. Jeśli to Ci nic nie mówi, to można to tez porownac do kupna szarego papieru toaletowego, a takiego fajnego, miekkiego ;) niby papier, ale czuc pewna subtelna roznice pomimo tego iz obydwa swoja role spelniaja idealnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DirtZ napisał(a):

Troszke mnie śmieszy jak ktoś pisze o tym, że DFI to tak sprzet troszke dla pozerów z kupą kasy. Bo tak można wnioskować po Twojej wypowiedzi. To jest troche jak z głośnikami np,. kupujesz zestaw 5.1 no name lub manta, albo creative'a. Jeśli to Ci nic nie mówi, to można to tez porownac do kupna szarego papieru toaletowego, a takiego fajnego, miekkiego ;) niby papier, ale czuc pewna subtelna roznice pomimo tego iz obydwa swoja role spelniaja idealnie.

Heh, chyba jest cos w tym jest co pisze - za czałym szacunkiem dla DFI bo to swietan firma - ale akurat mialem stycznosc z DFI SLI-DR i miala problemy z pamieciami G.skill w dualu, w dodatku Venecja rev3 na GB o 300 zl mniej poszla o 10 mhz niżej :) do tego bezsensownie zrobiony i buczacy witrak na czipie który styka się z kartami których PCB jest dosyc długaśne np 7800GT. Moze sie czepiam ale skoro plytka Epoxa tansza o ponad 200 zyli jest w sumie porownywalna (moze nie ma 8x sata, FW) to po co przeplacac? Roznica nie jest subtelna bo 200 kola troche boli :) mozna to przepic albo kupic mase staffu. Do tego jak firma ktora uchodzi za PRO wsroc srodowisk OC moze wydawac tak lamerskie boxy - jak ja testowalismy to nawet wlasciel sie brechtal :) ale to akurat szczegolik. A papier toaletowy jak najbardziej miekki preferuje bo [gluteus maximus] jest tylko jedna :rolleyes: i trza ja szanowac. A tak na marginesie to Epox jest rownie czesto wykorzystywany na platformy OC w ronych serwisach co DFI.

PS. niezauwazylem ze masz DFi wiec rozumiem uwage :) Pozdro

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi