abramakabra Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 Witam. Chce sobie kupić niedrogiego HUBa. Mam neostrade i na drugim kompie bym postawił serwerek. Powiedzcie mi, czy ten hub ( http://www.allegro.pl/show_item.php?item=9693585 ) się nadaje. Aukcja sie zara kończy więc prosze o szybką odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abramakabra Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 Nikt nic niepowie ? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radomek Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 Firma jakas nie znana i tylko 10 mb - moze cos lepszego bys znalazl np. D-link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 Średnio na jeża... jeśli chcesz tanio i dobrze to kup jakiegoś niedrogiego swich'a. Całkiem niezłe są właśnie d-link'i i xnet'y. Cena ok 200 pln. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abramakabra Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 Ale tp ma być do domowych zastosowań, tak żeby sie serwerkiem bobawić i niewydam 200zl na switcha. Czy morze lepiej do tego celu urzyć switcha jednak ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 Hmm... jak ci nie zależy na jakości sieci to kup. Ale ja nie ręczę za to jak to będzie działać. Ja do domu kupiłem swicha i nie żałuję ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoLo Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 najtansze switche kosztuja 150zł, 5-cio portowe 10/100Mbps. ja mam wlasnie taki.. EUSSO ale Surecom'a tez dostaniesz w tej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abramakabra Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 A co myślicie o switchu 5p Planet SW-501 EU 10/100 http://tola.allegro.pl/photos/oryginal/97/9754/975489/9754894 "Przełącznik Fast Ethernet 10/100Mbps 5-portów 10/100Mbps, automatyczne uzgadnianie - 10/20Mbps, 100/200Mbps dwa rzędy wskaźników LED ułatwiają diagnostykę obsługuje Auto-MDI (automatycznie wykrywa kabel z przeplotem T258A lub bez przeplotu T568A) nowa stylizacja obudowy Umożliwia tworzenie sieci SOHO dla pięciu użytkowników, z prędkością transmisji 10/100Mbps. Urządzenia tego typu są idealnym rozwiązaniem dla małych sieci LAN w biurach, lub do użytku domowego" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoLo Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 a w jakiej cenie? bo swich jak swich.. surecom robi tejsamej jakosci swiche a kosztuje 150zł lub mniej(na WGK) wiec zalezy od ceny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abramakabra Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 150-160pln za tego Planet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoLo Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 napewno lepszy to bylby wybor od hub-a.. a co do firmy planet.. to mozesz brac.. juz wczesniej obila mi sie o uszy ta nazwa i byly to raczej dobre opinie.. ale jezeli tekiego nie dostaniesz to mozesz spokojnie brac surecom-a lub EUSSO, ta droga firma jest malo znana ale mam takiego switcha i sprawuje sie wzorowo. poprostu wszystkie switche w tej cenie beda podobnej jakosci a do warunkow domowych kazdy sie nada w zupelnosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Generalnie co do firm - w klasie cenowej "najnizszej" nie ma co patrzec. Wszystko to jeden i ten sam chinski (z jednych prawdziwych chin albo z drugich) albo koreanski chlam Zazwyczaj dziala, rewelacji nie ma jeden egzemplarz jest dobry drugi mniej firma ma tu malo wspolnego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...